• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ 2013

Με την προγραμματισμένη ονομαστική ψηφοφορία κυρώθηκε χθες βράδυ στην Βουλή η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο, την Καβάλα Όιλ και την Ενεργειακή Αιγαίου για την ανανέωση για ακόμη 25 χρόνια των αδειών εκμετάλλευσης των υφιστάμενων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Υπέρ της κύρωσης ψήφισαν οι 4 βουλευτές του Νομού Καβάλας. Νωρίτερα απορρίφθηκε αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ίδιο αίτημα κατέθεσαν με επιστολή τους προς το προεδρείο της Βουλής οι τοπικοί φορείς. Ως αργά το βράδυ έξω από τα γραφεία των 4 βουλευτών της Καβάλας υπήρχε αστυνομική δύναμη. «Θα αποκαλύψουμε την πλεκτάνη» λένε οι εκπρόσωποι της Καβάλα Όιλ που ετοιμάζονται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη ενώ μάλλον την Παρασκευή θα δώσουν συνέντευξη τύπου. Σκάνδαλο χαρακτήρισε την σύμβαση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ανακοίνωση κατά των 4 βουλευτών της ΝΔ Καβάλας εξέδωσαν χθες βράδυ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Καβάλας.

 

Συνεδρίασε χθες βράδυ η Συντονιστική Επιτροπή των τοπικών συλλόγων και σωματείων που είναι αντίθετη στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Συζητά να επανέλθει με συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που όμως θα γίνονται είτε Κυριακή πρωί είτε απογευματινές ώρες. Η Δημοτική Αστυνομία δηλώνει αναρμόδια για την σφράγιση του καταστήματος Τζάμπο, το οποίο από την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργεί χωρίς άδεια. Πίστωση χρόνου δίνει στο κατάστημα η Διεύθυνση Βιομηχανίας της Π.Ε. Καβάλας. Στο Υπουργείο Παιδείας για το σχέδιο «Αθηνά» ήταν χθες ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης μαζί με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Νάσο Μητρόπουλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι διορθώσεις του σχεδίου προβλέπουν κατάργηση του τμήματος διαχείρισης πληροφοριών. Αυξάνονται από την Δευτέρα τα δρομολόγια των φέρι μποτ στην γραμμή της Κεραμωτής. Παραμένουν ίδια στην γραμμή του Πρίνου. Ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στην Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί το μεσημέρι το Δημαρχείο. Θέματα του κοινωνικού καταστήματος απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Καβάλας. Πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών οχημάτων χθες στο πρωί στον Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός του ενός οχήματος.

 

Σήμερα το βράδυ στο «Καπνομάγαζο» εκδήλωση μετά θεατρικής παράστασης από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Το πρωί εκδήλωση για την βία στο σχολείο, στο 1ο Λύκειο Καβάλας. Το απόγευμα συνεχίζονται στην Δ. Βιβλιοθήκη τα σεμινάρια τοπικής ιστορίας που οργανώνει ο Δήμος Καβάλας. Ο Κυριάκος Λυκουρίνος είναι ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας.

 

Οι πολλές απουσίες επηρέασαν την Ένωση που χθες ηττήθηκε από την Γκαλίλ Γκιλμπόα 75-94. Στον ΑΟΚ ίσως γίνουν πληρωμές. Καταβάλλεται προσπάθεια να πληρωθούν προπονητές, άλλο προσωπικό και κάποιοι ποδοσφαιριστές. Συνεχίζει την συγκέντρωση χρημάτων ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ. Νέος πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ είναι ο Σίμος Ανθουλάκης.

 

 

Διαβάστε επίσης