• 18 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Το 2014 θα είναι έτοιμη για να λειτουργήσει ως χώρος μουσείων και πολιτιστικών εκδηλώσεων η μεγάλη και ιστορική δημοτική καπναποθήκη που βρίσκεται στην πλατεία Καπνεργάτη. Χθες ανακοινώθηκε ότι το απαραίτητο και τελευταίο έργο για τον εξοπλισμό της εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Η ανακοίνωση έγινε σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Επειδή το έργο προϋπολογισμού 1 εκ ευρώ είναι έργο προμήθειας εξοπλισμού, θα ολοκληρωθεί σχετικά γρήγορα. Το απόγευμα σπουδαστές του ΤΕΙ Καβάλας οργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη για την συμπλήρωση 4 ετών από την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η ΕΛΜΕ Καβάλας μαζί με γονείς και μαθητές αποφάσισαν να οργανωθεί στην Καβάλα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Αυτό θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας 17 Δεκέμβρη. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης εξελέγη 3ος αντιπρόεδρος στη νέα διοίκηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Από την 1η Μάη 2013 θα εκτελεί δρομολόγια προς την Θάσο το αμφίδρομο φέρι μποτ «Στέλιος Φιλιάγκος», που ανήκει σε εταιρία του Πειραιά. Το πρόγραμμα των δρομολογίων θα γίνει γνωστό στο τέλος του Μάρτη.

 

Μετά από καταγγελίες πολιτών, έγινε την Τρίτη από πλωτό του Λιμεναρχείου Καβάλας έλεγχος σε περίεργο πλοίο που είχε σταθμεύσει βορειοανατολικά της Θάσου. Διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για ρυμουλκό του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας που περίμενε την σειρά του για να περάσει τα στενά του Βοσπόρου. Συνελήφθη στο κέντρο της πόλης 18χρονος Πακιστανός επειδή πουλούσε πλαστά cd και dvd. Η Αναπτυξιακή Καβάλας ανακοίνωσε χθες την υλοποίηση δύο επενδυτικών προγραμμάτων που αφορούν το σύνολο του νομού Καβάλας. Η επιδότηση κυμαίνεται μεταξύ 50 και 65%. Ένα ακόμη πρόγραμμα για την ορεινή Θάσο θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας θα απομακρύνει παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται πλησίον του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου. Χλιαρή ήταν η χθεσινή διαμαρτυρία επαγγελματιών έξω από τον ΟΑΕΕ Καβάλας. Το απόγευμα της Δευτέρας νέα συγκέντρωση των μελών της Ομοσπονδίας για τον προγραμματισμό κινητοποιήσεων. Δημόσιοι υπάλληλοι από την Καβάλα συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση σήμερα στην Κομοτηνή. Ιδιώτης προσέφερε στο Κ.Υ. Χρυσούπολης ένα νέο ασθενοφόρο, αξίας 68.000 ευρώ.

 

Ανακοινώθηκαν χθες αναλυτικά οι εκδηλώσεις στην Καβάλα για την περίοδο των εορτών. Αρχίζουν στην κεντρική πλατεία την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη. Το Σάββατο ο Δήμος Καβάλας οργανώνει εκδηλώσεις κατά του ρατσισμού. Νέα διοίκηση απέκτησε ο σύλλογος κατοίκων ΔΕΠΟΣ. Πραγματοποιείται από σήμερα στην Σαμψούντα πρόγραμμα συναντήσεων εκπροσώπων τοπικών φορέων με εκπροσώπους του μητροπολιτικού δήμου της Σαμψούντας. Τα ξημερώματα αναχώρησαν για την Τουρκία οι Άγγελος Τσατσούλης, Αρχέλαος Γρανάς, Κώστας Χατζηεμμαουήλ, Σάββας Μιχαηλίδης, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, Μάρκος Δέμπας, Γιώργος Φραγκιόγλου. Η παράσταση «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» θα παιχθεί στο «Αντιγόνη Βαλάκου» και την Δευτέρα. Η επιπλέον παράσταση θα δοθεί λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού.

 

Νέα νίκη για την Ένωση. Χθες για την Βαλκανική Λίγκα επικράτησε της Κοζούφ με σκορ 87-77. Σε πολύ καλή κατάσταση ο Γκράντι που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Ούτε χθες εκδόθηκε δελτίο για τον Μάκη Νικολαϊδη, για τον οποίο ενδιαφέρεται και η ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ. Ο διαιτητής Ισαάκ Τσακαλίδης σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ την Κυριακή με την Καλλονή. Τραυματίας κι αμφίβολος να παίξει είναι ο Γελαδάρης.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης