• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΗ 2013

Γενική είναι η ικανοποίηση των τοπικών παραγόντων και φορέων από την τουριστική κίνηση σε όλο το Νομό τις ημέρες του Πάσχα. Θετικός ο απολογισμός της αγοράς. Οι καταναλωτές έκαναν αισθητή την παρουσία τους από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά. Σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη πραγματοποιείται το απόγευμα συνάντηση στην Δ. Καπναποθήκη. Πρόκειται για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Intouract στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας. Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας υπέγραψε απόφαση με την οποία συστήνεται επιτροπή υπηρεσιακών παραγόντων, έργο της οποίας θα είναι το αεροδρόμιο της Καβάλας να αποκτήσει πιστοποίηση σχετική με την σύμβαση του Σικάγο. Η επιτροπή έχει προθεσμία 12 μήνες. Τέτοια πιστοποίηση είναι απαραίτητο να αποκτήσουν όλα τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν διεθνή κίνηση. Δεν υπάρχει φως στο τούνελ για την συγκρότηση επιτροπών ΚΕΠΑ στην Καβάλα. Νευρολόγοι και ψυχίατροι συνεχίζουν να μην καταθέτουν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ. Λόγω της αναπαραγωγής των ψαριών απαγορεύεται τον Μάη το ερασιτεχνικό ψάρεμα. Σε ισχύ απόφαση απαγόρευσης της ερασιτεχνικής αλιείας σε όλη την περιοχή του κεντρικού λιμανιού αλλά και στην περιοχή του λιμανιού της Κεραμωτής.

 

Στην Χρυσούπολη και την Καβάλα θα βρίσκεται σήμερα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Θα έχει συναντήσεις με τους δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά. Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΟΛΚ. Ζητά να χρηματοδοτηθεί έργο που αφορά τις υποδομές στον προσήνεμο μόλο. Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 50 κροτίδες. Το περιστατικό έγινε το Μεγάλο Σάββατο σε χωριό του Δήμου Παγγαίου. Δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών μιλούν το απόγευμα στη Θάσο, για τις αναλύσεις που έγιναν στο ελληνικό λάδι. Επισκέψεις στα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας θα κάνει σήμερα το πρωί ο Κωστής Σιμιτσής. Στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων γεωπόνοι της Καβάλας βρέθηκαν στη Ρουμανία, αποστολή του Δήμου Παγγαίου στο Σμόλιαν της Βουλγαρίας.

 

Στις 8 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση στη μνήμη του Μανώλη Τζίμα. Στις 8.30 το απόγευμα εκδήλωση του Δήμου Καβάλας στη Δ. Βιβλιοθήκη αφιερωμένη στα χρόνια της καπνεργασίας. Συναυλία στο πάρκινγκ του κεντρικού λιμανιού θέλει να πραγματοποιήσει τον Αύγουστο ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης. Το Σάββατο 18 Μάη θα γίνει στο ΤΕΙ Καβάλας η 17η χορωδιακή συνάντηση με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας.

 

Φουντώνουν τα σενάρια που φέρνουν τον Ιβάν Σαββίδη να ενδιαφέρεται για τον ΑΟΚ. Σύμφωνα με αυτά η ομάδα της Καβάλας θα είναι «φυτώριο» του ΠΑΟΚ, θα αγωνίζεται μόνιμα στην Β’ Εθνική κατηγορία. Αρνητική η πρώτη αντίδραση των φιλάθλων, χωρίς ως τώρα να έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης συνεργασίας. Σήμερα παίκτες και εργαζόμενοι του ΑΟΚ θα ενισχυθούν από το κοινωνικό κατάστημα του Δήμου Καβάλας. Χωρίς τον Ταϊρού που έφυγε από την ομάδα, η Ένωση αντιμετωπίζει το απόγευμα στην Αθήνα τον Παναθηναϊκό. Όλα είναι έτοιμα για τον κυριακάτικο αγώνα ορεινού τρεξίματος στο Παγγαίο. Η εκκίνηση στις 10 το πρωί της Κυριακής στην Αυλή.

 

Διαβάστε επίσης