ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Αναβολή για αργότερα πήρε χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ η συζήτηση του θέματος ολοκλήρωσης της Περιμετρικής οδού της Καβάλας. Υπολογίζεται ότι το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση στο τέλος του έτους με την παρουσία στην συνεδρίαση εκπροσώπων της Εγνατίας οδού, του ΤΕΕ ΑΜ αλλά και όσων διαφωνούν με το κόψιμο δέντρων. Χθες το απόγευμα στην περιοχή όπου κινδυνεύουν πεύκα με κόψιμο, βρέθηκαν πολίτες και εκπρόσωποι συλλόγων που δήλωσαν την διαφωνία τους με την επίγεια χάραξη. «Η αναβολή είναι ευκαιρία να τους πείσουμε» δήλωσε ο Βασίλης Λιόγκας ενώ ο Άρης Βέρρος έκανε λόγο για κόψιμο 3.000 πεύκων! Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε ομόφωνα η ΜΠΕ για την σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού της Καβάλας με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ στους Τοξότες. Με πρόταση του Μάκη Παπαδόπουλου, εξουσιοδοτήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς να ερευνήσει σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας την υπόθεση αξιοποίησης των κτιρίων του κάτω Νοσοκομείου και του παλαιού δικαστηρίου. Σε ποινή φυλάκισης 40 ετών και 9 μηνών καταδικάστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Καβάλας 37χρονος Αλβανός που επί τρία χρόνια βίαζε την ανήλικη κόρη του. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Ξάνθη πριν από έναν χρόνο. Η ΔΕΠΑ σκέπτεται να μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου όταν το πουλά σε βιομηχανίες. Η είδηση προέρχεται από την Αθήνα κι όπως φαίνεται αφορά τόσο την Καβάλα Όιλ όσο και την ΒΦΛ. Σήμερα στο εργοστάσιο θα βρίσκεται ο Διονύσης Μπεχράκης.

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας δέχεται να αναλάβει το εκθεσιακό κέντρο αφού νωρίτερα συζητήσει και συμφωνήσει τους όρους με την Π.Ε. Καβάλας. Το θέμα θα απασχολήσει το απόγευμα την συνεδρίαση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των καθηγητών στη χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας. 44 υποψήφιοι από 4 παρατάξεις λαμβάνουν μέρος στις εκλογές για νέα διοίκηση στις 7 Νοέμβρη. Την Παρασκευή θα συναντηθούν και θα συζητήσουν για τα Λουτρά των Ελευθερών ο πρόεδρος της ΑΕΝΑΚ Γιώργος Γερομάρκος και οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Πολιτών που είναι αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση. Για το νέο χρόνο μεταφέρεται η υλοποίηση στην Καβάλα των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και ΤΟΠΨΑ. Συλλαλητήριο οργανώνει το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη η ΑΔΕΔΥ Καβάλας. Σε μπέρδεμα μεταξύ των υπηρεσιών οφείλεται το ότι δεν είναι δικαιούχοι ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας. Το πρόβλημα επιχειρείται να ξεπεραστεί με αποστολή εγγράφων από τις δασικές υπηρεσίες στο γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Κομοτηνή.

 

Καταπλέει το μεσημέρι στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο «Αμβούργο». Η αντιπροσωπεία των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου παρουσίασαν χθες στη Μόσχα τον Νομό Καβάλας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες. Η οργάνωση προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος HELMEPA φέρνει στην Καβάλα το υλικό της πανελλήνιας εξόρμησης της με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό τους μαθητές από 21 Νοέμβρη ως 4 Δεκέμβρη, θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας. «Τα οικονομικά του ΤΕΙ Καβάλας είναι πολύ δύσκολα» δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ιδρύματος Νάσος Μητρόπουλος.

 

Ηττήθηκε χθες το βράδυ η Ένωση με σκορ 79-74 από την Κοζούβ, στο τρίτο της παιχνίδι για την Βαλκανική Λίγκα. Η ομάδα του Κρις Χουγκάζ ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, πλησίασε μόνο στο τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρησης. Σήμερα ο ΑΟΚ ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το αυριανό ματς κυπέλλου με τον Παναιγιάλειο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης