• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΜΑΗ 2015

Με την βοήθεια του Επιμελητηρίου οι επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας που 5 χρόνια δεν πληρώνονται από το κράτος την επιδότηση εργασίας θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να σταματήσουν τη διαδικασία παραγραφής της συγκεκριμένης υποχρέωσης. Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες. Προετοιμάζεται μαζική αγωγή, την οποία θα επεξεργαστεί για να καταθέσει ο δικηγόρος Βασίλης Κογκαλίδης. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ το δημόσιο οφείλει στις επιχειρήσεις της ΑΜΘ για την απλήρωτη επιδότηση εργασίας 150 εκ ευρώ. Τα χρήματα αυτά αφορούν το χρονικό διάστημα 2010- 2015.

 

Με απόφαση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ διακόπτονται οι αποσπάσεις γιατρών και νοσηλευτών στο Νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει νέα μείωση του προσωπικού. Το μεσημέρι θα βρίσκεται στην Καβάλα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Μικρή προσέλευση στις χθεσινές εκλογές της ΕΛΜΕ για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της Ομοσπονδίας. Πρώτη η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε από το Σ.Α.Σ. επέκταση δρομολογίων που ξεκινούν από τον Πειραιά σε Καβάλα-Λήμνο- Άγιο Ευστράτιο όσο συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των πληρωμάτων των πλοίων της NEL. Τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου απασχολεί το απόγευμα ο κανονισμός πεζόδρομων και περιπτέρων. Παραμένουν οι αντιρρήσεις για τη διαδικασία αλλά και για το περιεχόμενο του κανονισμού. Σήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση της επιτροπής τουρισμού, η οποία δεν έγινε χθες λόγω έλλειψης απαρτίας. Στο τέλος του μήνα τα αποτελέσματα διαγωνισμού του Δήμου Καβάλας για τον ιδιώτη που θα αναλάβει να κόψει χόρτα, να περιποιηθεί δέντρα. Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 90.000 ευρώ. Την Δημοτική Βιβλιοθήκη επισκέφθηκε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος. Ετοιμάζονται να επιστρέψουν στον Δήμο Καβάλας 14 σχολικοί φύλακες που είχαν απολυθεί με την προηγούμενη Κυβέρνηση. Τα τρόφιμα που του έμειναν από τις δωρεές του προηγούμενου μήνα μοιράζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 

Παρουσιάζεται το απόγευμα σε εκδήλωση στη Στέγη η ποιητική συλλογή της Ελίνας Τραϊφόρου. Εθελοντική αιμοδοσία στη ΛΑΦ ετοιμάζει για τις 22 και 23 Μαρτίου ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε χθες τη Δήμαρχο. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί για τη συμπαράσταση τοπικούς φορείς και παράγοντες.

 

Ο Δήμος Νέστου και η Περιφέρεια ΑΜΘ τιμούν σήμερα την ποδοσφαιρική ομάδα του Νέστου  για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων. Για τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ ανόδου ο Νέστος υποδέχεται το απόγευμα την Δόξα Προσκυνητών. Οι προπονήσεις του ΑΟΚ θα συνεχιστούν ως το τέλος του μήνα με την ευθύνη του Γιώργου Γουνελά. Μέσα στον Μάη θα έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές αλλαγές στην Ένωση.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης