• 5 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε χθες το απόγευμα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Κρανοχώρι. Η φωτιά κατέστρεψε 1.500 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δένδρων. Επιχείρησαν καναντέρ, τα οποία θα επανέλθουν σήμερα το πρωί. Στη διάθεση της Π.Υ. 15 εθελοντές της διασωστικής ομάδας. Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη. Τρία τροχαία δυστυχήματα έγιναν χθες στην Καβάλα και στα Αμισιανά. Ένας άνθρωπος 81 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα, δύο οδηγοί δικύκλων βρίσκονται στο Νοσοκομείο τραυματίες. Ικανοποιημένοι επέστρεψαν από την Αθήνα οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς και Γερομάρκος. Είχαν επαφές με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ και τους εκπροσώπους της αεροπορική εταιρίας Easy Jet. Χθες το πρωί επισκέφθηκε το Δημαρχείο ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Όπως είπε κανένα έργο δεν κινδυνεύει με απένταξη από το ΕΣΠΑ. Παρόλα αυτά πραγματοποιείται το μεσημέρι κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου με δύο θέματα που πρέπει να εγκριθούν ώστε ισάριθμα δημοτικά έργα να οριστικοποιήσουν τη χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ. 13 εργαζόμενοι σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που απασχολούνται στις αρχαιολογικές υπηρεσίες Καβάλας και Θάσου είναι απλήρωτοι. Η ΜΚΟ «Αρωγή» επιρρίπτει ευθύνες στο Υπουργείο Πολιτισμού.

 

Συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Καβάλας. Ερώτηση για τη φωτιά στη Θάσο κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Περιοδεία στη Θάσο θα κάνει τη Παρασκευή ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Ανέλαβε χθες τα καθήκοντα του ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης. Θα δώσει προτεραιότητα στη κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κανονικά λειτούργησε χθες το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Στόχος μας είναι η ρύθμιση του χρέους στο ΙΚΑ, δήλωσε ο Σταύρος Πεταλωτής. Κοινή συνέλευση με γονείς, μαθητές και άλλους συλλόγους οργανώνει τη Πέμπτη το απόγευμα στο 6ο Λύκειο η ΕΛΜΕ Καβάλας. Σε συνάντηση στη Μολδαβία, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος, θα συμμετάσχει από σήμερα η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας.

 

Ενημερωτική εκδήλωση για το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» της Πάφου οργανώνεται στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Μουσείου με θέμα πανελλήνιο διαγωνισμό φωτογραφίας που οργανώνουν, θέμα του οποίου είναι η θάλασσα. Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ψάχνει ηθοποιούς για τη παιδική του παράσταση. Θα γίνει ακρόαση στις 3 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη.

 

Επενδυτές εμφανίστηκαν στον ΑΟΚ. Είναι Έλληνες που ζουν στη Γερμανία. Φέρονται να υπόγραψαν προσύμφωνο με το Γιώργο Τσοκτουρίδη ώστε από τα μέσα Σεπτέμβρη να αναλάβουν το μάνατζμεντ της ομάδας. Η συμφωνία επεκτείνεται σε βάθος χρόνου, στο τέλος προβλέπει και παραχώρηση των μετοχών. Ο ΑΟΚ εξασφάλισε δημοτική και ασφαλιστική ενημερότητα. Σήμερα θα πάρει και φορολογική. Χθες στην Αθήνα ορίστηκαν οι όμιλοι της Φουτμπολ Λιγκ. Το πρωτάθλημα αρχίζει στο τέλος Σεπτέμβρη. Καμιά ομάδα δεν εξασφαλίζει απευθείας άνοδο στην Σούπερ Λιγκ. Οι προπονήσεις του ΑΟΚ έγιναν χθες στο Χαλκερό. Στις 6 το απόγευμα φιλικό στο Βερούλειο με την ΑΕ Καβάλας. Παίκτης του ΑΟΚ θεωρείται και ο Νίκος Κουρέλλας.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης