• 15 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

6 μόνο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καβάλας ενδιαφέρθηκαν χθες να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ και την αντίστοιχη μείωση των τιμών. Απευθύνθηκαν στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών, στην οποία θα επανέλθουν καταθέτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά. Και οι 6 επαγγελματίες προέρχονται από τον κλάδο των καφενείων και καφετεριών. Αρχίζει σήμερα η ανάκριση για την υπόθεση των έργων του Βιοτεχνικού Πάρκου. Ο ανακριτής Ηρακλής Μέτσκας κάλεσε το πρωί στο γραφείο του τον Μάκη Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Γερομάρκο. Το απόγευμα έχουν συνάντηση τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα που είναι αντίθετα στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα. Είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες αυτή και την ερχόμενη εβδομάδα. Κάτοχοι δημοσίων κτημάτων από τον Προφήτη Ηλία συζήτησαν χθες με τον αντιδήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα με τον δασικό χάρτη. Αποκαλύπτεται ότι αυτός που αποσύρθηκε είχε χαρακτηρισμένες ως δασικές τις περιοχές του Πουλίδειου Γηροκομείου και του Σανατόριου.

 

Το βράδυ της Δευτέρας άγνωστοι έκλεψαν από κατοικία στη Ζαρκαδιά 1.500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 5.000 ευρώ. Νεότερες πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας αναφέρουν ότι οριστικά νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας θα είναι ο Χρήστος Κοπατσάρης. Επιστολή του Νίκου Κιοσέ στον Άδωνι Γεωργιάδη υπέρ της επιλογής Κοπατσάρη. Στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας συναντήθηκαν χθες ο Παναγιώτης Αρσονιάδης με τους δύο προέδρους των Ταξί και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου. Συζήτησαν το θέμα που ανέκυψε με τις επιστολές του ΟΑΕΕ σε όσους επαγγελματίες έχουν απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές. Ομόφωνα εγκρίθηκαν χθες το μεσημέρι όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του τοπικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση διήρκησε μόλις 10 λεπτά. Νέα συνάντηση είχαν χθες Γρανάς και Ηλιάδης. Συζητούν την ένταξη στο ΕΣΠΑ απαραίτητων έργων στο κρηπίδωμα του κεντρικού λιμανιού. Δύο νέα φαρμακεία λειτουργούν ήδη στο Νομό Καβάλας. Οι νέες άδειες στην Νέα Πέραμο και τον Αμυγδαλεώνα οφείλονται στην αύξηση πληθυσμού των ίδιων περιοχών. Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης είναι υποψήφιος για τη νέα διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβρη.

 

Η θεατρική παράσταση «Ελένη» παρουσιάζεται στις 9 το βράδυ στο Φρούριο. Η Π.Ε. Καβάλας ενισχύει οικονομικά λόγω εκδηλώσεων τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσούπολης, Αυλής και Παναγίας. Επιστολή στον Δήμαρχο Παγγαίου για τις λαϊκές αγορές του Αυγούστου σε Νέα Ηρακλίτσα και Νέα Πέραμο έστειλε η Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο. Ικανοποιητική προσέλευση κόσμου χθες βράδυ στην παραλία, στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης. Ανακοίνωση για την επέτειο ρίψης ατομικών βομβών σε Χιροσίμα-Ναγκασάκι εξέδωσε και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Καλαντζής συμμετείχε σε πρόσφατο φιλοσοφικό συνέδριο που έγινε στην Αθήνα. Κλειστό θα είναι στις 15 Αυγούστου το μουσείο του συλλόγου Μικρασιατών Καβάλας.

 

Αύριο αναμένεται στην Καβάλα ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Γιάννης Τοπαλίδης. Για τη 1 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η συνάντηση ΠΑΕ και Ερασιτέχνη ΑΟΚ, με θέμα την παραχώρηση του 35%. Βάση χθεσινής ανακοίνωσης του Ερασιτέχνη δεν φαίνεται εύκολη η μεταβίβαση των μετοχών αν πρώτα δεν εκπληρωθούν οι όροι που αυτός βάζει. Δεν θέλει να είναι βοηθός του Γιάννη Τοπαλίδη ο Γιώργος Μαραντάς. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έστειλε επιστολή στη διοίκηση της ΠΑΕ δηλώνοντας έτοιμος να συζητήσει θέματα της ομάδας σε σχέση και με τις ανάγκες των άλλων συλλόγων της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης