ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες ήρθαν χθες βράδυ στην Καβάλα με το πλοίο Νήσος Ρόδος. Η αποβίβαση τους έγινε υπό βροχή. Οι πρόσφυγες «πολιόρκησαν» τις ομάδες εθελοντών που τους μοίραζαν τρόφιμα- ρούχα- αδιάβροχα ακόμη και παπούτσια. Αμέσως μετά ταξίδεψαν για τη Θεσσαλονίκη και τα σύνορα με τα Σκόπια επιλέγοντας τουριστικά λεωφορεία, Ταξί, βαδίζοντας προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για να επιβιβαστούν σε λεωφορεία του.

 

Στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο από τις 12 το μεσημέρι ως το τέλος του ωραρίου τους οι δημοτικοί υπάλληλοι. Συμπαρίστανται στους απλήρωτους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών. Πρόκειται για χρήματα του ΕΣΠΑ που δεν πληρώθηκαν 4 μήνες. Οριστικοποίησε τις αποφάσεις της η Δήμαρχος για τις αλλαγές στο σχήμα διοίκησης. Επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα. Νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας ο Ζήσης Μπόνιας, αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Ηλίας Καλανταρίδης, νέος πρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ ο Νίκος Ξανθόπουλος. Πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο Θόδωρος Τζατζάρης, σύμβουλος της Δημάρχου ο Δημοσθένης Τουλκίδης. Στη νέα αντιδημαρχία εκδηλώσεων και κοινωνικής πολιτικής η Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με τοπικούς φορείς έχει η Ενεργειακή Αιγαίου. Ο κ. Δημήτρης Γόντικας ενημερώνει για το σχέδιο αξιοποίησης του κοιτάσματος Πεδίο Ε. Στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης μίλησε χθες ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Αναφέρθηκε στα γεωθερμικά πεδία του Ν. Καβάλας και στην αλιεία. Αόριστη αναφορά στα θέματα του ΤΑΡ στην ομιλία του Πάνου Σκουρλέτη. Δεν αναφέρθηκε στο πλωτό LNG.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Επιτρέπεται από χθες η κολύμβηση και στο Περιγιάλι. Με ελάχιστη συμμετοχή έγινε χθες διαβούλευση για τον προϋπολογισμό του 2016 του Δήμου Καβάλας. Συνταξιούχος από την Καβάλα περιμένει έναν χρόνο το ΙΚΑ να στείλει στοιχεία του στον αντίστοιχο φορέα της Γερμανίας. Μία μόνο προσφορά κατατέθηκε στον χθεσινό διαγωνισμό του ΟΛΚ που θέλει να προμηθευτεί λάμπες φωτισμού led. Δεν υλοποιήθηκε η υπόσχεση του βουλευτή Κώστα Μορφίδη για δωρεάν χορήγηση εμβολίων στους κτηνοτρόφους από το Υπουργείο. Δεύτερο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Ξάνθη. Τεχνοκράτες θα συμμετέχουν στην Ομάδα Εργασίας Περιφέρειας και ΠΕΔ που θα ασχοληθεί με το Χωροταξικό. Συνελήφθη στην Ν. Ηρακλείτσα 70 χρονος για κατοχή όπλων.

 

Αύριο το απόγευμα στο λιμάνι αγώνας επίδειξης μοτοσικλετών εντούρο. Πολύς κόσμος στη χθεσινή εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Επιστημόνων. Ο Σύλλογος διαθέτει γραφείο που του παραχώρησε ο Δήμος Καβάλας στην Παλιά Μουσική. Η οφθαλμίατρος Έλενα Τσεσμετζόγλου μίλησε σε εκδήλωση που έγινε χθες στο Λύκειο των Ελληνίδων.

 

Από την Κατερίνη είναι ο διαιτητής που σφυρίζει το ματς του ΑΟΚ με τον Άρη. Ήρθε χθες στην Καβάλα ο Βάργκας, σήμερα θα προπονηθεί με την Ένωση. Ούτε χθες απάντησε στην πρόταση της Καβαλιώτικης ομάδας ο Ινγκλς.

 

 

Διαβάστε επίσης