• 29 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΓΕΝΑΡΗ 2013

Αναβλήθηκε λόγω μη κατάθεσης προσφορών ο διαγωνισμός που επρόκειτο να γίνει χθες το πρωί στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Καβάλας, για το έργο των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι της πόλης. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον εργολάβων δημοσίων έργων, ο διαγωνισμός πήρε αναβολή περίπου ενός μήνα αφού κανείς από αυτούς δεν κατέθεσε προσφορά. Αρμόδια να αποφασίσει την νέα ημερομηνία της δημοπράτησης του έργου είναι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ. Την ερχόμενη Τρίτη 15 Γενάρη επαναδημοπρατείται το έργο της ανακαίνισης της Μ. Λέσχης που για τον ίδιο λόγο δεν δημοπρατήθηκε στο τέλος του Δεκέμβρη. Κλειστό ως το τέλος του μήνα θα είναι το ΚΤΕΟ της Π.Ε. Καβάλας στο Κοκκινόχωμα. Μέχρι τότε πρέπει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα και άλλα δημόσια ΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα. Η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου συνεδρίασε χθες κι αποφάσισε αποχή δύο μέρες, αύριο και μεθαύριο. Η νέα κινητοποίηση των δικηγόρων έχει σχέση με την ψήφιση στην Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου. Αισθητός και στο Ν. Καβάλας έγινε νωρίς χθες το απόγευμα ο σεισμός 5,9 της κλίμακας ρίχτερ, το επίκεντρο του οποίου βρίσκονταν κοντά στη Λήμνο. Τσουχτερό είναι σήμερα το κρύο σε όλο το Νομό Καβάλας. -5 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία σήμερα το πρωί στην Ελευθερούπολη, -3 πριν λίγο στο κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από σήμερα.

 

Αύριο επιστρέφει από την Αθήνα και τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης ο διευθυντής του εργοστασίου της ΒΦΛ κ. Τσάρας. Οι εργαζόμενοι περιμένουν να τους φέρει νέα, κυρίως για το πότε θα πληρωθούν. 99 μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων του Νομού βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση. Αυτό γράφει σε άρθρο του, που δημοσιεύεται σήμερα στον τοπικό τύπο, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Νίκος Γεωργιάδης. Εμμέσως πλην σαφώς ζητά από την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθεί σε αυτούς τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν νέα ερώτηση για την μείωση των δρομολογίων των φέρι μποτ από και προς την Θάσο, κατά την Χειμερινή περίοδο. Συνεχίζεται η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ και στο Ν. Καβάλας. Συνέλευση έκανε χθες η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ελευθερούπολης. Στο τέλος του μήνα θα επισκεφθεί την Καβάλα η βουλευτής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Στην Καβάλα θα γίνει τον Οκτώβρη το 15ο Πανελλήνιο Εντομολογικό Συνέδριο. Στο τέλος του μήνα θα απασχολήσει το ΚΑΣ το θέμα των λουτρών των Ελευθερών.

 

Την Καβάλα επισκέπτεται σήμερα το πρωί ο νέος πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Οσμάν Σενέρ. Το απόγευμα εκδήλωση του Βιοτεχνικού Πάρκου για τα προγράμματα στήριξης των επαγγελματιών που έχουν οικόπεδα σε αυτό. Μέχρι το τέλος του μήνα θα λειτουργεί στην πλατεία το Παγοδρόμιο. Νέα θεατρική ομάδα δημιουργήθηκε στην Καβάλα. Έχει το όνομα «Μεταμφίεση».

 

Ασφαλιστική ενημερότητα εξασφάλισε χθες ο ΑΟΚ κι έτσι από σήμερα μπορεί να ολοκληρώσει τις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις. Η ομάδα μας παίρνει δανεικό επιθετικό ποδοσφαιριστή από την Ξάνθη, αμυντικό που έμεινε ελεύθερος από τον Λεβαδειακό. Με τον ΑΟΚ προπονούνται από χθες οι Σεφερίδης-Προβατίδης. Οριστικά παρελθόν για τον ΑΟΚ ο Μοκάκε. Δεν δίνει εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς του Άρη η Ένωση. Αυτό ανακοίνωσε χθες στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Συνεχίζονται οι προπονήσεις στην ομάδα ενόψει της αναμέτρησης του Σαββάτου.

 

 

 

Διαβάστε επίσης