• 5 Μαΐου 2024,

Σχετικά με το 12% – Αναπάντητη ακόμη η ερώτηση Καλαντζή

 Σχετικά με το 12% – Αναπάντητη ακόμη η ερώτηση Καλαντζή

Ούτε τη Δευτέρα εμφανίστηκε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ώστε να απαντήσει στην ερώτηση του αντιπροέδρου Γιώργου Καλαντζή σχετικά με την επιδότηση του κόστους εργασίας 12%. Η απουσία του Υπουργού οφειλόταν στην επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικα και των νέων διαπραγματεύσεων που εξελίσσονται. Η ερώτηση του Γιώργου Καλαντζή αναμένεται ότι θα προσδιοριστεί σε νέα ημερομηνία.

Ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε ότι εάν εντός των επόμενων ημερών δεν απαντηθεί το ερώτημά του και δεν τακτοποιηθεί το θέμα, τότε προτίθεται να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες εναντίον του γενικού διευθυντή και των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και του Υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Καλαντζής υπενθύμισε ότι το «μη συμβατό» έχει διαφορά από το «παράνομο», όρο που είχαν χρησιμοποιήσει οι παράγοντες του ΥΠΟΙΚ στη διάρκεια της συναντήσεώς τους με τους τέσσερις καβαλιώτες βουλευτές.

Από τη στιγμή δηλαδή που οι επιδοτήσεις δίνονταν επί σειρά ετών στους νομούς της Θράκης, ενώ δόθηκαν και για τρία έτη στους νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας, άρα οι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος έχουν ευθύνες στην περίπτωση που χρηματοδοτούσαν κάτι «παράνομο».

 

 

 

Διαβάστε επίσης