• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες αναδείχθηκαν πάλι χθες. Από τη μια η διαμαρτυρία του νομαρχιακού συλλόγου έξω από το ΙΚΑ έφερε πάλι στην επικαιρότητα τις επιτροπές ταλαιπωρίας όπως κατέληξαν να είναι οι επιτροπές ΚΕΠΑ. Από την άλλη τα εγκαίνια στην Νέα Καρβάλη του Ειδικού Γυμνασίου με μεταχειρισμένο εξοπλισμό φανέρωσαν την απουσία του κράτους από διαδικασίες στις οποίες έπρεπε να είναι πρωταγωνιστής εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες πιστώσεις. Σειρά αύριο παίρνουν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ με την δική τους συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Επαναλειτουργεί από το πρωί η εφορία Καβάλας μιας που ολοκληρώθηκε χθες η μετακόμιση της Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης. Συνεχίζουν σήμερα για δεύτερη μέρα την αποχή από την εργασία τους για δύο ώρες οι δικαστικοί υπάλληλοι. 40χρονος ιερέας από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης πιάστηκε από την ΟΠΚΕ να κατέχει μικρή ποσότητα χασίς. Αφέθηκε ελεύθερος με προσωρινή εντολή του Εισαγγελέα. Στη Χρυσούπολη βρέθηκε ο δράστης δύο διαρρήξεων στην ίδια καφετέρια. Πρόκειται για 29χρονο που επιχείρησε να πουλήσει ότι είχε κλέψει από το κατάστημα. Διαπαραταξιακό προεδρείο έκαναν χθες βράδυ οι δάσκαλοι. Πρόεδρος παρέμεινε ο Απόστολος Μουμτζάκης. Αντιπροέδρος ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ Γιώργος Καλλινικίδης ενώ στο προεδρείο συμμετέχουν τόσο η Μαριάννα Κεσόγλου όσο και ο Βασίλης Ποιμενίδης.

 

Ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το μεσημέρι τον Δήμαρχο Καβάλας στο Δημαρχείο. Εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης είναι το πλοίο «Θεόφιλος». Η κίνηση στην Καβάλα θα εξυπηρετηθεί αύριο και μεθαύριο με δύο δρομολόγια του πλοίου «Μύκονος». Πρόταση στο Υπουργείο για ελαφρώς λιγότερα δρομολόγια στις γραμμές της Κεραμωτής και του Πρίνου κατέθεσαν για το προσεχές έτος οι ναυτιλιακές εταιρίες της Θάσου. Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε ακόμη. Στο ΤΕΙ Καβάλας περιμένουν από μέρα σε μέρα το ΦΕΚ του νέου διοικητικού συμβουλίου. Αμέσως μετά θα κινηθεί η διαδικασία για την επιλογή του νέου Πρύτανη με σταθερό φαβορί τον Νάσο Μητρόπουλο. Επειδή ο Χειμώνας πλησιάζει και το κράτος δεν φαίνεται διατεθειμένο να στείλει χρήματα στα σχολεία για την θέρμανση, οι σχολικές επιτροπές των Δήμων της ΑΜΘ προγραμματίζουν κοινές κινητοποιήσεις. Επίσκεψη στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας έκαναν πρόσφατα εκπρόσωποι της Συμπαράταξης Πολιτών. Περιγράφουν το βιοτεχνικό πάρκο ως σκουπιδότοπο, ασκούν κριτική στον Δήμο Καβάλας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στην Ελευθερούπολη επιχείρησαν δεύτερη φορά χθες να συνεδριάσουν για τα πεπραγμένα του 2011. Πάλι όμως βρήκαν το δημαρχείο κλειστό.

 

Σήμερα το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη πραγματοποιείται ενημερωτική εκδήλωση από τον σύλλογο Πνοή και τους Γιατρούς του Κόσου. Το Σάββατο ο Δήμος Καβάλας και οι Απόστρατοι Αξιωματικοί τιμούν με εκδήλωση την μνήμη του Κρίτωνα Κονσουλίδη. Σύλλογο δημιούργησαν στην Καβάλα όσοι κατάγονται από τον Νομό Κιλκίς. Πρόεδρος είναι ο Γαβρίλος Δαϊλάνης. Νέα διοίκηση απέκτησε και ο πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Βάκχος». Πρόεδρος ο Ευάγγελος Καρτάλης. Μέχρι και την Δευτέρα συνεχίζεται στην Καπναποθήκη η έκθεση γυναικών ζωγράφων.

 

Στις 2.30 το μεσημέρι ο ΑΟΚ παίζει στην Πρέβεζα με τον Τηλυκράτη για το κύπελλο Ελλάδας. Στην αποστολή του ΑΟΚ πολλά νέα πρόσωπα αφού οι βασικοί έμειναν στην Καβάλα για να ξεκουραστούν. Στις 6.30 το απόγευμα η Ένωση υποδέχεται στο κλειστό της Καλαμίτσας την Μπέογκραντ για την Βαλκανική λίγκα. Πρώτη εμφάνιση του Γκαγκαλούδη. Συνεχίζονται οι συζητήσεις με τον Γκράντι, τον οποίο όμως θέλει και ο ΠΑΟΚ.

 

 

Διαβάστε επίσης