• 27 Απριλίου 2024,

Ο ΑΟΚ σήμερα για την πρώτη νίκη

 Ο ΑΟΚ σήμερα για την πρώτη νίκη

Σήμερα ο ΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό, έχοντας ως μοναδικό στόχο τους 3 βαθμούς της νίκης. Θέλει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά τη άδοξη ήττα στο Βόλο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα και ο Βασιλακάκης δεν υπολογίζει τον τραυματία Ν` Ντιαγιέ.

Ο Ν` Ντιαγιέ δεν αγωνίστηκε και στο Βόλο. Αντίθετα ο Πακάλτσης εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και είναι στη διάθεση του Θρακιώτη προπονητή.

Ο Πακάλτσης το πιθανότερο είναι να πάρει μια θέση στην άμυνα, δίπλα στον Τριποτσέρη. Οσον αφορά τη συμμετοχή του Μάριο Μιγιάτοβιτς, θα αποφασίσει την τελευταία ώρα ο Βασιλακάκης. Μέχρι χθες το απόγευμα ο ΑΟΚ περίμενε τη μπλε κάρτα του ποδοσφαιριστή.

Οπότε αν δεν έρθει η μπλε κάρτα, φυσικά δε θα είναι στην αποστολή.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, εκτός από τον Πακάλτση που διεκδικεί τη θέση του Μαραγκού, μάλλον δε θα έχουμε άλλες αλλαγές. Πιο αναλυτικά.

Ο Μάνος Αποστολίδης θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια. Στα άκρα της αμυντικής γραμμής δεξιά και αριστερά θα είναι ο Παγώνης και ο Γελαδάρης. Στο κέντρο της άμυνας ο Τριποτσέρης με τον Πακάλτση. Αν δεν ξεκινήσει ο Πακάλτσης θα παραμείνει στην ενδεκάδα ο Μαραγκός. Στη μεσαία γραμμή, οι δυο ανασταλτικοί θα είναι ο Ντιέ μ ε τον Ενσαλίβα.

Από τα πόδια τους, θα περνάει όλο το παιχνίδι του ΑΟΚ. Στα πλάγια της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Χλωρός και ο Ντος Σάντος. Ο Μοκάκε θα είναι μπροστά από τους δυο ανασταλτικούς μέσους και πίσω από τον Ποσίνκοβιτς που αναμένεται να ξεκινήσει στην επιθετική γραμμή. Δεν αποκλείουμε κάποια έκπληξη από την πλευρά του Βασιλακάκη.

Χθες οι παίκτες προπονήθηκαν για τελευταία φορά με ασκήσεις τακτικής ενώ έγιναν διάφορες δοκιμές για την ενδεκάδα.

Στο στρατόπεδο του ΑΟΚ, δίνεται μεγάλη σημασία στην παρουσία του κόσμου, στο σημερινό παιχνίδι. Ο Βασιλακάκης στις δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας κάλεσε τον κόσμο για συμπαράσταση ενώ ευχαρίστησε αυτούς που βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο του Βόλου.

*10 ευρώ το εισιτήριο

Το εισιτήριο για το σημερινό παιχνίδι στη θάλασσα και στις θύρες 6-8 κάτω από τα δημοσιογραφικά είναι στα 10 ευρώ. Είναι σαφώς μια πολύ καλή τιμή. Πιστεύετε ότι α ανταποκριθεί ο κόσμος σ` ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα του ντέρμπι. Παράλληλα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς για τον ΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Στη θύρα 7 το εισιτήριο θα είναι 15 ευρώ.

*Στην κερκίδα της Θάλασσας ΛΦΚ και ΣΦΑΟΚ

Οι οργανωμένοι του ΑΟΚ σήμερα αλλά και σε κάθε παιχνίδι, θα βρίσκονται στην κερκίδα της θάλασσας. Η ΛΦΚ θα είναι στο κέντρο και πλάγια στα αριστερά θα είναι ο ΣΦΑΟΚ. Ο παλμός μεταφέρεται σε μια παραδοσιακή κερκίδα. Χθες υπήρχε μεγάλη κινητοποίηση από ΛΦΚ και ΣΦΑΟΚ. Κινητοποίηση μεγάλη και στα διαρκείας, κυρίως από τη ΛΦΚ.

Οι άνθρωποι του ΑΟΚ ευελπιστούν ότι θα γεμίσουν οι δυο κερκίδες κάτω από τα δημοσιογραφικά και της θάλασσας. Εν ολίγοις σήμερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο «Ανθή Καραγιάννη». Το παιχνίδι δε μεταδίδεται από την τηλεόραση.

*Επιστροφή στην Καβάλα, Καραγεωργίου και Σφακιανάκης

Ο ΑΟΚ σήμερα θα βρει απέναντι του, δυο «δικά» του παιδιά.

Ο Νίκος Καραγεωργίου είναι ο προπονητής του Παναιτωλικού και ο Στέλιος Σφακιανάκης μεταγράφηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε από τον Ατρόμητο στην ομάδα του Αγρινίου. Ο Καραγεωργίου που έχει έρθει στην Καβάλα και ως προπονητής του Εργοτέλη, πρωτόπαιξε στην επαγγελματική ομάδα του ΑΟΚ την περίοδο 1981-1982. Τότε είχε 22 συμμετοχές αλλά η ομάδα είχε υποβιβαστεί στη Β` Εθνική. Τα καλοκαίρι του 1986 μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ.

Ως προπονητής δεν έχει εργαστεί στην ομάδα της Καβάλας.

Ο Στέλιος Σφακιανάκης ήρθε στον ΑΟΚ από το Παγγαίο 90 στα μέσα της δεκαετίας του `90. Την περίοδο 1996- 1997 αγωνίστηκε στην Α` Εθνική, μέχρι το Δεκέμβριο σε 10 αγώνες. Μετά μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Ηρθε στην Καβάλα ως αντίπαλος του ΑΟΚ με τη φανέλα του Ατρομήτου αλλά και πολλά χρόνια πριν με τον Ολυμπιακό. Στις ιδιαιτερότητες ότι ο Καπνόπουλος είναι ο παίκτης που τη τελευταία διετία έχει φορέσει τη φανέλα και των δυο ομάδων. Επίσης ο ΑΟΚ είχε ανακοινώσει τον Μπουμάλ που έπαιζε στον Παναιτωλικό, αλλά τελικά κόπηκε στα εργομετρικά.

Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε με ήττα στο πρωτάθλημα, χάνοντας 1-0 στην έδρα του από την ΑΕ Καλλονής. Ο Καραγεωργίου στο πρώτο παιχνίδι χρησιμοποίησε την ακόλουθη ενδεκάδα.

Τερματοφύλακας ο Τακίδης, στην άμυνα δεξιά προς τα αριστερά ο Μπακάκης, ο Κούσας, ο Ακουάρο, ο Γκόλιας.

Αμυντικά χαφ ο Μητρόπουλος και ο Σφακιανάκης. Επίσης στη μεσαία γραμμή ο Μύγας με τον Φαβάλι. Λίγο πιο μπροστά ο Καμαρά και σέντερ ο Ντιμπαλά. Στον πάγκο ήταν ο Στεφανάκος, ο Δάρλας, ο Κουτσοσπύρος, ο Πασάς, ο Γιάνεφ, ο Μπογκντάνοβιτς, ο Ιωάννου.

Ο Δάρλας και ο Κουτσοσπύρος αγωνίστηκαν αλλαγές από το 56` και μετά στις θέσεις τον Μύγα και του Ντιμπαλά. Στο 82` ο Πασάς πήρε τη θέση του Σφακιανάκη.

Δεν υπάρχει το περσινό μπάτζετ της Σουπερ Λιγκ. Το καλοκαίρι αποχώρησαν πολλοί παίκτες από την περσινή ομάδα.

*Οι διαιτητής του σημερινού αγώνα

Ο Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει το σημερινό παιχνίδι του ΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Βοηθοί του θα είναι από τον ίδιο σύνδεσμο ο Νακόπουλος και ο Αθανασόπουλος. Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής και οι διαιτητές των αγώνων.

ΑΕΛ- Επανομή(15.00): Κοσικίδης(Αθηνών), Κουντουρέλης(Αθηνών), Κουτσογιάννος(Αθηνών).

Νίκη Βόλου- Απόλλων Σμύρνης(16.45): Κάμπαξης(Εύβοιας), Λιανός(Βοιωτίας), Κουρέντας(Τρικάλων)

Φωκικός- Αναγέννηση Γιαννιτσών(16.45): Ρατσιάτος(Αργολίδας), Νενεκούμης(Αργολίδας), Καραγεώργος(Αργολίδας)

Θρασύβουλος- Πιερικός(16.45): Σωσώνης(Φθιώτιδας), Δουδούμης, Δόσκορης(Φθιώτιδας)

Καβάλα- Παναιτωλικός( 16.45): Ευαγγέλου(Αθηνών), Νακόπουλος, Αθανασόπουλος( Αθηνών)

Εθνικός Γαζώρου- ΑΕ Καλλονής(16.45): Κατσικογιάννης(Ηπείρου), Ρίγκος(Γρεβενών), Στόικος(Κέρκυρας)

Εργοτέλης- Δόξα Δράμας(16.45): Χατζής(Δυτικής Αττικής), Πολυχρονιάδης, Τζαφόλιας(Ανατολική Αττική).

Καλλιθέα- Πανσερραϊκός(16.45): Φουκάκης(Ηρακλείου), Κουράκης( Ηρακλείου), Μπουξμπάουμ( Ανατολικής Αττικής)

Βύζας Μεγάρων- Ολυμπιακός Βόλου(18.00): Καρυοφύλλης(Πειραιά), Ζησιμόπουλος, Συνιοράκης(Πειραιά)

Τ. Π

 

Διαβάστε επίσης