• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Η ολοκλήρωση της Περιμετρικής ήταν το θέμα σύσκεψης χθες στη Θεσσαλονίκη. Η σύσκεψη έγινε παρουσία του γραμματέα της Αποκεντρωμένης, των μελετητών του έργου, του προέδρου της Εγνατίας Οδού και του Δημάρχου Καβάλας. Αποφασίστηκε να προχωρήσει γρήγορα η τοποθέτηση οριοδεικτών στο δάσος πάνω από τον Προφήτη Ηλία ώστε να διαπιστωθεί πόσα δέντρα θα κοπούν αν η χάραξη παραμείνει αυτή που προτείνει η μελέτη. Το έργο έχασε την ευκαιρία χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Θα περιμένει άρα την επόμενη προγραμματική περίοδο. Χωρίς αποτέλεσμα ήταν η χθεσινή συνάντηση του Αρχέλαου Γρανά και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν επί των Κυριακών που θα λειτουργούν τα καταστήματα της αγοράς. Την ερχόμενη Κυριακή 3 Νοέμβρη είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σούπερ μάρκετ Μασούτη. Την ίδια μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΑΣΕΒΕ στην πλατεία Καπνεργάτη. Αθωώθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές ο 23χρονος κάτοικος Θάσου που κατηγορούνταν ότι το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής σκότωσε το σκύλο του γείτονα του. Σε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Καβάλας συνελήφθη χθες 46χρονος για κατοχή μικρής ποσότητας χασίς.

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ γνωμοδότησε χθες το απόγευμα αρνητικά επί της ΜΠΕ του αγωγού ΤΑΡ. Στη συζήτηση δεν υπήρχε εκπρόσωπος του αγωγού. Υπέρ της πρότασης των τοπικών φορέων για την εναλλακτική διέλευση του ΤΑΡ από το Νομό αποφάσισε χθες το μεσημέρι το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Μία ακόμη ενημερωτική συνάντηση για τον αγωγό έγινε χθες το απόγευμα στον Αμυγδαλεώνα. Καταπλέει νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο «Βόγιατζερ» με 400 Άγγλους τουρίστες. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το δεύτερο 15νθήμερο του Νοέμβρη οι εσωκομματικές διαδικασίες στη ΝΔ για την επιλογή υποψηφίων δημάρχων, περιφερειαρχών κι αντιπεριφερειαρχών. Αναχωρεί το μεσημέρι από τη Καβάλα ένα λεωφορείο με άτομα με ειδικές ανάγκες που αύριο θα λάβουν μέρος σε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Για την επίσπευση των αντιπλημμυρικών έργων στη Θάσο ο Γιάννης Πασχαλίδης είχε χθες συναντήσεις στα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος.

 

Στις 7.30 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του ΙΛΑΚ με θέμα την Καβάλα στους Βαλκανικούς Πολέμους. Την ίδια περίπου ώρα εγκαινιάζεται στο ΤΕΙ έκθεση φωτογραφίας όπου φωτογράφοι είναι σπουδαστές του ιδρύματος. Δύο εκδηλώσεις θα γίνουν στη Καβάλα τη Κυριακή και τη Τετάρτη για τον μητρικό θηλασμό. Επιστολή στο Δήμαρχο Παγγαίου έστειλαν γονείς και κηδεμόνες της Ελευθερούπολης με θέμα τα πολλά αδέσποτα σκυλιά που σε ορισμένες περιπτώσεις τρόμαξαν τα παιδιά την ώρα που αυτά πήγαιναν στο σχολείο.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναλαμβάνει νέος γενικός αρχηγός στον ΑΟΚ. Αμφίβολοι για το ματς με τα Γιαννιτσά Ντόσης και Καρλόπουλος. Σίγουρη η απουσία του Βαλεριάνου. Στην Ένωση έγινε γνωστό ότι ματς του Σαββάτου στη Κρήτη με τον ΟΦΗ θα αρχίσει στις 3 το μεσημέρι για τη διευκόλυνση της ομάδας μας ως προς το ταξίδι της επιστροφής.

 

 

Διαβάστε επίσης