ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2016

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2016

 

Αυξημένος κατά 4 εκ ευρώ είναι ο προϋπολογισμός για το 2016 του Νοσοκομείου Καβάλας. Τα επιπλέον χρήματα δόθηκαν στο Νοσοκομείο από το Υπουργείο, είναι η πρώτη φορά μετά από πολλές μνημονιακές περικοπές που σημειώνεται μια τέτοια εξέλιξη. Ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου εγκρίθηκε την προηγούμενη Παρασκευή από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος.

Την Δευτέρα επαναλαμβάνεται σύσκεψη στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχετικά με την γραμμή του Πρίνου. Μέχρι τότε δεν θα εκτελεί δρομολόγια το υδροπτέρυγο. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου είναι δρομολόγια προς τον Πρίνο να εκτελούν και τα φέρι μποτ και το υδροπτέρυγο. Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης χαρακτήρισε αναδασωτέα έκταση 400 στρεμμάτων κοντά στο Ακόντισμα στη Νέα Καρβάλη. Στην ίδια περιοχή εκδηλώθηκε πυρκαγιά τον περασμένο Αύγουστο. Συνταξιούχος 64 ετών συνελήφθη χθες στην πόλη μας για κατοχή 410 γραμμαρίων χασίς. Ο νέος επικεφαλής της ΔΕΠΑ Θόδωρος Κιτσάκος δήλωσε χθες ότι η ΒΦΛ οφείλει στην εταιρία 90 εκ ευρώ. Όπως είπε γίνονται συζητήσεις με την Περιφέρεια ΑΜΘ για την επέκταση του δικτύου οικιακού φυσικού αερίου. Αγιασμός γίνεται το πρωί στο 21ο δημοτικό σχολείο που μετά το δημοτικό έργο επαναλειτούργησε την προηγούμενη εβδομάδα. Στον αγιασμό θα παραστεί και η Δήμαρχος.

Τακτική γενική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο. Χθες μέλη του ΠΑΜΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό στον ΟΑΕΕ και στο ΙΚΑ. Ανακοίνωση για το έργο της οδού Βενιζέλου εξέδωσε χθες  ο Κωστής Σιμιτσής. Ανακοίνωση εξέδωσε και η Λαϊκή Ενότητα, απαντά στον Γιώργο Παπαφιλίππου. Με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ συναντήθηκε χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την Πέμπτη 31 Μαρτίου θα έρθει στο λιμάνι της Καβάλας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του 2016. Εντός των ημερών κρίσεις στην Π.Υ. οι οποίες αφορούν τον διοικητή του Ν. Καβάλας Σωτήρη Κορέλα. Την Παρασκευή θα επισκεφθεί την Καβάλα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Στους κεντρικούς δρόμους από σήμερα η νέα δημοτική αστυνομία με αρμοδιότητα τη βεβαίωση παραβάσεων για παράνομη στάθμευση. Επανέρχεται σε λιγότερες περιοχές η ελεγχόμενη στάθμευση. Ομόφωνες αποφάσεις έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Άκαρπη απέβη διαδικασία ενοικίασης δημόσιας έκτασης στο Οφρύνιο αφού ο ενδιαφερόμενος ιδιώτης που θέλει να κατασκευάσει ξενοδοχείο, έκρινε το τίμημα υπερβολικό και δεν κατέθεσε προσφορά.

Την πίτα του κόβει το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ο Όμιλος για την Ελληνική γλώσσα. Πίτα κόβει την Κυριακή ο Φυσιολατρικός Όμιλος. Δωρεά τροφίμων και φαρμάκων 2.500 ευρώ από Καβαλιώτες της Ν. Υόρκης παραδόθηκε χθες στον Δήμο Καβάλας.

Φιλικό παιχνίδι με τον Ηρακλή παίζει το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η Ένωση. Εκλογές την Κυριακή στη διοίκηση του Σκακιστικού Ομίλου. Κάπατζης και Μπαρέτας απόντες του Βυζαντίου στο ματς της Κυριακής με το Νέστο. Μετά το ρεπό της Τρίτης οι παίκτες του ΑΟΚ επανήλθαν από χθες στις προπονήσεις.

 

Διαβάστε επίσης