• 4 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας καλεί αύριο το πρωί στο γραφείο του τις δύο ναυτιλιακές εταιρίες και τον Δήμαρχο Θάσου προκειμένου παρουσία του να συζητηθεί το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων από το νησί στο χερσαίο τμήμα του Νομού. Ο Δήμος Θάσου δέχεται να πληρώνει για την μεταφορά των απορριμμάτων, όχι όμως προκαταβολικά όπως ζητούν οι δύο εταιρίες. Εκτάκτως συνεδριάζει το απόγευμα το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ σχετικά με το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στη περιοχή των Χιλίων. Το έργο που πήρε 5 παρατάσεις και σήμερα ανακατασκευάζεται, απασχολεί τη δικαιοσύνη μετά από ανώνυμη καταγγελία στον Εισαγγελέα. Τέσσερις πτήσεις που είχαν προορισμό τη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκαν χθες το πρωί στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος». Η ομίχλη έστειλε στη Καβάλα 2 αεροπλάνα της Aegean, ένα της εταιρίας Astra κι ένα αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε αγοράκι 1 έτους στο Λονδίνο λόγω ειδικών προβλημάτων με την υγεία του. Με νέα απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Θανάση Καρούντζου τέθηκε πάλι σε τρίμηνη αργία ο πρώην Δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου. 42χρονος πέθανε ξαφνικά σε είσοδο πολυκατοικίας, επί της οδού Κ. Τσολάκη. Το περιστατικό έγινε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

 

Στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας συζητείται και εγκρίνεται ο πρώτος κανονισμός διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων. Σιμιτσής, Βέρρος, Γρανάς και Γερομάρκος ήταν χθες στα ΚΑΠΗ για την κοπή της βασιλόπιτας. Σήμερα ίδιες εκδηλώσεις στα ΚΑΠΗ Βύρωνα κι Αγίου Λουκά. Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου υλοποιεί το Σαββατοκύριακο σε Καβάλα και Ξάνθη η οργάνωση Γιατροί του Κόσμου. Ειδική συνέλευση πραγματοποιεί το απόγευμα της Παρασκευής η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών. Το κατάστημα παιδικών ρούχων της Φρύνης Μηλιάδου επί της οδού Ομονοίας κέρδισε τον διαγωνισμό βιτρίνας του Εμπορικού Συλλόγου. Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Πάνου Παναγιωτόπουλου ορίστηκαν και προστατεύονται 12 αρχαιολογικοί χώροι στη Θάσο. Δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με τα κτίρια του ΟΘΑΚ και του ΝΟΚ στο λιμάνι. Ο ΟΛΚ περιμένει πάντα τις προτάσεις των δύο συλλόγων.

 

Αρχίζουν το βράδυ στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» οι θεατρικές παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ με θέμα την ανεργία. Αναβίωσε με επιτυχία τη Δευτέρα στη Νικήσιανη το έθιμο των Αράπηδων. Στο πλαίσιο του μαθήματος της τεχνολογίας ενσωματωμένων συστημάτων το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ παρουσιάζει αύριο το απόγευμα τις εργασίες των σπουδαστών του. Την Κυριακή το απόγευμα κόβει την πίτα της νέας χρονιάς το Λύκειο των Ελληνίδων. Ο καθηγητής μουσικής Κωνσταντίνος Χίζαρης ήταν ομιλητής σε εκδήλωση που έγινε στη Δράμα, στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων για την Ονειρούπολη.

 

Θα συνεχιστούν και σήμερα οι διαβουλεύσεις στον ΑΟΚ για εξεύρεση διοικητικής λύσης. Η χθεσινή συζήτηση στα γραφεία του ερασιτέχνη τέλειωσε αργά το βράδυ χωρίς συγκεκριμένη απόφαση ή είδηση. Η ομάδα προετοιμάζεται για την αναμέτρηση με την Ζάκυνθο. «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης Γιάννης Τζήμας για τα παιχνίδια που έρχονται στο πρωτάθλημα της Α2.

 

Διαβάστε επίσης