• 2 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Την έναρξη της συζήτησης για την αλλαγή ή και την κατάργηση του δακτυλίου στο κέντρο της πόλης εντός του οποίου απαγορεύονται τα ιχθυοπωλεία, ανακοίνωσε χθες η Δήμαρχος. Η διοίκηση του Δήμου εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους ιχθυοπώλες του υπογείου της Δημοτικής Αγοράς να μετακομίσουν στους δρόμους γύρω από την Δημοτική Αγορά. Χθες η Δήμαρχος ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών στα συλλογικά όργανα ώστε να δοθεί το όνομα του Αποστόλου Παύλου στην οδό Ομονοίας.

 

Χθες βράδυ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διέψευσε τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζει το πλωτό LNG στον κόλπο της Καβάλας. Όπως τονίζει η δρομολόγηση του έργου στη Βόρεια Ελλάδα θα γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Ανακοίνωση με παρόμοιο περιεχόμενο εξέδωσε νωρίτερα χθες ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου αποδέχθηκε πρόσκληση που της έγινε κι έτσι θα είναι στην Καβάλα αρχές Ιουλίου για να μιλήσει σε εκδήλωση του 4ου Αντιφασιστικού Φεστιβάλ της πόλης μας. Στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Περιφέρεια ΑΜΘ δείχνουν αύξηση των αφίξεων επιβατών πτήσεων εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καβάλας για το πρώτο 5μηνο του 2015. Η αύξηση φθάνει στο 5%. Η ΚΕΔΕ ζήτησε να δοθεί παράταση στα έργα του ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2016. Η εφορία Καβάλας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνεται συναλλαγή με το κοινό τις Παρασκευές 12-19-26 Ιουνίου. Εξαίρεση είναι τα τμήματα εσόδων, δικαστικού και φυσικά το πρωτόκολλο. Διαμαρτυρία έξω από την εφορία κάνει το πρωί η ΠΑΣΕΒΕ.

 

Απεργούν σήμερα οι φαρμακοποιοί και στο Ν. Καβάλας. Στην τελευταία ώρα του μαθήματος σήμερα οι εκπαιδευτικοί των δημοτικών σχολείων, ψηφίζουν τον διευθυντή του κάθε σχολείου. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Από την Παρασκευή το Αστικό ΚΤΕΛ αρχίζει τα δρομολόγια στην γραμμή Καλαμίτσα- Μπάτης. Δύο αλλοδαποί είναι οι δράστες ληστείας που έγινε στην δυτική πλευρά της πόλης την 31η Μάη. Στόχος των δραστών ήταν δύο νεαροί που βάδιζαν προς το κέντρο της πόλης. Πανηγυρικό κλίμα χθες στο ΤΕΙ για τα εγκαίνια του Grid που έχει την πιστοποίηση του Cern. Το Σάββατο θα γίνει στην Καβάλα το 8ο πανελλήνιο συνέδριο συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Συνέντευξη τύπου για το 7ο φεστιβάλ Wood Water Wild θα δοθεί το πρωί στο Δημαρχείο.

 

Η Κορίνα Βουγιούκα αναλαμβάνει την διεύθυνση του Φεστιβάλ Παπαϊωάννου για φέτος και το 2016. Σήμερα το βράδυ συναυλία του Γιώργου Βαρσαμάκη στους κήπους της μουσείου Μωχάμετ Άλι. Το Σάββατο παρουσιάζεται σε εκδήλωση στη Δ. Βιβλιοθήκη το νέο βιβλίο του Κώστα Ζουράρι.

 

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στην Καβάλα προκειμένου εντός των ημερών να κατατεθεί μία ακόμη πρόταση στον Ερασιτέχνη για τον ΑΟΚ. Συζητήσεις και με τον Σιμτσακ έχει η Ένωση. Ο Άρης Ακροποτάμου ελπίζει σε παραμονή στην Γ’ Εθνική λόγω της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης των εθνικών πρωταθλημάτων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης