• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Νέα αναβολή δίνει η Κυβέρνηση στο σχέδιο κατάργησης εφοριών σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ανακοίνωσε χθες στους εκπροσώπους του Νομού Καβάλας ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Η συνάντηση έγινε στην Αθήνα με αφορμή τα προβλήματα που συνεχώς ανακύπτουν από την κατάργηση της εφορίας Χρυσούπολης. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό η εφορία στην Χρυσούπολη θα λειτουργεί και μετά την Παρασκευή ενώ δεν καταργείται την 1η Νοέμβρη η εφορία στην Ελευθερούπολη. Οι ίδιοι εκπρόσωποι της Καβάλας δηλαδή οι Πασχαλίδης, Γρανάς Ξουλόγης συζήτησαν την επένδυση στα Λουτρά των Ελευθερών με την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί έλαβαν υποσχέσεις ότι η πρόταση να χαρακτηριστούν μνημεία τρία κτίρια των Λουτρών θα συζητηθεί στο Κ.Α.Σ. στις 25 Οκτώβρη. Πρόθεση του Υπουργείου είναι η οποιαδήποτε απόφαση του συμβουλίου να μην δημιουργήσει προβλήματα στον επενδυτή. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ αρχίζουν την Δευτέρα επίσχεση εργασίας. Προβληματίζονται και οι γιατροί του Νοσοκομείου, χθες έκαναν γενική συνέλευση. Περίπτερο για την ενημέρωση των πολιτών θα λειτουργήσουν στην πλατεία οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου. Στην Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας. Θα μιλήσει στην συνέλευση της οργάνωσης σήμερα το απόγευμα.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Την ίδια ώρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Το απόγευμα συνεδριάζουν το Περιφερειακό Συμβούλιο και το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Καβάλας. Κλειστές είναι σήμερα οι δικαστικές υπηρεσίες του Ν. Καβάλας. Λειτουργοί και εργαζόμενοι στο χώρο της δικαιοσύνης τιμούν τον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη. 32χρονος οδηγός δικύκλου τραυματίστηκε σοβαρά χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Καλαμίτσας όταν συγκρούστηκε με επιβατικό αυτοκίνητο. Δύο σπίτια καήκαν χθες τα ξημερώματα στην Παναγία Θάσου. Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία. Την ερχόμενη εβδομάδα λειτουργεί το Ειδικό Γυμνάσιο στην Νέα Καρβάλη. Εξελίσσεται στην Ελευθερούπολη έργο υπογείωσης των καλωδίων της ΔΕΗ. Ερώτηση για τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας κατέθεσε στην Βουλή ο Γιώργος Καλαντζής. Χθες ο Υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος εξήγησε στην ολομέλεια της Βουλής τον τρόπο που θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

 

Αρχίζουν το απόγευμα στην πλατεία του Καπνεργάτη οι εκδηλώσεις για την εβδομάδα Αρχιτεκτονικής. Στις 6.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εκδήλωση του 17ου Δημοτικού Σχολείου με ομιλητή τον καθηγητή Νίκο Λυγερό. Αύριο το πρωί ο Νίκος Λυγερός θα επισκεφθεί το ίδιο δημοτικό σχολείο προκειμένου να έχει συνάντηση με τους μαθητές.

 

Στις 16.45 ο ΑΟΚ υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Παναιτωλικό. Απουσιάζει ο τραυματίας Εντιαγέ.Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ. Σήμερα η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποφασίζει αν θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Α1. Στην χθεσινή παρουσίαση των ομάδων η Ένωση εκπροσωπήθηκε από τον προπονητή Κρις Χουγκάζ και τον αρχηγό της Χριστόφορο Στεφανίδη.

 

Διαβάστε επίσης