• 17 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Χωρίς φυσικό αέριο λειτουργεί από τη περασμένη Κυριακή η ΒΦΛ γεγονός που οφείλεται στην ίδια την εταιρία, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει αναλυτική εξήγηση για το γεγονός. Εκπρόσωποι της ΒΦΛ προσπαθούν να καθησυχάσουν τους εργαζόμενους. Υπόσχονται επίλυση του προβλήματος εντός των προσεχών ωρών ή ημερών. Ρόλο στην όλη υπόθεση παίζει το απόθεμα αμμωνίας που διαθέτει το εργοστάσιο αλλά κι η επικείμενη μείωση της φορολογίας στη τιμή που η ΔΕΠΑ πουλά το φυσικό αέριο στις βιομηχανίες. Προβλήματα υπάρχουν και στο ΤΕΙ Καβάλας όπου η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται χωρίς ωρομίσθιους καθηγητές. Οι μόνιμοι καθηγητές κάνουν υπερωρίες την ώρα που στα εργαστήρια ο αριθμός των σπουδαστών είναι διπλάσιος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και η γενική γραμματέας Ισότητας Βάσω Κόλλια θα είναι σήμερα στην Καβάλα για τα εγκαίνια του κέντρου συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών. Το κέντρο θα λειτουργεί με την ευθύνη του Δήμου Καβάλας στο πρώην ΠΙΚΠΑ. Ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος υπέγραψε χθες απόφαση για την χρηματοδότηση του ημιτελούς έργου στο νέο λιμάνι. Το έργο με προϋπολογισμό 24 εκ ευρώ θα δημοπρατηθεί σύντομα.

 

Συνεδριάζουν σήμερα το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ τα δημοτικά συμβούλια Καβάλας και Νέστου αλλά και η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Χθες η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε μείωση 6% στα τέλη καθαριότητας για το 2014. Στο λιμάνι της Καβάλας χωρίς καύσιμα είναι από χθες το μεσημέρι το πλοίο της ΝΕΛ «European Express». Πιθανόν να αναχωρήσει αύριο τα μεσάνυχτα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με χθεσινή του ανακοίνωση επαναλαμβάνει ότι τη Κυριακή τα καταστήματα θα είναι κλειστά. Οι 5 πρόεδροι εμπορικών συλλόγων της ΑΜΘ με επιστολή τους ζητούν από τον Άρη Γιαννακίδη να μην υπάρξουν αποφάσεις αντιπεριφερειαρχών που θα επιτρέπουν τη λειτουργία της αγοράς και 8η Κυριακή. 5 χρόνια προσπαθεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες επενδυτική πρόταση που αφορά την εμφιάλωση του νερού του Παραδείσου. Πρόσφατα υπογράφηκε απόφαση παραχώρησης κατά χρήση 22 στρεμμάτων στην εταιρία ΕΔΕΜ ΑΒΕΕ, έκταση που βρίσκεται κοντά στο χωριό Παράδεισος. Η Ενεργειακή Αιγαίου ανακοίνωσε χθες τη συνεργασία της με την OceanRg προκειμένου να μπορεί να πετρέλαιο σε βάθη θάλασσας που ξεπερνούν τα 1.000 μέτρα. Στο Νοσοκομείο Καβάλας θα είναι το πρωί ο αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου τοποθετήθηκε ο συμπολίτης δικηγόρος και συγγραφέας Αντώνης Κούφαλης. Εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ έκθεση φωτογραφίας νέων φωτογράφων. Με ανακοίνωση της η Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης ευχαριστεί τους τοπικούς φορείς που βοήθησαν για τον φωταγώγηση του αρχαίου κάστρου στο Ακόντισμα. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας.

 

Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται μέχρι τώρα αναφέρουν ότι επιστρέφει στον ΑΟΚ ως γενικός αρχηγός ο Κώστας Τσαλίκης. Ο διαιτητής Γιώργος Κυριαζίδης από τον Έβρο σφυρίζει το αυριανό ματς του ΑΟΚ με τα Γιαννιτσά. Δεν υπολογίζονται από τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη οι τραυματίες Καρλόπουλος-Ντόσης- Βαλεριάνος. Παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη τύπου η ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης