• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ομόφωνο ψήφισμα κατά του ΟΑΕΕ υιοθέτησε χθες το βράδυ στη Κομοτηνή η περιφερειακή συνάντηση ιδιοκτητών Ταξί ΑΜΘ. Αποφασίστηκε η αντίδραση στις επιστολές που έλαβαν όσοι χρωστούν στον ασφαλιστικό φορέα να είναι κοινή, σε συνεργασία με Ομοσπονδίες Επαγγελματιών και Εμπορικούς Συλλόγους. Η χθεσινή συνάντηση που είχε 100% προσέλευση, ασχολήθηκε και με ειδικότερα θέματα του κλάδου. Για τις επιστολές του ΟΑΕΕ σε επαγγελματίες που λόγω κρίσης δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές δίνει συνέντευξη τύπου το μεσημέρι η ΠΑΣΕΒΕ. Οριστικά και επίσημα νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας είναι ο Χρήστος Κοπατσάρης, όπως χθες ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Θα αναλάβει καθήκοντα τις επόμενες ημέρες κι αφού πρώτα η απόφαση «πάρει» ΦΕΚ. Καταργείται η Στρατιωτική Μουσική της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων. Μετατίθενται σε άλλες μονάδες οι 8 στρατιωτικοί που σήμερα διαμένουν στην Καβάλα και την Δράμα. Θετικά απαντά η Περιφέρεια ΑΜΘ στο αίτημα του ΟΛΚ για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενός ακόμη έργου στο κεντρικό λιμάνι. Πρόθεση να εκμεταλλευτεί τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ με νέα έργα έχει και η ΔΕΥΑ Καβάλας. Συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το σωματείο εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας καλεί τα μέλη του να μειώσουν τις τιμές και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. 22χρονος από τη Χρυσούπολη πλήρωσε 200 ευρώ για να πάρει κινητό τηλέφωνο μέσω ιστοσελίδας. Οι υπεύθυνοι όμως της ιστοσελίδας εξαφανίστηκαν κι αυτός κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία. Το Επιμελητήριο θα επισκεφθεί αύριο το απόγευμα ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα. Σάββατο και Κυριακή θα βρίσκεται στη Θάσο, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Καθαρίζεται για να γίνει πάλι λειτουργικός ο χώρος της πυλωτής του Διοικητηρίου. Να μην καταργηθεί το μάθημα των Αγγλικών στα Λύκεια, ζητούν βουλευτές του Νομού από το Υπουργείο Παιδείας. Την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Καβάλας θα πληρώσει τα επιδόματα της Πρόνοιας. Για 4η φορά κατατέθηκαν χθες στην εφορία της πόλης εξώδικα από πολίτες. Θεωρούν τους φόρους αντισυνταγματικούς και δεν τους πληρώνουν.

 

Το μεσημέρι στο Δημαρχείο εκδήλωση απονομής τιμητικών διπλωμάτων στους εθελοντές του αεροπορικού σόου. Αμέσως μετά συνέντευξη τύπου για την θεατρική παράσταση «Ο γηραιός πατήρ μου». Την Κυριακή 18 Αυγούστου η παράσταση «Πήτερ Παν» στο Φρούριο. Συνεχίζεται το απόγευμα το τουρνουά σκάκι στο Αμφιθέατρο. Τρεις μέρες θα διαρκέσουν φέτος οι εκδηλώσεις στη συνοικία της Παναγίας. Τα Καστροφεγγίσματα του 2013 θα γίνουν τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη.

 

Στην Καβάλα θα είναι από το μεσημέρι ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Γιάννης Τοπαλίδης. Το απόγευμα θα βρίσκεται στο γήπεδο του Χαλκερού για τις δοκιμές παικτών. Για γραφειοκρατικούς λόγους δεν ολοκληρώθηκε χθες η παραχώρηση του 35% από τον Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ. Η συνάντηση των δύο διοικήσεων έγινε χθες το μεσημέρι σε κλίμα αντιπαράθεσης και διαφωνίας για τα γήπεδα και τις ποδοσφαιρικές Ακαδημίες. Δηλώσεις για την συμφωνία του με την Ένωση έκανε ο καλαθοσφαιριστής Βασίλης Αγγελακόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης