ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014

Μιλώντας σε συνέδριο στη Θεσσαλονίκη ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος αποκάλυψε χθες επιχειρηματική πρόταση που αφορά νέα εμπορευματική γραμμή και σύνδεση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας με αυτά της Ραιδεστού και της Καλλίπολης. Επιβεβαιώνει την πρόταση ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας, ο πρόεδρος του οποίου αποδίδει το ενδιαφέρον στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη γειτονική χώρα. Στην διαθεσιμότητα είναι από χθες 59 γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο Νομό Καβάλας, 34 υγειονομικοί υπάλληλοι, 3 διοικητικοί. Διέκοψαν τη λειτουργία τους τα παραρτήματα σε Καβάλα, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολη, Λιμένα και Λιμενάρια. Προηγήθηκε διαδικασία απογραφής. Κρατούμενος για λίγη ώρα ήταν χθες 50χρονος αγρότης από τη Θάσο που είναι κατηγορούμενος για μη απόδοση φόρων 1 εκ ευρώ. Ο οικονομικός εισαγγελέας θεωρεί ότι ασκούσε και άλλη επιχειρηματική δράση χωρίς αυτή να φαίνεται. Με απόφαση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας δηλώνουν στήριξη στον υποψήφιο Δήμαρχο Νέστου Περικλή Αμπεριάδη. Ξένες και ελληνικές εταιρίες πρέπει μέχρι τις αρχές Ιουνίου να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για τα περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό της Καβάλας. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Παναγιωτίδης θα είναι αύριο στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής μαζί με άλλους εκπροσώπους νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας.

 

Το σωματείο των εργαζομένων στη ΒΦΛ περιμένει στο εργοστάσιο τους Τσάρα και Μπεχράκη. Η Δήμητρα Τσανάκα συζητά να εντάξει στο ψηφοδέλτιο της τους δικηγόρους Κώστα Αντωνιάδη κι Αναστασία Ιωσηφίδου. Νέα παρέμβαση της ΝΟΔΕ στο Παγγαίο, θα γίνει δημοσκόπηση για τις υποψηφιότητες Αναστασιάδη-Φιλόσογλου. 2 έκτακτες γενικές συνελεύσεις θα οργανώσουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, πάλι με θέμα την διαδικασία της αυτοαξιολόγησης. Κάμερες προετοιμάζονται να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν στο παλιό Νοσοκομείο. Επιστολή στους κατασκευαστές του αγωγού ΤΑΡ συντάσσει και θα αποστείλει ο σύλλογος αγροτών Δήμου Καβάλας. Ικανοποιημένοι από τα όσα είδαν στο Νομό Καβάλας δήλωσαν οι Σαουδάραβες υπηρεσιακοί παράγοντες που χθες αναχώρησαν με επόμενο προορισμό την Αυστραλία. Βουλευτές της ΝΔ είχαν συνάντηση με τον Γ.Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη, μεταξύ τους ο Γιάννης Πασχαλίδης. Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ είχε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το κοινωνικό παντοπωλείο του προγράμματος Στηρίζω.

 

Το απόγευμα τακτική γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου. Εκδήλωση ομιλία μοναχού του Αγίου Όρους στην αίθουσα της Μητρόπολης. Σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας. Παρουσίαση του βιβλίου της Λίλιαν Βουζανίδου για την ιστορία του τοπικού αθλητισμού. Ο Μπάμπης Χαϊνάς παρέμεινε πρόεδρος στον ΦΟΚ. 22 κουμπαράδες σε ισάριθμα κεντρικά σημεία της πόλης τοποθέτησε το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Μετά το Πάσχα η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

 

Φιλικό παιχνίδι με το Βυζάντιο παίζει σήμερα ο ΑΟΚ. Στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής η αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου. Η διοίκηση της ΠΑΕ θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες στο τέλος να υποβιβαστεί μία μόνο ομάδα στη Γ’ Εθνική. Φιλικό παιχνίδι σήμερα και για την Ένωση. Παρασκευή πρωί αναχωρεί οδικώς για την Αθήνα.

 

 

Διαβάστε επίσης