• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Η Εγνατία Οδός ΑΕ άρχισε τη διαδικασία για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων των διοδίων στο Ξεριά σε επίπεδο περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Στόχο έχει τα νέα διόδια στο Ν. Καβάλας να λειτουργούν ως το Καλοκαίρι. Θα είναι ακριβώς ίδια με αυτά της Μουσθένης. Σχετική ανακοίνωση της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας υπήρξε χθες. Συνεδριάζει στις 11 το πρωί στον Πειραιά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα αποφασίσει για τα δρομολόγια των φέρι μποτ ως το τέλος Απριλίου. Στο Συμβούλιο στάλθηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις του Αρχέλαου Γρανά, της Θασιακής Ένωσης και άλλων τοπικών φορέων. Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας είχε ο Γιάννης Πασχαλίδης. Την πρόταση Γρανά για ενίσχυση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου έλαβαν οι δύο εταιρίες που επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έκανε δεκτή την αίτηση της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων Καβάλας. Πλέον η Ένωση εντάσσεται επίσημα στο μητρώο εγκεκριμένων εμπόρων αγροτικών προϊόντων του υπουργείου. Δύο άτομα για κατοχή ποσότητας χασίς συνέλαβε χθες η Α.Δ. Καβάλας. Άγνωστο είναι αν σήμερα το πρωί εξασφαλιστεί απαρτία για την απαραίτητη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου. Αν η συνεδρίαση γίνει τότε θα συζητηθεί ο προϋπολογισμός του Δήμου Θάσου για το 2014.

 

Πραγματοποιείται το πρωί στην Ελευθερούπολη ημερίδα για την αξιοποίηση του όρους Παγγαίου. Το απόγευμα σωματεία συνταξιούχων οργανώνουν στο Διοικητήριο σύσκεψη για τα θέματα της υγείας. Επιστολή στη κεντρική διοίκηση του κόμματος θα στείλει η ΝΟΔΕ Καβάλας και θα ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών για την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας. 20 διακοπές ρεύματος λόγω χρέους έγιναν από τη ΔΕΗ σε κατοικίες στην περιοχή του Δήμου Νέστου. Αυτό ανακοινώθηκε από το Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη. Από σήμερα έως και τις 20 Δεκέμβρη μοιράζονται τρόφιμα σε 934 άπορες οικογένειες του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για πρόγραμμα της Ε.Ε. στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας. Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων έγινε χθες στη Καβάλα για το νέο χωροταξικό και το επόμενο ΕΣΠΑ. Λόγω του ότι την Κυριακή η αγορά θα είναι ανοιχτή θα γίνουν κανονικά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ στη γραμμή της Δεξαμενής μέσω Τσολάκη και στη γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου. Τη Στέγη Πολιτισμού Νέας Καρβάλης επισκέφθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα ο Άρης Γιαννακίδης.

 

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης παρουσιάζεται το απόγευμα το νέο βιβλίο του Δημήτρη Αποστολίδη. Εγκαινιάζεται στο Εμπορικό Κέντρο στις 7.30 το απόγευμα αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου. Η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου παρουσιάζει Παρασκευή και Σάββατο θεατρική παράσταση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παγγαίου στη Νέα Πέραμο.

 

Την ηρεμία του ψάχνει ο ΑΟΚ εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Αιγινιακό στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη». Φεύγει από την ομάδα Σάκης Πρίττας. Άγνωστο το μέλλον των Γιανίκογλου και Άρτσε.

 

 

Διαβάστε επίσης