• 5 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Παρουσιάστηκε χθες βράδυ σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο έρευνα που έγινε τον Σεπτέμβρη σε επιβάτες δύο κρουαζιερόπλοιων που ήρθαν στο λιμάνι της Καβάλας. Από την έρευνα προέκυψε ότι κάθε επιβάτης ξόδεψε 35 περίπου ευρώ. Θετικά σχόλια για την εικόνα της πόλης, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι θα την ξαναεπισκεφθούν. Οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, οι περισσότεροι άνω των 55 ετών, έδειξαν ενδιαφέρον πρώτα για τους αρχαιολογικούς χώρους κι αμέσως μετά για το φαγητό.

 

Πλωτό LNG μόνο στην Αλεξανδρούπολη, είναι το συμπέρασμα χθεσινών δηλώσεων στην Αθήνα του Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για τον ΤΑΡ, ο Υπουργός είπε ότι ολοκληρώνονται σε καλό κλίμα. Μάλλον δεν θα έρθει το απόγευμα το πλοίο Νήσος Μύκονος αφού η απεργία της ΠΝΟ συνεχίζεται για ακόμη 48 ώρες. Το πλοίο τύπου καταμαράν κάνει προσπάθειες να «σπάσει» την απεργία και να φέρει πρόσφυγες στο λιμάνι της Καβάλας. Κοντά σε συμφωνία είναι ο Δήμος Καβάλας και οι επαγγελματίες των πεζόδρομων. Χθες έγινε αναλυτική συζήτηση παρουσία της Δημάρχου, εκπροσώπων του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας. Για το τέλος του μήνα μετατέθηκε η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις αλλαγές στο Χωροταξικό. Την ερχόμενη εβδομάδα το Περιφερειακό Συμβούλιο θα εγκρίνει το τεχνικό πρόγραμμα έργων του 2016. Αρχίζουν το πρωί έργα ασφαλτόστρωσης ανά λωρίδα στην οδό Ερυθρού Σταυρού. Τα έργα θα αρχίσουν από τον κόμβο Φαλήρου.

 

Πραγματοποιείται το πρωί σύσκεψη για τα μέτρα των φορέων και των υπηρεσιών ενόψει του Χειμώνα. Το απόγευμα συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο. Το απόγευμα σύσκεψη του ΠΑΜΕ για την προετοιμασία της απεργίας της 12ης Νοέμβρη. Η Ενεργειακή Αιγαίου φιλοξενεί στην Καβάλα την πρόεδρο της κρατικής εταιρίας πετρελαίων της Κροατίας. Ο νέος διευθυντής του Κ.Υ. Πρίνου θα επιδιώξει να συναντήσει τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό που την Παρασκευή θα είναι στη Δράμα. Ετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της ΑΜΘ, όλα θα εξαρτηθούν από τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου των αγροτών στη Βουλή. Δύο ερωτήσεις για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος κατέθεσε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ιδιώτης από τη Νέα Πέραμο έκλεβε ρεύμα της ΔΕΗ για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας οργανώνει το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό. Το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» η θεατρική παράσταση «Ισορροπιστής Αεροσκαφών». Έκθεση για την θρησκευτική ανεκτικότητα στο Ομάν εγκαινιάζεται το Σάββατο στο Ιμαρέτ. Την Τρίτη 10 Νοέμβρη η παράσταση Caveman στον Απόλλωνα με τον Θανάση Βισκαδουράκη.

 

Στις 3 το μεσημέρι στο «Ανθή Καραγιάννη» το ντέρμπι του ΑΟΚ με τον Νέστο. Το Βυζάντιο παίζει στη Χαλάστρα με τον Καμπανιακό. Θλάση διαγνώστηκε στον Ταπούτο που δεν θα ενισχύσει την Ένωση στο ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

 

Διαβάστε επίσης