• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας συνεχίζεται η συζήτηση κατά των νέων μέτρων που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή. Στη συνεδρίαση θα παραστούν εκπρόσωποι των δημοτικών υπαλλήλων, βενζινοπώλες αλλά και πολίτες. Θα συζητηθεί το μέλλον της Τ.Α. στην εποχή του νέου μνημονίου, ο κίνδυνος απολύσεων δημοτικών υπαλλήλων αλλά και η αυξημένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας καλεί σε απολογία 32 δάσκαλους του Νομού Καβάλας. Θεωρούνται αδικαιολόγητα απόντες από την υποχρεωτική συμμετοχή στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια την Δευτέρα 5 Νοέμβρη. Όσοι εκείνη την ημέρα δεν ήθελαν να ψηφίσουν όφειλαν να ενημερώσουν την υπηρεσία και να εργαστούν κανονικά. Σε κατάληψη ήταν χθες εκτός από το 4ο ΕΠΑΛ και το 6ο Γυμνάσιο. Αναβολή για την Τετάρτη το απόγευμα πήρε η διαδικασία συγκρότησης του προεδρείου της ΕΛΜΕ Καβάλας. Την αναβολή ζήτησε η ΔΑΚΕ. Κλείνει μετά από 12 χρόνια λειτουργίας το κατάστημα της City Bank στην Καβάλα. Οι 5 εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν άλλο κατάστημα της τράπεζας για να εργαστούν. Περίεργη φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στον παλιό μεντρεσέ, στις Καμάρες. Οι ζημιές είναι περιορισμένες. Απόγευμα θα γίνουν οι εκδηλώσεις στην Καβάλα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μία εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία Καπνεργάτη και μια δεύτερη στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Η διοίκηση του ΤΕΕ ΑΜ καλεί σε συνάντηση σήμερα το απόγευμα τους βουλευτές του Νομού Καβάλας. Συνεδριάζει το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Θάσου. Το πρωί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη απονέμονται τίτλοι πιστοποίησης σε όσους παρακολούθησαν σεμινάριο του ΚΕΚ της Π.Ε. Καβάλας. Στο Τσανάκαλε θα βρεθεί από τις 21 Νοέμβρη αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Καβάλας. Χρήματα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και το Υπουργείο Εργασίας μπαίνουν στο ταμείο του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα». Μέρος των χρημάτων θα προωθηθεί στο ΙΚΑ ώστε το ίδρυμα να επωφεληθεί διαδικασίας ρύθμισης των χρεών του σε αυτό. Σιμιτσής και Γιαννακίδης ταξιδεύουν σήμερα στην Αθήνα για το θέμα του Περιγιαλίου. Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο πρώην Δήμαρχος Στάθης Εριφυλλίδης άσκησε κριτική στην διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Όσο για τις επόμενες δημοτικές εκλογές δήλωσε έτοιμος να μην είναι υποψήφιος αρκεί να υπάρξει συνεννόηση και δημιουργία μετώπου αντίθετου στην σημερινή διοίκηση.

 

Στο γκαράζ του Δήμου Καβάλας βρίσκονται από χθες το μεσημέρι τα δύο οχήματα πυρόσβεσης, δώρο του Δήμου της Νυρεμβέργης στην πόλη μας. Έγινε χθες στο Δημαρχείο η πρώτη συνάντηση με θέμα τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Καβάλα τα Χριστούγεννα. Δήμος Καβάλας, Περιφερειακή Ενότητα, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία και Δημωφέλεια συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν την Παρασκευή. Συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Μικρασιατών. Παρουσίασαν την λειτουργία του μουσείου του συλλόγου αλλά και το βιβλίο που εξέδωσαν σχετικά με την ζωή στην Καβάλα της Κατίνας Λαχουβάρη Χατζηκωνσταντίνου.

 

Προθεσμία μέχρι αύριο το μεσημέρι έχει η Ένωση για να καταθέσει στο κράτος τα απαραίτητα έγγραφα και να αποκτήσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Σήμερα η Ένωση παίζει για την Βαλκανική Λίγκα στο Μαυροβούνιο. «Τίποτα δεν έχει τελειώσει» είπε χθες για την Ένωση ο Γιάννης Γκαγκαλούδης. Ντιέ και Πλιάγκας δεν υπολογίζονται από τον Κώστα Βασιλακάκη για το ματς της Κυριακής με τον Ηρακλή Ψαχνών. 30 περίπου αθλητές από την Καβάλα έτρεξαν την Κυριακή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους οι Δημήτρης Βογιατζής και Δημήτρης Νικολαϊδης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης