• 23 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Γενική συνέλευση έκαναν χθες το απόγευμα οι αγρότες του Νομού Καβάλας, τα τρακτέρ των οποίων βρίσκονται συγκεντρωμένα στην Χρυσούπολη και στην Λυδία. Ενημερώθηκαν για τις συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων στην Αθήνα, αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής χωρίς να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από τους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους. Δίνουν χρόνο στον πολιτικό κόσμο ώστε να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Στο Υπουργείο Παιδείας ήταν χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Συζητώντας με συνεργάτες του Υπουργού έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το σχέδιο «Αθηνά» δεν θα επηρεάσει την σημερινή λειτουργία του ΤΕΙ Καβάλας. Οι επίσημες ανακοινώσεις του σχεδίου «Αθηνά» είναι πιθανό να γίνουν σήμερα. Την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα οι βουλευτές της Καβάλας και της Δράμας θα συναντήσουν τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, για την ενιαία επιδότηση εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Δεν υπήρξαν νεότερα χθες για το θέμα της ΒΦΛ. Γκρίνιες εργαζόμενων επειδή πέρασε ο μήνας και δεν πληρώθηκαν. Απεργούν από τα ξημερώματα οι ναυτεργάτες, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των φέρι μποτ για Θάσο. Σήμερα απεργούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και Κ.Υγείας. Στην Καβάλα βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος. Το πρωί θα λάβει μέρος σε περιφερειακή σύσκεψη διοικήσεων σωματείων ΟΤΑ της ΑΜΘ. Η σύσκεψη θα γίνει στην Δ. Βιβλιοθήκη.

 

Επιπλέον χρήματα εισπράττουν οι Δήμοι του Νομού Καβάλας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Αφορούν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, ειδικά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ που συνόδευσαν τον Πρωθυπουργό στο Κατάρ επανέφεραν το σχέδιο του πλωτού LNG στον κόλπο της Καβάλας. Κατέθεσαν την πρόταση σε επιχειρηματίες του Κατάρ ζητώντας υποστήριξη. Επιστολή στους 4 βουλευτές του Νομού έστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος για το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Υπέρ των απόψεων των εμπόρων ο Μητροπολίτης Προκόπιος. 7 εταιρίες του Νομού Καβάλας κατέθεσαν αίτημα ώστε να υπαχθούν στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Το πρωί το Επιμελητήριο Καβάλας θα συμμετάσχει με εκπρόσωπο του σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Μαθητές και γονείς του Μουσικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχαν στην χθεσινή διαμαρτυρία μουσικών σχολείων στην Θεσσαλονίκη. Ζητούν κάλυψη των κενών καθηγητών ειδικοτήτων.

 

Με τα θέματα του εθνικού συστήματος υγείας θα ασχοληθεί εντός των ημερών το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας. 5μελές διοικητικό συμβούλιο, ακριβώς ίδιο με το προηγούμενο, εξέλεξε χθες η γενική συνέλευση της Ιατρικής Εταιρίας Καβάλας. Θα συγκροτηθεί σε σώμα την ερχόμενη εβδομάδα. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί στα μέσα Φεβρουαρίου το Λύκειο των Ελληνίδων. Συγγραφείς και από την Καβάλα ζητούν να μην κλείσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

 

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο ΑΟΚ στο χθεσινό ματς με τον Ολυμπιακό, αν και ηττήθηκε 1-0. Δόθηκε χρόνος συμμετοχής στους νεαρούς Κάργα και Ρεβυθόπουλο. Τώρα η ομάδα μας προετοιμάζεται για την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Χωρίς ιδιαίτερα νέα συνεχίζει τις προπονήσεις η Ένωση για το ματς του Σαββάτου με την Ελευσίνα. Τραυματίας ο Άρμπετ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης