ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 2015

Στην συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας Κυβέρνησης στη Βουλή έλαβε μέρος χθες το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Σχετικά με τα άδεια στρατόπεδα επανέλαβε το σενάριο παραχώρησης με ενοίκιο 5% επί της αντικειμενικής αξίας. Η ομιλία του κ. Καμμένου ήταν βιαστική λόγω του ότι ο Υπουργός έπρεπε να προλάβει αεροπορική πτήση για το εξωτερικό. Μπερδεμένη εξ αυτού του λόγου η αναφορά του στα στρατόπεδα.

Συνεχίστηκε στην Κομοτηνή η διαβούλευση για τις αλλαγές στο Χωροταξικό. Μελετητές και υπηρεσιακοί παράγοντες συνάντησαν χθες φορείς από τους 5 Νομούς. Το θέμα του Χωροταξικού θα απασχολήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο όταν ολοκληρώσει την εργασία και την πρόταση της η Ομάδα Εργασίας που δημιουργούν η Περιφέρεια και η ΠΕΔ. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος επιμένει για το ορθό της διαδικασίας ως προς τη συντήρηση καυστήρων στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Απορρίπτει την κριτική του Συνδέσμου Συντηρητών Καυστήρων. 20 επαγγελματίες των πεζόδρομων κατέθεσαν προσφυγή στην Αποκεντρωμένη για τα κάγκελα που μπαίνουν μπροστά στα μαγαζιά τους. Αναφορά στον Εισαγγελέα κατέθεσαν χθες τα σωματεία Ταξί, ζητούν την τήρηση της νομοθεσίας σε κάθε άφιξη πλοίου που μεταφέρει πρόσφυγες. Το βράδυ στην άφιξη του Νήσος Ρόδος θα βρίσκονται στο λιμάνι για την διανομή τροφίμων οι εθελοντές που ως τώρα μοίρασαν τρόφιμα πλησίον του ΚΤΕΛ.

Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών καταδικάστηκε χθες στο Εφετείο Θράκης η δημοσιογράφος Σοφία Μπουδακίδου για έκδοση εικονικών τιμολογίων. Η κ. Μπουδακίδου συνεχίζει να αναζητείται. Άρχισαν χθες τα έργα στο υπαίθριο πάρκινγκ, στην ταράτσα της Δημοτικής Αγοράς. Θα διαρκέσουν 2 μήνες. Συνεχίζεται το έργο της ΔΕΥΑΚ για το νέο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή υψηλής ζώνης της Καβάλας. Συνεχείς ελέγχους στα κυλικεία των σχολείων ανακοινώνει ότι κάνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Μετά το κρουαζιερόπλοιο Nautica που ήρθε χθες στην Καβάλα, ένα ακόμη αναμένεται αύριο. Την Παρασκευή το απόγευμα σωματεία συνταξιούχων οργανώνουν στο Αμφιθέατρο εκδήλωση επειδή οι περικοπές των συντάξεων κρίθηκαν παράνομες με απόφαση του ΣτΕ.

 

Εγκαινιάζεται το απόγευμα το γραφείο της Ένωσης Γυναικών Επιστημόνων στην Παλιά Μουσική. Το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη εκδήλωση του συλλόγου φίλων κλασσικού αθλητισμού για τα αναβολικά. Στο Λύκειο των Ελληνίδων ομιλία οφθαλμίατρου. Σε άριστο κλίμα ανέλαβε χθες τα καθήκοντα του ως πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ο Πέτρος Πετρόπουλος. Ο Σύλλογος Ηλιακτίς δέχεται αιτήσεις πολιτών για να τους ενισχύσει στο σπιτάκι που λειτουργεί στην κεντρική πλατεία.

 

Ηττήθηκε χθες το απόγευμα η Ένωση σε φιλικό ματς από την Βουλγάρικη Περόε. Σήμερα έρχεται ο Βάργκας. Φήμες για ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Ίνγκλς. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ζήτησε απαγόρευση μετακίνησης φίλων του Άρη για το ματς της Κυριακής, αποκάλυψε στη χθεσινή σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας ο αστυνομικός διευθυντής Μάκης Κοσκερίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης