• 16 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο η ολοκλήρωση του έργου της Περιμετρικής οδού να χάσει και την ευκαιρία του νέου ΕΣΠΑ. Αυτό αναφέρουν σε χθεσινή ανακοίνωση τους εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, μετά την ενημέρωση που είχαν από την Εγνατία Οδό Α.Ε. Διαπιστώνουν μεγάλη καθυστέρηση στην εκπόνηση των μελετών με αποτέλεσμα –όπως σημειώνουν- το έργο να κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ. Ομόφωνο ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων υιοθέτησε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο. Το ΣΔΟΕ ερευνά υπόθεση πρώην διευθυντή τραπεζικού καταστήματος στη Θάσο, στον λογαριασμό του οποίου βρέθηκε χωρίς να μπορεί να δικαιολογηθεί, ποσό 1,5 εκ ευρώ. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα μιλήσει σε επετειακή εκδήλωση της ΝΔ Καβάλας στις 23 Νοέμβρη. Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές για τη νέα διοίκηση της ΕΛΜΕ, εξασφαλίζει 5 στις 9 έδρες. Δάσκαλοι και καθηγητές εξέλεξαν χθες και τους αντιπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια. Συνεδριάζει το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Νέστου.

Συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Καβάλας, διαμαρτυρία για τον μικρό αριθμό δρομολογίων από και προς Πρίνο οργανώνει το Σάββατο το πρωί η Θασιακή Ένωση. Συντήρηση στους φωτεινούς σηματοδότες της πόλης έκανε χθες ιδιωτικό συνεργείο. Μελέτη ενεργειακού περιεχομένου του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης θεωρεί σίγουρο το πλωτό LNG στον κόλπο της Καβάλας. Ο Ξενοφώντας Κροκίδης συνεχίζει να είναι πρόεδρος στον Ιατρικό Σύλλογο. Ικανοποιητική προσέλευση στη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου δημοσίων υπαλλήλων. 18 προσφορές κατατέθηκαν την Τρίτη στη δημοπράτηση του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του 12ου δημοτικού σχολείου. Τον Υπουργό Εργασίας συνάντησε χθες στην Αθήνα ο Γιάννης Πασχαλίδης. Μετά τη νέα οργανωτική δομή του Υπουργείου Πολιτισμού στην Καβάλα λειτουργεί η νέα υπηρεσία Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας- Θάσου.

Η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Λιμήν ήταν το θέμα συνέντευξης τύπου που δόθηκε χθες. Χρήματα για τη λειτουργία «έρχονται» εντός των ημερών στους 4 Δήμους του Νομού. Δύο χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει αυτό το διάστημα το μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας. Προετοιμάζεται η γιορτή του κάστανου που θα γίνει την Κυριακή στο Παλαιοχώρι.

Ούτε χθες λύθηκε το πρόβλημα με το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Άρη Ακροποτάμου- Άρη Θεσσαλονίκης. Και η Λέσχη Φιλάθλων ζητά το ματς να μην γίνει στο «Ανθή Καραγιάννη». Δείπνο προς τιμή των παικτών του ΑΟΚ παραθέτει το απόγευμα γνωστή ταβέρνα της πόλης. «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ξεχωρίσει η ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο» δήλωσε χθες για την Α2 και την Ένωση ο Νίκος Πενταζίδης.

 

 

Διαβάστε επίσης