• 7 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης είχε χθες στην Κομοτηνή συνάντηση με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της ΑΜΘ. Η Καβάλα εκπροσωπήθηκε από τον Άγγελο Τσατσούλη. Συζητήθηκαν πολλά θέματα, τα έργα του ΕΣΠΑ, η επιχειρηματικότητα, η βίζα των 72 ωρών όπως επίσης το πρόβλημα του παρεμπορίου. Ο κ. Παυλίδης επανέλαβε ότι ο νέος δρόμος Καβάλας-Δράμας αλλά και η σιδηροδρομική σύνδεση του νέου λιμανιού εντάσσονται και χρηματοδοτούνται από το καινούργιο ΕΣΠΑ. Με πρωταγωνιστές τα παιδιά άρχισαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας οι εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας για τα Χριστούγεννα. Συνεχίζεται για τρίτη μέρα σήμερα η κατάληψη του Δημαρχείου. Μέρος των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας λειτουργεί στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας. Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ, ανησυχούν για το μέλλον τους. Μικρά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν από τον Δήμο Θάσου δημιούργησε στο νησί η βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. «Αγώνα δρόμου» κάνει η διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου για να μην είναι απλήρωτοι τις γιορτές οι καθηγητές για την εργασία τους τον Οκτώβρη και τον Νοέμβρη. Προβλήματα στη μισθοδοσία και του προσωπικού των παιδικών σταθμών.

 

Στις 10.30 το πρωί διαμαρτυρία συνταξιούχων έξω από το κτίριο του ΙΚΑ. Με ποσό 40.000 ευρώ ενισχύεται από το Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Παγγαίου για αντιμετώπιση προβλημάτων από έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Ο Τάσος Ιωαννίδης εξελέγη εκ νέου πρόεδρος στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Λευκή νύχτα οργανώνεται στην αγορά της Χρυσούπολης το βράδυ του Σαββάτου 27 Δεκέμβρη. 122 επαγγελματίες της πόλης ζητούν από τον Θόδωρο Μαρκόπουλο να λειτουργήσει η αγορά την τελευταία Κυριακή του έτους. Για το ίδιο θέμα υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου. Επανέρχονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας πάλι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της Ιχθυόσκαλας Καβάλας. Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι η Δήμαρχος για τη πραγματοποίηση στην Καβάλα διεθνούς συνεδρίου από την Παρασκευή ως την Κυριακή. Λόγω βροχής αναβάλλονται τεχνικές εργασίες της ΔΕΥΑΚ που επρόκειτο να γίνουν σήμερα στην οδό Κομνηνών.

 

Στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του. Την ίδια ώρα στο Αμφιθέατρο μιλά ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος σε εκδήλωση των Πόντιων Σπουδαστών του ΤΕΙ. Στην κεντρική πλατεία εκδήλωση το απόγευμα του συλλόγου Δυτικομακεδόνων. Η Δημωφέλεια σχεδιάζει για το Καλοκαίρι ένα νέο φεστιβάλ τύπου Cosmopolis.

 

Για τον θεσμό του κυπέλλου ο ΑΟΚ παίζει το μεσημέρι στο «Ανθή Καραγιάννη» με τον Καμπανιακό. Σύσκεψη το πρωί στην Α.Δ. Καβάλας για τα μέτρα ασφαλείας της αναμέτρησης του Άρη Ακροποτάμου με τον ΑΟΚ. Άγνωστο σε γήπεδο θα γίνει η αναμέτρηση.

 

 

Διαβάστε επίσης