ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2015

Οι 80 περίπου καθαρίστριες σχολείων του Δήμου Καβάλας θα πληρωθούν μισθούς δύο μηνών μέσω των Σχολικών Επιτροπών, αποφάσισε χθες η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Η απόφαση πάρθηκε επειδή αργούν τα χρήματα του κράτους, βρέθηκε δε τρόπος η διαδικασία της πληρωμής να γίνει γρήγορα και νόμιμα. Σήμερα οι καθαρίστριες απεργούν, συγκεντρώνονται στις 9 το πρωί έξω από το Δημαρχείο.

Φάρσα ήταν το τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα στο ΤΕΙ. Το ίδρυμα άδειασε προληπτικά, εκνευρισμένος από την ταλαιπωρία και την αναστάτωση ο πρόεδρος Νάσος Μητρόπουλος είπε στους συνεργάτες του ότι προκλήθηκε οικονομική ζημιά άνω των 50.000 ευρώ. Περιμένουν τις αποφάσεις του Υπουργείου ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης και η αναπληρώτρια Στέλλα Παπαδοπούλου. Διαγώνια ζώνη διέλευσης πεζών προκύπτει σε τμήμα των πεζόδρομων,  λόγω της εφαρμογής του νέου κανονισμού. Περίεργη εικόνα αλλά εγκεκριμένη στο δημοτικό συμβούλιο. Δύο φορές αρνήθηκε το δ.σ. της ΕΛΜΕ Καβάλας να οργανώσει τον Μάρτιο στην πόλη μας επιστημονικό συνέδριο της ΟΛΜΕ. Και τις δύο φορές η απόφαση πάρθηκε με οριακή πλειοψηφία. Νέα ανακοίνωση εξέδωσε χθες ο Μάκης Παπαδόπουλος για το θέμα του πανευρωπαϊκού μαθητικού πρωταθλήματος σκάκι που τελικά δεν θα γίνει στην Καβάλα. Επιμένει ότι υπάρχουν ευθύνες για το ότι η διοργάνωση «χάθηκε» ως προς την πόλη μας.

Εντεταλμένος σύμβουλος στην ΠΕ Καβάλας σε θέματα κίνησης μηχανημάτων έργου ορίστηκε από τον Γιώργο Παυλίδη ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. Συνεδριάζει το απόγευμα το Περιφερειακό Συμβούλιο. Πρόστιμο 18.000 ευρώ πληρώνει ο Δήμος Νέστου επειδή το Καλοκαίρι δεν προσέλαβε έγκαιρα ναυαγοσώστες. Πρόστιμο στο Λιμεναρχείο 19.000 ευρώ πληρώνει και ο Δήμος Θάσου. Στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας Αιγύπτου ήταν χθες το απόγευμα ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης και οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές. Η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας διαβεβαίωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε χθες στην πόλη μας ότι ΒΦΛ και Πετρέλαια λειτουργούν τηρώντας τους διεθνείς κανόνες. Οι συνταξιούχοι του ΤΕΒΕ Καβάλας θα συμμετάσχουν την ερχόμενη Τετάρτη σε διαμαρτυρία που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.

Ανακοινώθηκε χθες το πλήρες πρόγραμμα των δημοτικών εκδηλώσεων για τις γιορτές. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν το απόγευμα της Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία. Στις 4 το απόγευμα συγκέντρωση ποντιακών σωματείων στην πλατεία, διαμαρτυρία στις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη. Καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά το απόγευμα στη Δ. Βιβλιοθήκη. Ο Δήμος Καβάλας και ο Ιατρικός Σύλλογος οργανώνουν το απόγευμα εκδήλωση για τα αγγειακά νοσήματα.

Ο ΑΟΚ ζήτησε από την ΕΠΟ η αναμέτρηση με το Βυζάντιο να γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου. Απάντηση θα υπάρξει σήμερα. Αποχώρησε από τον Νέστο ο αμυντικός Αστέριος Νίκου. Φιλικό ματς με τα Τρίκαλα θα παίξει το Σάββατο η Ένωση. Η αναμέτρηση θα γίνει στην Κατερίνη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης