• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο Δήμος Θάσου και ο Δήμος Νέστου θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα και αύριο λόγω των νέων κινητοποιήσεων που γίνονται σε όλη την Ελλάδα από την ΚΕΔΕ. Ο Δήμος Καβάλας θα είναι κλειστός αύριο ενώ δεν θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση ο Δήμος Παγγαίου. Ο Κωστής Σιμιτσής ταξιδεύει σήμερα στην Αθήνα για να λάβει μέρος στο συλλαλητήριο των Δημάρχων. Το μεσημέρι μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη συναντά τον αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων. Στην χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι της τρόικας δήλωσαν αντίθετοι στο σχέδιο δημιουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στην Ελλάδα. Απεργούν σήμερα οι δάσκαλοι. Η συγκέντρωση τους στην πόλη μας θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην πλατεία του Καπνεργάτη. Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι καθηγητές. 24ωρη πανελλαδική απεργία και για τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων. Αδιέξοδο στο θέμα της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων Λυδίας-Πολυστύλου. Η τοπική υπηρεσία ζητά έγγραφο από το Υπουργείο μα αυτό δεν στάλθηκε ως χθες το μεσημέρι. Κανονικά μεταφέρουν τους μαθητές τα Ταξί του Νομού Καβάλας. Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ. Έπρεπε να πληρωθούν την 1η Σεπτέμβρη.

 

Δημοπρατήθηκε χθες το μεγάλο έργο του Δήμου Καβάλας και της Ιεράς Μητρόπολης, δημιουργίας μονάδας ανοιχτής φροντίδας ηλικιωμένων στο κτίριο των πρώην ΚΑΤΕΕ στον Άγιο Σίλα. Η επιτροπή του διαγωνισμού προκρίνει την προσφορά της εταιρίας ΕΚΜΕ με έκπτωση 43,87%. 38χρονος επιχειρηματίας από τον πρώην Δήμο Ελευθερών έκλεβε ρεύμα από την ΔΕΗ για τρία συνεχόμενα έτη. Συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Η ζημιά της ΔΕΗ υπολογίζεται στα 11.000 ευρώ. Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των νεφροπαθών της Καβάλας αφού δεν πληρώνονται στην ώρα του το επίδομα που δικαιούνται από το κράτος. Συνεδριάζει το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου. Συνεδριάζει και το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα συνάντηση συλλόγων της πόλης που ενδιαφέρονται να προστατεύσουν το περιαστικό δάσος από το δεύτερο τμήμα της Περιμετρικής οδού. Στο μεταξύ κάτοικοι της ΔΕΠΟΣ καταγγέλλουν ότι στο πλαίσιο έργου κατασκευής νέου νηπιαγωγείου στην οδό Φρυγίας κόβονται δέντρα που πρόσφατα φυτεύτηκαν, στα πλαίσια αναδασωτικής εξόρμησης του Δήμου Καβάλας. Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κόλλια- Τσαρουχά Μαρία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τις εκκρεμότητες όσον αφορά την ανανέωση των αδειών της Καβάλα Όιλ.

 

Η Θρακική Εστία Καβάλας πραγματοποιεί αγιασμό για την νέα περίοδο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων το Σάββατο το πρωί. Στα γραφεία της ΠΝΟΗΣ συγκεντρώνονται σχολικά είδη που θα ενισχύουν άπορες οικογένειες. Την Κυριακή η Π.Ε. Καβάλας οργανώνει εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους.

 

Σήμερα είναι η μέρα της κρίσης για τον ΑΟΚ. Αρχικά θα συνεδριάσει η διοίκηση της ΕΠΟ. Το μεσημέρι συνέλευση των ομάδων της Β’ Εθνικής, το απόγευμα κλήρωση του πρωταθλήματος. Στην ομάδα μας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία. Στην Αθήνα ταξιδεύει σήμερα ο Γιώργος Τσοκτουρίδης. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ντο Σάντος βρίσκεται στην Καβάλα για να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟΚ. Πέρσι έπαιξε με την Καλλονή στην Β’ Εθνική. Στην Καβάλα αναμένονται σήμερα και αύριο οι παίκτες της Ένωσης Κόλεμαν, Πάνος, Μίτροβιτς. Γύρισαν χθες στην Καβάλα η Ανθή Καραγιάννη και η Αλεξάνδρα Δήμογλου.

 

 

Διαβάστε επίσης