• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Με απόφαση που έλαβε χθες το απόγευμα η διοίκηση της ΔΕΥΑ Καβάλας η επόμενη μισθοδοσία όλων των εργαζόμενων της επιχείρησης θα γίνει βάση των πρόσφατων μνημονίων, θα είναι μειωμένη σε μεγάλο βαθμό. Το σωματείο επισπεύδει τις δικαστικές διαδικασίες καταθέτοντας ακόμη και αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής. Θεωρεί ότι όπως σε άλλες ΔΕΥΑ έτσι και στη Καβάλα πρέπει να υπάρξει εξαίρεση στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής περικοπής μισθών. Σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η διοίκηση της Θασιακής Ένωσης προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την ενίσχυση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου. Η πρόταση θα αφορά και τα καθημερινά δρομολόγια και τα δρομολόγια τις Κυριακές, δρομολόγια που σήμερα δεν υπάρχουν. Αύριο η πρόταση θα γνωστοποιηθεί στις δύο εταιρίες. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων υπήρξε αύξηση 7% στις αυξήσεις ξένων τουριστών στο Νομό Καβάλας μέσω του αεροδρομίου τον μήνα Νοέμβρη 2013. Αυξημένα αστυνομικά μέτρα θα υπάρχουν αύριο το απόγευμα στη Θάσο. Από τη μια η Χ. Αυγή εγκαινιάζει τα γραφεία της, από την άλλη πραγματοποιείται μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Public είχαν χθες στην Αθήνα οι Τσατσούλης- Δέμπας. Έλαβαν διαβεβαίωση ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί. Οι δύο εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου συνάντησαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Καλαφάτη προκειμένου να ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα έργο συνολικής συντήρησης του επιμελητηριακού κτιρίου.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας Καβάλας. Στις 17 Δεκέμβρη εκλογική γενική συνέλευση του συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων. Η Ενεργειακή Αιγαίου αναλαμβάνει να ετοιμάσει με έξοδα της τον χώρο όπου θα στεγαστεί ο νέος σταθμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του κεντρικού λιμανιού. 11 αναπληρωτές καθηγητές ήρθαν και ήδη μοιράστηκαν σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού για την κάλυψη κενών που υπήρχαν. Σύντομα ίδια εξέλιξη θα υπάρξει και για τους καθηγητές του ειδικού γυμνασίου. Ξαναρχίζουν στο τέλος της εβδομάδας οι έλεγχοι για την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Αυτό δήλωσε χθες ο προϊστάμενος της αρμόδιας υπηρεσίας Χρήστος Παπαδόπουλος. Τον πρόεδρο του «Δημόκριτου» συναντά σήμερα στη Κομοτηνή ο Άρης Γιαννακίδης. Συνεχίζει σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ διήμερη εξόρμηση στη Καβάλα για την ενημέρωση των νέων σχετικά με το aids. Επιστολή στη ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας έστειλε χθες ο Δήμαρχος. Ζητά να μάθει πόσα και ποια νοικοκυριά δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

 

Πολύς κόσμος χθες βράδυ στο Όσκαρ, παρακολούθησε και χειροκρότησε τη συναυλία Λειβαδά- Τσαλιγοπούλου. Σήμερα στις 8 το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης γυναικών ζωγράφων στη καπναποθήκη. Το πρωί δίνουν συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Μουσείου.Εορταστικό παζάρι στους πεζόδρομους το Σάββατο από την ομάδα Άνω Θρώσκω και το σύλλογο καθηγητών Γαλλικής γλώσσας.

 

Νέος κύκλος υποσχέσεων από πλευράς της ομάδας Τσάκα στον ΑΟΚ. Αυτή τη φορά μιλά για απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ, ενεργοποίηση με ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΠΑΕ και φυσικά μεταγραφική ενίσχυση. Χθες εκδόθηκε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Άρχισε χθες η προετοιμασία για το ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Πολλές πιθανότητες να τεθεί στη διάθεση του προπονητή ο Καρλόπουλος.

 

Διαβάστε επίσης