ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 2013

Αρνητικά απάντησε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Σταϊκούρας στο αίτημα των βουλευτών της Καβάλας και της Δράμας για επέκταση της επιδότησης εργασίας 12% στους δύο νομούς. Όπως είπε πρόκειται για κρατική ενίσχυση που απαγορεύεται από την Ε.Ε. Συμπλήρωσε επίσης ότι τα δημοσιονομικά του κράτους δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή τέτοια δαπάνη. Ο κ. Στουρνάρας αντιπρότεινε να εξεταστεί η ενίσχυση των επιχειρήσεων των δύο νομών από το Υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω του ΕΣΠΑ. Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου είπε χθες το απόγευμα στους βουλευτές της Καβάλας ότι αύριο η ΔΕΠΑ θα κάνει δεκτή την πρόταση της ΒΦΛ κι έτσι θα της ξαναδώσει φυσικό αέριο. Πρόκειται για μια νέα ρύθμιση διάρκειας 2 ή 3 μηνών. Χθες ο κ. Μπεχράκης διέψευσε ότι η εταιρία πωλείται. Όπως ξεκαθάρισε πρώτα θα γίνει νέα συμφωνία με την ΔΕΠΑ και αμέσως μετά θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Οι αγρότες του Ν. Καβάλας κλείνουν το μεσημέρι στις 2 για μία ώρα την Εγνατία οδό. Ανακοίνωση συμπαράστασης των αγροτών από ΕΥΚ. Τοπικοί σύλλογοι και φορείς συμπαραστέκονται επίσης στις αγροτικές κινητοποιήσεις του Ν. Καβάλας. Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των φέρι μποτ από και προς Θάσο.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι στην Ελευθερούπολη ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης. Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο. Συζητά εκ νέου τον προϋπολογισμό του 2013, εγκρίνει το τεχνικό πρόγραμμα έργων. Ερώτηση για την αξιοποίηση των Λουτρών των Ελευθερών κατέθεσε η ομάδα Ανδρέα Μπαλίκα. Θα αργήσει κι άλλο στην Κομοτηνή το σχέδιο του Περιγιαλίου. Αυτό διαπίστωσε χθες που βρέθηκε στις Περιφερειακές υπηρεσίες ο αντιδήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Με βάση στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας οι ασθενείς του Νοσοκομείου Καβάλας σημείωσαν αύξηση 13% το 2011 σε σχέση με το 2010. Η Ασφάλεια Καβάλας οδήγησε χθες στο Αυτόφωρο δύο άνδρες που επιχείρησαν να κλέψουν δίκυκλο το μεσημέρι της Δευτέρας στην οδό Αμύντα. Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια περιστατικά. Ολοκληρώθηκε χθες με επιτυχία η πρώτη συνάντηση του προγράμματος Sea2Sea. Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών να γίνει με συμβάσεις παραχώρησης.

 

Τακτική γενική συνέλευση κάνει το απόγευμα ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Την πίτα τους κόβουν σήμερα τα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου. Συνάντηση με τον επιτετραμμένο της Βουλγαρίας στο Προξενείο της Θεσσαλονίκης είχε χθες ο Κωστής Σιμιτσής.

 

Αγωνιστική δράση και για τον ΑΟΚ και για την Ένωση σήμερα το μεσημέρι και το απόγευμα. Ο ΑΟΚ υποδέχεται την Επανομή, η Ένωση έχει δύσκολη αποστολή στην Αθήνα με τον Πανιώνιο. Πρόβλημα υπήρξε χθες με την θεώρηση των εισιτηρίων της σημερινής αναμέτρησης του ΑΟΚ. Τελικά τα εισιτήρια θεωρήθηκαν κανονικά. Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Καβάλα ο ΝΟΚ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης