• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Νέα συνάντηση τοπικών φορέων και εκπροσώπων του αγωγού ΤΑΡ έγινε χθες στην Κομοτηνή, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλειάδης πρότεινε ορεινή διέλευση του αγωγού ως προς την επαρχία Καβάλας και την επαρχία Παγγαίου. Ειδικότερα ζήτησε ο αγωγός να έχει όδευση στην κορυφογραμμή του όρους Σύμβολο, εκμεταλλευόμενος τις υφιστάμενες αντιπυρικές ζώνες. Οι εκπρόσωποι του ΤΑΡ δεσμεύτηκαν να εξετάσουν την πρόταση και να απαντήσουν όταν είναι έτοιμοι. Μία υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και οι Κώστας Τζώτζος και Κώστας Αντωνιάδης απολογήθηκαν χθες στον ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Μόνο στον κ. Τζώτζο επιβλήθηκε ο ήπιος περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Εντός των ημερών απολογούνται οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της ίδιας υπόθεσης. Την Παρασκευή απολογείται ο Κωστής Σιμιτσής για την υπόθεση του Βιοτεχνικού Πάρκου, την προσεχή Δευτέρα οι Τσατσούλης-Τζώτζος και Αντωνιάδης. Χθες οι Τσατσούλης και Σιμιτσής παραιτήθηκαν από μέλη της διοίκησης του Βιοτεχνικού Πάρκου. Παραμένει όπως όλα δείχνουν στην Καβάλα η έδρα της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος που επρόκειτο να μετακινηθεί στη Μυτιλήνη. Ο Φώτης Πούλος παραμένει πρόεδρος του σωματείου πρατηριούχων υγρών καυσίμων Νομού Καβάλας. Σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

 

Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Χρήστος Κοπατσάρης. Το μεσημέρι στον ΟΛΚ θα είναι ο Άρης Γιαννακίδης. Μάλλον την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταφερθεί προσωρινά στο σχολείο του Πολύστυλου το νηπιαγωγείο που σήμερα λειτουργεί στο Δάτο. 9 εργαζόμενους της εταιρίας «Δήμητρα ΑΕ» είναι πιθανό να προσλάβει η Ενεργειακή Αιγαίου. Κυρώθηκε από τον Άρη Γιαννακίδη το σχέδιο Περιγιαλίου. Για την έκδοση οικοδομικών αδειών απομένει μόνο η μεταγραφή των νέων δεδομένων στο κτηματολόγιο. Άρχισαν χθες οι συνεδριάσεις στο ΤΕΙ των συλλογικών οργάνων. Σήμερα ενημερώνονται οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα μπουν σήμερα τα χρήματα των προνοιακών επιδομάτων του Δήμου Καβάλας. Κίνηση πολιτών που θα διεκδικήσει τον Δήμο Νέστου δημιουργείται στη Χρυσούπολη. Διαφώνησαν και πορεύονται χωριστά για τις εκλογές του ΤΕΕ οι μηχανικοί του ΣΥΡΙΖΑ και η συνεργασία των Βασιλειάδη-Λαζαρίδη. Συνεδριάζει το πρωί στην Αθήνα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Μετά την Θασιακή Ένωση και το Επιμελητήριο δρομολόγια από υδροπτέρυγο ζητούν ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς. Ανοιχτά όλες τις Κυριακές του έτους αποφάσισαν στη συνέλευση τους οι επαγγελματίες του πρώην Δήμου Ελευθερών. Νέα αντιφασιστική συγκέντρωση ετοιμάζεται για το απόγευμα της Παρασκευής στον Δημοτικό Κήπο.

 

Σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης ο Σύνδεσμος Τυφλών ΑΜ οργανώνει εκδήλωση με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας του λευκού μπαστουνιού. Νέα διοίκηση απέκτησε ο σύλλογος κατοίκων Παληού. Αρχίζει το πρωί στο ΤΕΙ το 4ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής. Ασκούνται πιέσεις στον Σταύρο Πεταλωτή για να μην παραιτηθεί από επικεφαλής του ιδρύματος Αγία Μαρίνα.

 

Φορώντας πράσινες φανέλες και παντελονάκια ο ΑΟΚ ηττήθηκε χθες στη Καρδίτσα 1-0. Το μοναδικό γκολ επετεύχθη με πέναλτι στο 87ο λεπτό. Αξίζαμε κάτι παραπάνω, δήλωσε ο προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης. Την Κυριακή στις 4 το απόγευμα ο ΑΟΚ υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Εθνικό Γαζώρου.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης