μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Κάθε μεσημέρι δημιουργείται μεγάλη ουρά αυτοκινήτων στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Ένα σωρό κόσμος κινείται προς τον κόμβο Φαλήρου, επιστρέφοντας σπίτι. Εξ αυτού του λόγου ο Δήμος Καβάλας εκτέλεσε έργο, προκειμένου να δώσει στα αυτοκίνητα μία ακόμη λωρίδα ανόδου. Το έργο τέλειωσε αλλά δεν λειτουργεί. Η κ. Δήμαρχος ζήτησε τη συνδρομή της τροχαίας. Πάλι δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

 

Από σήμερα που επανέρχεται στους δρόμους η Δημοτική Αστυνομία παρουσιάζεται μία ακόμη ευκαιρία. Το προσωπικό της θα πρέπει να βρίσκεται στην Ερυθρού Σταυρού κάθε μεσημέρι. Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Αρκεί να «καθαρίσει» την δεύτερη λωρίδα κυκλοφορίας από τις παράνομες σταθμεύσεις. Αυτό είναι αρκετό. Με αυτόν τον τρόπο θα «σπρώξει» πιο γρήγορα την κίνηση στον κόμβο Φαλήρου.

 

Όπως πληροφορούμαστε η καθημερινή παραγωγή στα Πετρέλαια αυξήθηκε κι άλλο. Με τη νέα γεώτρηση αντλούνται περισσότερα από 3.000 βαρέλια την ημέρα. Ταυτόχρονα εξελίσσονται τα επόμενα βήματα του επενδυτικού προγράμματος της Ενεργειακής κι οι στόχοι για την αύξηση της παραγωγής αναθεωρούνται προς τα πάνω. Τα νέα είναι σίγουρα καλά. Η τιμή του πετρελαίου όχι.

 

Όταν η γεώτρηση δόθηκε στην παραγωγή (τέλος του έτους) η τιμή ήταν στα 36 δολάρια. Τις επόμενες 15 μέρες έπεσε κάτω κι από τα 32. Χθες όπως μετέδιδαν οι ιστοσελίδες που παρακολουθούν την αγορά, η τιμή πλησίαζε τα 30 δολάρια το βαρέλι. Τόσο χαμηλή τιμή του πετρελαίου είχε να σημειωθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

 

Η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας άρχισε στις 11 το πρωί. Η αλλαγή ώρας βοήθησε ώστε τα μέλη να προσέλθουν μαζικά, μεταξύ αυτών και δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Όταν η επιτροπή συνεδριάζει αργά το μεσημέρι «αναζητούνται» τα μέλη της για να εξασφαλιστεί απαρτία, δεν υπάρχουν εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης. «Αν οι συνεδριάσεις γίνονται την ίδια ώρα δηλαδή στις 11 το πρωί μπορώ να έρχομαι» είπε στον αντιδήμαρχο Ηλία Καλανταρίδη ο Χριστόδουλος Μιχαλάκης.

 

Μετά από σύντομες και εορταστικές διακοπές στην Κρήτη η Κατερίνα Ιωαννίδου, δημοτική σύμβουλος με τον Μάκη Παπαδόπουλο, επέστρεψε στη βάση της. Κινούμενη με τους γνωστούς αστραπιαίους ρυθμούς καταφέρνει και στη δουλειά της να είναι παρούσα αλλά και στις εκδηλώσεις της πόλης. Χθες το πρωί παραβρέθηκε σε τρεις εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ, ενώ είχε φουλ πρόγραμμα εκδηλώσεων και την περασμένη Κυριακή. Ακούραστη κι ασταμάτητη.

 

Δύο μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι του προγράμματος Στηρίζω. Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται με χρήματα του δημοσίου, στο πλαίσιο παρατάσεων που σε αυτό δόθηκαν. Καλώς εχόντων των πραγμάτων οι εργαζόμενοι του Στηρίζω θα πληρωθούν ,τους δύο τελευταίους μήνες του 2015, στο τέλος Γενάρη. Μετά θα τους οφείλεται μόνο ο Γενάρης. Σήμερα Τετάρτη θα πληρωθούν οι σχολικές καθαρίστριες, με χρήματα που έστειλε στον Δήμο Καβάλας προ 15 περίπου ημερών το κράτος.

 

Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ διευκρίνισαν ότι προσκάλεσαν στη σύσκεψη τους τη Δευτέρα το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου. Ο αγώνας είναι κοινός, αντίθετος στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Προς «ενίσχυση» του Θανάση Αθανασίου που πρώτη φορά βρέθηκε σε συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, κοντά του ήταν ο Ηλίας Μπαχάρης και ο Δημήτρης Γκερλεκτσής. Ο Φάνης Γκερλεκτσής άφησε τον πρόεδρο σε καλά χέρια, έτσι παρακολουθούσε από απόσταση.

 

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας του νέου έτους άρχισαν και συνεχίζονται οι χοροί. Τέλος του μήνα προγραμματίζεται ο χορός του συλλόγου κατοίκων Ποταμουδίων. Άλλοι σύλλογοι όπως η Θρακική Εστία συνηθίζουν να… παντρεύουν τις εκδηλώσεις. Στον χορό κόβουν και τη βασιλόπιτα του νέου έτους.

 

Ναι, υπάρχει ΛΑΟΣ Καβάλας. Το καταλάβαμε την Κυριακή το πρωί που η οργάνωση έκοψε τη βασιλόπιτα της σε κατάστημα στη συνοικία της Παναγίας. Νέος πρόεδρος αυτής είναι ο Γιώργος Πολυχρονίδης. Μένει να μάθουμε τώρα αν ΛΑΟΣ υπάρχει και στην Αθήνα. Ο Καρατζαφέρης μοιάζει να έχει … υποστείλει τη σημαία καθώς βολεύεται στον σχολιασμό της επικαιρότητας από την τηλεόραση.

 

Ο συμπαθής Γιάννης Πουρσαϊτίδης αποχωρεί για την Αμερική, όπου θα εγκατασταθεί μόνιμα. Ήδη άρχισε να αποχαιρετά τους φίλους και γνωστούς. Όπως λέει, η ημερομηνία αναχώρησης είναι η 16η Γενάρη. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία κι όσο το δυνατό πιο γρήγορη επιστροφή. Όσο για τη συμμετοχή του στη διοίκηση της Δημωφέλειας, πρόκειται να αντικατασταθεί. Η τεχνολογία μπορεί να προχώρησε, πλην όμως είναι αδύνατο να παρακολουθεί τα θέματα της δημοτικής επιχείρησης από τόσο μεγάλη απόσταση.

 

Συνεχίζεται από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας η φύλαξη του μνημείου που είναι αφιερωμένο στους Καβαλιώτες Εβραίους. Αστυνομικοί βρίσκονται δίπλα στο μνημείο κάθε βράδυ. Το μέτρο αν και υπερβολικό, αποδίδει. Αφού το μνημείο με αυτόν τον τρόπο δεν γίνεται στόχος βανδαλισμών. Κάποιοι ανόητοι δυστυχώς καιροφυλαχτούν.

 

Η Βένη Γρηγοριάδου κι η Μαρίνα Φιλιππίδου βοήθησαν κι αυτή τη φορά εθελοντικά τη ΝΔ ώστε να εκλέξει νέο πρόεδρο. Την Κυριακή το απόγευμα έφυγαν βιαστικά από το πόστο τους (στην Καβάλα και τις Κρηνίδες) προκειμένου να προλάβουν την εκδήλωση κοπής πίτας του Λυκείου των Ελληνίδων. Μετά από έναν αγώνα δρόμου που έκαναν κατάφεραν εκτός από τις εσωκομματικές εκλογές να παραστούν στην εκδήλωση του συλλόγου τον οποίο από καιρό στηρίζουν. Καλή η ΝΔ αλλά το Λύκειο Ελληνίδων μάλλον καλύτερο.

 

=====================================================================================================

Η επιλογή του προϊσταμένου και το επεισόδιο

Μεταξύ των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας συζητείται αρκετά η διαδικασία που είναι σε εξέλιξη, για την επιλογή (σύμφωνα με το νέο νόμο) του Προϊστάμενου της υπηρεσίας. Εντός της εβδομάδας οι υποψήφιοι για τη θέση ολοκληρώνουν όλα όσα προβλέπονται με τη συνέντευξη που θα δώσουν στην αρμόδια επιτροπή. Φαβορί για την θέση (σύμφωνα με τη μοριοδότηση) είναι ο κ. Κώστας Μπαντίκος.

Ακόμη περισσότερο απασχολεί τους εκπαιδευτικούς , καθώς δεν έχει ξεχαστεί, το επεισόδιο με τη δασκάλα που βρέθηκε σε πίεση μέσα στο γραφείο σχολικής συμβούλου. Η υπόθεση πήρε μεν την δικαστική οδό (με πρωτοβουλία της δασκάλας), οι συζητήσεις συνεχίζονται καθώς όσα καταγγέλλονται είναι πρωτοφανή. Πρωτάκουστα. Ευθύνες αποδίδονται και στον προϊστάμενο κ. Κουράκο που φέρεται να υποσχέθηκε στη δασκάλα να την συνοδεύσει στη συνάντηση αλλά δεν το έκανε. Πιθανόν γιατί πίστευε ότι ήταν μια τυπική διαδικασία, σύντομη και χωρίς προβλήματα.

Δύο σχολικοί σύμβουλοι διαψεύδουν τις καταγγελίες της δασκάλας, ωστόσο παραμένουν σε δύσκολη θέση. Ειδικά ο ένας εκ των δύο αφού χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος παραβρέθηκε στη συζήτηση. Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί απορούν για το περιστατικό, το οποίο ξεπέρασε τα όρια του Νομού κι όπως είναι γνωστό απασχόλησε και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία.

 

«Ο Πρόεδρος πλακώθηκε στη δουλειά»

Με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε χθες ο βουλευτής Καβάλας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στην ίδια συνάντηση εργασίας παρόντες ήταν ο κ. Βούτσης και ο κ. Οικονόμου. Θέμα τους ήταν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και η στάση της ΝΔ στην συζήτηση του στη Βουλή. «Ο πρόεδρος πλακώθηκε στη δουλειά» είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εννοεί ότι οι πανηγυρισμοί τέλειωσαν, ήρθε η ώρα της δράσης αφού τα «ανοιχτά» θέματα δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.

Για την ίδια συνάντηση η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, συνάντηση με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, με το Συντονιστή ΟΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Καβάλας, κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και με τον Υπεύθυνο του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας, κ. Βασίλη Οικονόμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και οι αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό».

 

Προβολή κρασιών στη Γερμανία

Στην διεθνή έκθεση «PROWEIN» θα προβληθούν τα κρασιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτή την απόφαση έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας διαθέτοντας το ποσό των 12.000 ευρώ. Ενδιαφέρον δήλωσαν ήδη δέκα οινοποιητικές μονάδες της περιοχής. Η Περιφέρεια συμμετέχοντας στην έκθεση που θα γίνει στο Ντίσελντορφ 13 με 15 Μαρτίου δεν θα αρκεστεί μόνο στα τυπικά. Το περίπτερο, τα έντυπα κτλ. Σκοπεύει να πραγματοποιήσει σε wine bar της ίδιας Γερμανικής πόλης εκδηλώσεις που θα προβάλλουν τα κρασιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καλή επιτυχία.

 

Διαβάστε επίσης