• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΗ 2013

Ούτε ενημέρωσε αναλυτικά και συγκεκριμένα, ούτε έπεισε τους τοπικούς φορείς για τις προθέσεις της η ΔΕΠΑ. Στη χθεσινή δίωρη συνάντηση στο ΤΕΙ ο πρόεδρος της εταιρίας Χάρης Σαχίνης αρκέστηκε σε γενικότητες, ισχυριζόμενος ότι δεν ήρθε στην Καβάλα να ενημερώσει αλλά να ενημερωθεί. Υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει με περισσότερα στοιχεία για το πλωτό LNG. Φάνηκε πάντως ότι αυτό προτείνεται πλησίον της Νέας Καρβάλης και των εγκαταστάσεων της ΒΦΛ, σε απόσταση ενός μιλίου από τη στεριά. Άκρως επιφυλακτικοί οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Άμεσα θα διακόψει τη λειτουργία της η εφορία της Θάσου. Αυτό έμαθε χθες στη Γενική Γραμματεία Εσόδων ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Η ίδια υπηρεσία υπόσχεται ότι τα ΚΕΦ Θάσου-Χρυσούπολης- Ελευθερούπολης θα έχουν On line σύνδεση με την εφορία Καβάλας λόγω της λειτουργίας του νέου προγράμματος TAXIS. Σε επόμενη συνάντηση τους θα αποφασίσουν το νέο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα για Έργο» τα μέλη της ομάδας. Αυτό αποφασίστηκε χθες βράδυ λόγω πολλών απουσιών δημοτικών συμβούλων. Θέμα ημερών είναι η πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Δοϊράνης. Παραμένουν παρόλα αυτά ισχυρές αντιδράσεις από επαγγελματίες της όμορης οδού Καράνου. Προφυλακίστηκε 43χρονος κάτοικος Καβάλας που εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης, που έρχονταν στην Ελλάδα από την Τουρκία.

 

Συνεδριάζουν το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Καβάλας. Εντός των προσεχών ημερών λήγουν οι δίμηνες συμβάσεις 28 εποχιακών εργαζόμενων του Δήμου Καβάλας, έργο των οποίων είναι το κόψιμο των χόρτων. Κινδυνεύουν με απόλυση 4 εργαζόμενοι του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας που σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του μνημονίου χαρακτηρίζονται πλεονάζον προσωπικό. Αύριο το θέμα θα απασχολήσει την συνάντηση Σιμιτσή- Καρούντζου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΝΟΚ ο διαγωνισμός για την πώληση οικοπέδου του δημοσίου στην Καλαμίτσα είναι φωτογραφικός. Το πλοίο Ionian Sky θα αντικαταστήσει το πλοίο Θεόφιλος, στα δρομολόγια από την Καβάλα προς τη Μυτιλήνη. Παραιτήθηκε από υπεύθυνος λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου ο αντιδήμαρχος Σάββας Εμφιετζής. Στη θέση του τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Ακριτίδης. Στο Ποντολίβαδο, τη Νέα Καρυά και στο Ερατεινό θα γίνουν –βραδινές ώρες- οι επόμενοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών.

 

Χθες το απόγευμα ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής παρουσίασε στα μέλη του Κ.Α.Σ. την πρόταση του Δήμου Καβάλας να κηρυχθεί χώρος προστατευόμενος από την Ουνέσκο ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων. Σήμερα το απόγευμα εκδήλωση των απόστρατων αξιωματικών στη Λέσχη με θέμα τους Βαλκανικούς Πολέμους. Εκδήλωση και του Ιατρικού Συλλόγου για τα εμβόλια παιδιών και εφήβων. Το βράδυ στην παραλία η Θασιακή Ένωση αναπαριστά την άφιξη εθελοντών από τη Θάσο στην Καβάλα του 1913. Ο Παιδικός Σταθμός της Μέριμνας οργανώνει το βράδυ εκδήλωση στη ταβέρνα Paradiso της Νέας Ηρακλίτσας.

 

Νέο ενδιαφέρον αποκτούν τα διοικητικά του ΑΟΚ αφού ντόπιος επιχειρηματίας φέρεται να έχει συμφωνήσει να αναλάβει την ομάδα. Η συμφωνία περιγράφεται να ολοκληρώνεται ως το τέλος της εβδομάδας. Στην Ένωση ο Κώστας Παπακωνσταντίνου γυρίζει αύριο από το εξωτερικό κι ανακοινώνει τον νέο προπονητή της ομάδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης