• 26 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Συνεχίζονται σήμερα στην Καβάλα οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων κατά των νέων οικονομικών μέτρων, τα οποία το βράδυ θα μπουν σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής. Κλειστά θα είναι σήμερα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Κλείνουν στις 12 το μεσημέρι τα φαρμακεία ενώ το πρωί κάνουν συμβολική δίωρη κατάληψη στο δικαστικό μέγαρο οι δικηγόροι. Συνεχίζουν την απεργία τους οι ιδιοκτήτες Ταξί. Οι σημερινές συγκεντρώσεις θα γίνουν το απόγευμα, 16.30 στον Δημοτικό Κήπο- 18.00 στην πλατεία Καπνεργάτη. Παραμένουν σε καθεστώς κατάληψης τα δημοτικά κτίρια. Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος δεν θα συνεδριάσουν το μεσημέρι το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας αλλά κι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Χθες οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στην Καβάλα σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος Βαγγέλης Λιβιεράτος υπέγραψε την τροποποιητική σύμβαση με την οποία επεκτείνεται για ακόμη 25 χρόνια η συνεργασία της Καβάλα Όιλ με το δημόσιο. Η σύμβαση πρέπει να κυρωθεί στην Βουλή. Αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση στο πεδίο «Ε» ώστε να αυξηθεί η καθημερινή παραγωγή πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας. Στο Τεχνικό Λύκειο στο Περιγιάλι μετακομίζει από σήμερα το 4ο ΕΠΑΛ ώστε να ξαναρχίσουν τα μαθήματα που σταμάτησαν προ 10ημέρου λόγω κατάληψης. Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποστηρίζει ότι η κατάληψη βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών του σχολείου.

 

Παραμένουν τα προβλήματα στο σχέδιο Περιγιαλίου, το οποίο αρνείται να εγκρίνει η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Καβάλας ζήτησε την παρέμβαση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Μιχάλη Καρούντζου. Εκτάκτως συνεδριάζει το πρωί το δημοτικό συμβούλιο Θάσου, με αποκλειστικό θέμα την εφορία του νησιού. Κανονικά θα συνεδριάσει το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Η Ασφάλεια Καβάλας συνέλαβε 53χρονο στην κατοχή του οποίου βρήκε χασίς 1.532 γραμμαρίων. 14χρονος αλλοδαπός θεωρείται υπεύθυνος για την κλοπή τριών δικύκλων στην Καβάλα, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη. Ως το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η διοίκηση του ΟΛΚ προκειμένου να αποφασίσει υπέρ της απαλλοτρίωσης 75 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης στο νέο λιμάνι. Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησε χθες ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης. Πρόθεση του υπουργείου είναι να αποζημιωθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα οι κτηνοτρόφοι του Νομού Καβάλας που πρόσφατα εξαιρέθηκαν από τις ενισχύσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Σήμερα το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιείται ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό. Εκλογές γίνονται σήμερα στην Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών. Συνέντευξη τύπου δίνει το μεσημέρι η διοίκηση του δικηγορικού συλλόγου Καβάλας. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ και των ξενοδόχων βρίσκονται στο Λονδίνο για την καθιερωμένη τουριστική έκθεση που αρχίζει σήμερα.

 

Ο Δημήτρης Γαλάνης έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση ως νέος προπονητής της Ένωσης. Προηγήθηκε συγκινητικός αποχαιρετισμός του Κρις Χουγκάζ. Όλα αυτά έγιναν στο κλειστό της Καλαμίτσας παρουσία του προέδρου της ομάδας Κώστα Παπακωνσταντίνου. Στον ΑΟΚ οι προπονήσεις συνεχίζονται, το ματς με τον Εργοτέλη θα γίνει μάλλον την Κυριακή. Στην διάθεση του προπονητή οι Πακάλτσης και Ντος Σάντος.

 

 

Διαβάστε επίσης