ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΗ 2014

Την ένταξη 12 ενεργειακών έργων στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων, τα λεγόμενα fast track, ανακοίνωσε χθες στην Αθήνα το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Μεταξύ των έργων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι το πλωτό LNG της ΔΕΠΑ αλλά και η αξιοποίηση του κοιτάσματος Νότια Καβάλα. Πιθανόν μέχρι αύριο Παρασκευή γίνουν πληρωμές στους εργαζόμενους της ΒΦΛ. Χθες οι βουλευτές της Καβάλας προσπάθησαν να εξασφαλίσουν απόφαση του Υπουργείου για την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης φυσικού αερίου, όπως ήδη έγινε με άλλες βιομηχανίες της χώρας. Μετά τις δημοτικές εκλογές οι τοπικοί φορείς θα συζητήσουν πότε και πως θα επαναληφθεί η Λευκή Νύχτα. Αυτό συμφωνήθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στο Δημαρχείο. Στη συνοικία του Βύρωνα χθες το μεσημέρι αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονη παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 84χρονη πεζή. Πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι μαζί με την Τροχαία να βρει τρόπο να «ανοίξει» την κάθοδο των αυτοκινήτων στον δρόμο προς το Νοσοκομείο. Αυτό θα γίνει επειδή δεν διαπιστώνεται η αναμενόμενη πρόοδος των τεχνικών εργασιών.

Στις Κρηνίδες ήταν χθες ο Κωστής Σιμιτσής μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού του. Ο Βαγγέλης Παππάς οργανώνει το απόγευμα εκδήλωση για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Στην Καβάλα θα είναι σήμερα το πρωί ο Άρης Γιαννακίδης. Το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας ομιλία του Χρήστου Τρέλλη. Συνάντηση με τους δημοσιογράφους θα έχει το βράδυ ο Μάκης Παπαδόπουλος. Την Κυριακή το μεσημέρι στην Καβάλα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Το Σάββατο ο Αρτέμης Σώρρας. Σύσκεψη φορέων για αγροτικά θέματα οργάνωσε χθες ο Θόδωρος Μαρκόπουλος. Το πρόγραμμα της παρουσιάζει σήμερα η Δήμητρα Τσανάκα.

16 Γαλάζιες Σημαίες εξασφάλισε χθες ο Νομός Καβάλας, είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές του 2012 και του 2013. Συνεχίζεται σήμερα η ψηφοφορία για την εκλογή νέας διοίκησης στο σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. 14 νέοι γιατροί αναμένονται στο Νοσοκομείο εντός του έτους. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας των ιδιωτικών εργαστηριακών δομών. Η κινητοποίηση αφορά χρέη του ΕΟΠΥΥ. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Παναγιώτης Αρσονιάδης με αφορμή την αυθαίρετη κατάργηση από το ΤΕΒΕ ευνοϊκής ρύθμισης.

Πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί στον Αμυγδαλεώνα ο λαχανόκηπος του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ, ενημερωτική εκδήλωση για το θέμα θα γίνει σήμερα το απόγευμα. Μαθήτρια του 4ου ΕΠΑΛ διακρίθηκε σε πανελλαδικό διαγωνισμό διηγήματος. Η Αγγελική Κοτταρίδη μιλά το απόγευμα σε εκδήλωση της Ένωσης Επιστημόνων Γυναικών Καβάλας.

Τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου επισκέφθηκε χθες η Ένωση. Από σήμερα στην Καβάλα ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Παπακωνσταντίνου. Επέστρεψε στην Καβάλα ο Βλάσης Τσάκας, ίσως το Σαββατοκύριακο συνεδριάσει η διοίκηση του ερασιτέχνη ΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης