ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ 2015

Στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθεί κι όπως φαίνεται θα εγκριθεί η δοκιμαστική μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου, η οποία αφορά το τμήμα του δρόμου από Φάληρο έως την οδό Δαγκλή. Η μονοδρόμηση θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη εβδομάδα λόγω έναρξης τεχνικών εργασιών. Συγκεκριμένα θα ξηλωθούν τα πεζοδρόμια για την εγκατάσταση δικτύων υποδομής ενώ θα γίνει και υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ. Ταυτόχρονα ολοκληρώνονται οι παρόμοιες εργασίες στην οδό Ερυθρού Σταυρού.

Αύριο ή την Πέμπτη 4 Ιουνίου θα συζητηθεί στο Κ.Α.Σ. το θέμα των Λουτρών των Ελευθερών. Η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού αναμένεται να προτείνει η περιοχή να χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος. Δεν διαφωνεί ούτε ο Δήμος Παγγαίου, ούτε ο επενδυτής. Βρέθηκε από την Α.Δ. Καβάλας ο 43χρονος απατεώνας από τις Σέρρες που τον Μάρτιο ξεγέλασε ηλικιωμένη γυναίκα, της πήρε 500 ευρώ για να της πουλήσει εικόνα αγίου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Η εταιρία Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην Καβάλα για την κατάθεση δηλώσεων ιδιοκτησιών που βρίσκονται σε δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Καβάλας- Παγγαίου- Νέστου. Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Μαρία Καραβία δήλωσε χθες ότι συμφωνεί με την παράταση των παραστάσεων στην Αθήνα αφού σχετική ενημέρωση είχε έγκαιρα η Δήμαρχος.

Συνεδριάζουν σήμερα το πρωί και το απόγευμα: Το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, η διοίκηση του Επιμελητηρίου. Στην Καβάλα σήμερα ο υποδιοικητής του ΟΑΕΕ Δημήτρης Χριστοφορίδης. Εκδήλωση το απόγευμα στη Νέα Καρβάλη για τον αγωγό ΤΑΡ. Θέσεις στάθμευσης δικύκλων δημιουργήθηκαν στο λιμάνι, μετακινήθηκαν ελαφρώς οι θέσεις στάθμευσης των λεωφορείων. Πήραν πιστοποιητικό καταλληλότητας από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ τα νέα ασθενοφόρα. Τώρα πρέπει να αποκτήσουν πινακίδες κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια ΑΜΘ γνωστοποιεί ότι είναι σε πλήρη εξέλιξη η εντατική καταπολέμηση των κουνουπιών στους 5 Νομούς. Την Πέμπτη 4 Ιουνίου θα συνεδριάσει για τον κανονισμό των πεζόδρομων η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Καβάλας.

Η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ μιλά το απόγευμα στο Ιμαρέτ για το Βυζάντιο και το Ισλάμ. Στην Στέγη εκδήλωση σήμερα στις 8 το απόγευμα για τα comics. 3 με 6 Ιουλίου θα γίνει στην Νέα Καρβάλη, την Καβάλα και την Θάσο το 35ο φεστιβάλ Ακοντίσματος. Σήμερα το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας το 2ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης ατόμων με αναπηρία.

Μετά από 5 ιστιοδρομίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται στην Καβάλα πρώτος είναι ο Ολλανδός Μάρτιν Βαν Μπούϊντεν. Συνεχίζεται στον ΑΟΚ η περίοδος των διαβουλεύσεων, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται προτάσεις για την πορεία της ομάδας στη νέα αγωνιστική περίοδο. Μάλλον αύριο η συνάντηση της διοίκησης του ερασιτέχνη με τους παλαίμαχους. Την Κυριακή όρισε η ΕΠΣΚ τον αγώνα μπαράζ ανάμεσα στη Νέα Καρβάλη και τα Αμισιανά.

Διαβάστε επίσης