• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

Συνεχίζονται οι πιέσεις προς τις ναυτιλιακές εταιρίες της Θάσου προκειμένου να αυξήσουν τα δρομολόγια τόσο στη γραμμή του Πρίνου όσο και στη γραμμή της Κεραμωτής. Οι εταιρίες αντιπαραθέτουν τη γνωστή τους επιχειρηματολογία σύμφωνα με την οποία η Χειμερινή κίνηση είναι περιορισμένη ενώ το κάθε δρομολόγιο ιδιαίτερα ακριβό. Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μίκα Ιατρίδη. Σήμερα θα επισκεφθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο μοναδικός όπως φαίνεται βουλευτής Καβάλας που ασχολείται με το θέμα. Στις 3 Δεκέμβρη η επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. Στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας αναρτήθηκε χθες διαδικασία ηλεκτρονικής δημοσκόπησης σχετικά με τη μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς λόγω των έργων στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Υπάρχουν 20 περίπου ερωτήσεις, μια εξ αυτών αναφέρεται σε προσωρινή ή μόνιμη μεταφορά της Λαϊκής. Ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Μάκης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε χθες το όνομα του συνδυασμού του. Θα λέγεται «Καβάλα, ο τόπος της ζωής μας» και θα έχει σήμα μια παραλλαγή από το παλαιό υδραγωγείο. Παρόντες στην εκδήλωση υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, τα ονόματα των οποίων δεν ανακοινώθηκαν επίσημα.

 

Μετά από βλάβη στον αποχετευτικό αγωγό της ΔΕΥΑΚ λύματα βρέθηκαν σε υπόγεια καταστημάτων στην διασταύρωση των οδών Βενιζέλου και Βελισσαρίου. Διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες επειδή ένα χρόνιο πρόβλημα δεν επιλύεται οριστικά. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ροδόπης περιόρισε στα μισά τα δρομολόγια των λεωφορείων του από και προς Καβάλα. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας εξιχνίασε 9 διαρρήξεις σπιτιών και δύο απόπειρες σε διάφορα σημεία του Δήμου Παγγαίου. Τα περιστατικά έγιναν το Καλοκαίρι και την Άνοιξη του 2012. Η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Στέλλα Παπαδοπούλου διορίστηκε αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Καβάλας. Περισσότερους καθηγητές στο Ειδικό Γυμνάσιο Καβάλας ζητά με παρέμβαση του ο Γιώργος Καλαντζής. Λίγος κόσμος χθες το απόγευμα στην εκδήλωση του Δήμου Καβάλας και της Εθνικής Τράπεζας για το πρόγραμμα Jessica. Συνεδριάζει το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο. Υπογράφεται το πρωί με τον ανάδοχο η σύμβαση για το έργο ανάπλασης του κέντρου των Κρηνίδων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης και Ρίτσα Καραγιαννίδου προτείνουν η ιδιωτικοποίηση της Αλάνας να συνδυαστεί με άδεια καζίνο.

 

Στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ομιλία του Εμαννουήλ Ροηλίδη για τη σωστή χρήση αντιβιοτικών. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας έλαβε μέρος στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών χορωδιών- ορχηστρών Ελλάδας που έγινε στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκληση στους μαθητές όλων των σχολείων του Νομού Καβάλας να επισκεφθούν την Ονειρούπολη έστειλε και φέτος ο Δήμος Δράμας.

 

Άρχισε το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ του ΑΟΚ. Αποχώρησαν 7 παίκτες που δεν είχαν συμμετοχές στα επίσημα ματς. Μένει στη θέση του ο προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης. Μάλλον επιστρέφει στο ματς με τη Δόξα ο Καρλόπουλος.

 

 

Διαβάστε επίσης