ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΝΗ 2014

Έξω από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, στον 5ο όροφο του διοικητηρίου, θα βρίσκονται από το πρωί σήμερα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί. Πρόθεση έχουν να ματαιώσουν προγραμματισμένη συνάντηση του προϊστάμενου με διευθυντές σχολείων, θέμα της οποίας είναι η αξιολόγηση. Χθες περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί έπιασαν στα πράσα 12 διευθυντές την ώρα που για τον ίδιο λόγο ήταν στο γραφείο του προϊστάμενου της υπηρεσίας Γιώργου Κουράκου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής συνάντησε χθες στην Αθήνα τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ Σπύρο Παλαιογιάννη. Μετά τη συνάντηση ο κ. Καλαντζής ανακοίνωσε ότι έπεισε τον κ. Παλαιογιάννη να μην προχωρήσει η πρόταση για το πλωτό LNG στον κόλπο της Καβάλας. Αίτημα για μία μέρα ακινησία, σήμερα Τετάρτη, κατέθεσε χθες στο Υπουργείο η εταιρία του «Στ. Φιλιάγκος». Το πλοίο θα αρχίσει τα δρομολόγια το αργότερο αύριο. Αν αυτό δεν γίνει τότε κινδυνεύει με πρόστιμο από το Λιμεναρχείο. Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβαν στη χθεσινή γενική συνέλευση οι συνδικαλιστές της ΒΦΛ. Επιδιώκουν συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών αφού πρώτα κλειστεί ραντεβού από τους βουλευτές. Την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται το πρόγραμμα νέων γεωτρήσεων της Ενεργειακής Αιγαίου. Χθες Μαθιός Ρήγας και Δημήτρης Γόντικας ήταν στο Επιμελητήριο.

76χρονη γυναίκα κάτοικος Καβάλας πνίγηκε χθες στην ακτή της Ραψάνης. Συνελήφθη 34χρονος που το Σάββατο εξαπάτησε στο κέντρο της πόλης ιδιοκτήτη περιπτέρου και του πήρε 545 ευρώ. Τα χρήματα επιστράφηκαν. Συνεδριάζει το μεσημέρι η τοπική κοινότητα του Δήμου Καβάλας. Πετυχημένη
η χθεσινή διαμαρτυρία ΑμΕΑ- συνταξιούχων- ΠΑΜΕ για τα κενά στο ΠΕΔΥ Καβάλας. Δεν μπορεί να κατασχεθεί από την εφορία το φοιτητικό επίδομα, ανακοίνωσε χθες η Ένωση Καταναλωτών. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη λειτουργία τον Σεπτέμβρη του νέου σχολείου στον Αμυγδαλεώνα δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Δύο Σέρβοι συνελήφθησαν στη Θάσο υπεύθυνοι 8 τουλάχιστον διαρρήξεων το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου. Στις συναντήσεις εκπροσώπων της Κυβέρνησης με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν συζητήθηκαν τα προβλήματα του ΤΑΡ στα Τενάγη των Φιλίππων. Στην Αθήνα και στις Βρυξέλες ταξιδεύει η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Συνάντηση με τον Γιώργο Καλαντζή είχε ο νέος δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος.

Μία ακόμη εκδήλωση πραγματοποιεί το απόγευμα ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με ομιλητή τον Δημήτρη Ματάμη. Εργαζόμενοι του καταστήματος Κωτσόβολος καθάρισαν ακτές στη Νέα Πέραμο και τους Αμμόλοφους. Μόνο ο καιρός φαίνεται να είναι πρόβλημα για το 4ο αεροπορικό σόου. Πρόβλεψη βροχών υπάρχει μόνο για τη προσεχή Παρασκευή. Εντυπωσιακά στις χθεσινές δοκιμές τα μαχητικά αεροπλάνα από τη Σαουδική Αραβία.

Ισχυροποιείται και πείθει η πρόταση για τον ΑΟΚ. Το βράδυ ο επενδυτής στα γραφεία του Ερασιτέχνη. «Πάμε πολύ καλά» είπε μέλος της διοίκησης. Συνεχίζει προπονητής στον Ορφέα Ελευθερούπολης ο Δημήτρης Μαγκαφίνης.

Διαβάστε επίσης