• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ 2014

Αποκαθίσταται και κλείνει ο τελευταίος παράνομος σκουπιδότοπος του Νομού Καβάλας στην θέση Ξηροπόταμος, κοντά στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για επείγον έργο του Δήμου Νέστου, τα απορρίμματα του οποίου θα μεταφέρονται άμεσα και προσωρινά στον σκουπιδότοπο του Δήμου Ξάνθης. Η σχετική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος υπογράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Δύο οχήματα της Π.Υ. Καβάλας αντιμετώπισαν χθες το απόγευμα νέα πυρκαγιά σε καμινάδα. Το περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην συνοικία της Παναγίας. Συνεχίζει τις έρευνες η Αστυνομία για την 82χρονη αγνοούμενη από το Σάββατο κάτοικο πρώην Δήμου Φιλίππων. 3 δρομολόγια στην γραμμή του Πρίνου έγιναν και χθες. Οι εταιρίες διαρρέουν την πληροφορία βάση της οποίας το Σ.Α.Σ. θα μειώσει τα δρομολόγια στα 2 την ημέρα. Στην Αθήνα θα είναι σήμερα η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Συνεχίστηκαν χθες οι αντιδράσεις και διαφωνίες για την απόφαση Αβραμόπουλου με την οποία παραχωρείται στον Δήμο Καβάλας το 50% του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» δήλωσαν χθες σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Διοικητήριο οι επικεφαλείς της ομοσπονδίας εργαζόμενων στην Υ.Π.Α.

 

Συνεδριάζουν σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, το τοπικό συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κομοτηνή. Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λυχούνας θα δώσει συνέντευξη τύπου για την συμμετοχή του Δήμου Καβάλας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Ομόφωνες αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας. Εκπροσώπους τους στα υπηρεσιακά συμβούλια ψηφίζουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί του Νομού. Κλειστά τα σχολεία. Χθες δεν λειτούργησαν λόγω κατάληψης το 2ο Λύκειο και το 7ο Γυμνάσιο. Χασίς και δενδρύλλια χασίς βρήκε η Ασφάλεια του Λιμεναρχείου σε σπίτι 56χρονου στη Νέα Πέραμο. Ερώτηση για την αξιοποίηση της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου Νότια Καβάλα κατέθεσε ο Γιώργος Καλαντζής. Η Συμπαράταξη Πολιτών εξέδωσε ανακοίνωση με κριτική εφ όλης της ύλης προς τη Δήμαρχο. Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ συνεργάζεται με τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία ώστε και οι επαγγελματίες καταστηματάρχες να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο τέλος του μήνα.

 

Εθελοντική αιμοδοσία δημοσίων υπαλλήλων το πρωί στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Γεμάτο παιδιά είναι το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» για τις πρωινές παραστάσεις του έργου «Σχολείο για κλόουν». Τον Δεκέμβρη στην Καβάλα διεθνές συνέδριο, συνέχεια του πετυχημένου φεστιβάλ που οργάνωσε το Καλοκαίρι η Δημωφέλεια «Φτου και Παίζει».

 

Μάλλον την Κυριακή στη Χρυσούπολη θα γίνει η αναμέτρηση του Άρη Ακροποτάμου με τον Άρη Θεσσαλονίκης. Δύο προπονήσεις σήμερα για τους ποδοσφαιριστές του ΑΟΚ. Σήμερα το μεσημέρι οι επαναληπτικοί ημιτελικοί του κυπέλλου της ΕΠΣΚ. Πρόκειται για τα παιχνίδια Νέστος- Πέρνη, ΑΕΚ- Άρης Ζυγού.

 

 

 

Διαβάστε επίσης