• 15 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Με βάση τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ (συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή) μέσα στον Νοέμβρη πρέπει να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για νέες νομαρχιακές επιτροπές σε όλη τη χώρα. Οι εκλογές θα γίνουν με νέο σύστημα. Άγνωστο τι θα κάνει ο Κώστας Ευθυμιάδης. Πολλοί λένε ότι είναι κατάλληλος να συνεχίσει στη θέση του προέδρου. Αμέσως μετά οι νέες νομαρχιακές θα ασχοληθούν με την επιλογή υποψήφιων δημάρχων. Με διαδικασία που ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί.

 

Εκδρομή στην Πτολεμαϊδα έκανε την περασμένη Κυριακή η Θρακική Εστία Καβάλας. Συμμετείχε με την χορωδία της σε εκδήλωση για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τους Βουλγάρους. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Τσουμπάκης. Αύριο το απόγευμα η Θρακική πραγματοποιεί εκδήλωση στα γραφεία της με θέμα τα επαγγέλματα που χάθηκαν. Εκτός του κ. Τσουμπάκη ομιλητής θα είναι και ο Νίκος Καραγιαννακίδης.

 

Τόσο το τοπικό ΚΚΕ όσο και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να έχουν ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές τόσο στο Παγγαίο όσο και στο Νέστο. Το ΚΚΕ έχει μια καλή υποδομή στο Παγγαίο που θα χρησιμοποιήσει πάλι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάει καλύτερα στο Νέστο. Και οι δύο νομαρχιακές επιτροπές έχουν χρόνο μπροστά τους αρκετό για να πετύχουν τον στόχο τους. Θεωρείται δεδομένο ότι τα δύο κόμματα θα έχουν υποψηφίους στη Θάσο. Όπως είχαν και το 2010.

 

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην τηλεόραση της Πρωϊνής ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς αναφέρθηκε στην απόφαση -αρχές του 2012- η υπόθεση του Βιοτεχνικού Πάρκου να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Όπως είπε δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά από την ομάδα Γρανά. «Ήταν προεκλογική μας δέσμευση» θύμισε. Σημείωσε επίσης ότι την τελική ομόφωνη απόφαση έλαβε το τότε διοικητικό συμβούλιο της ΒΙΟΠΑ ΑΕ, στο οποίο μετείχαν και οι Σιμιτσής- Τσατσούλης. Χθες ο Κώστας Παπακοσμάς είπε και το ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος πρόσφατα παραιτήθηκε από πρόεδρος της ΒΙΟΠΑ ΑΕ επειδή θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

 

Σε ερώτηση σχετικά με την προεκλογική δράση της ομάδας Γρανά ο Κώστας Παπακοσμάς ήταν ειλικρινής. Απάντησε ότι προεκλογική δραστηριότητα δεν υπάρχει ακόμη. Συμφώνησε όμως με τις προωθούμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο, ζήτησε οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι να είναι όλοι μαζί στο ίδιο ψηφοδέλτιο και να μπορούν να ψηφίζονται και στους 5 Νομούς της ΑΜΘ.

 

Μαζί με συγγενικά του πρόσωπα ήταν από το πρωί χθες στο δικαστήριο ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζώτζος. Φανερά αγχωμένος επειδή επρόκειτο να απολογηθεί για την υπόθεση των εκδηλώσεων Μπουδακίδου. Η απολογία του κράτησε πολύ ώρα. Μπαίνοντας στον ανακριτή συνάντησε τον Κώστα Αντωνιάδη που εκείνη την ώρα έβγαινε! Ο κ. Αντωνιάδης ήταν κι αυτός αγχωμένος αλλά και ικανοποιημένος που τελικά όλα πήγαν καλά. Οι απολογίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.

 

Στο δικαστήριο ήταν χθες το πρωί και ο Γιάννης Παναγιωτίδης και ο Μάρκος Δέμπας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, όχι φυσικά για την υπόθεση του Βιοτεχνικού Πάρκου. Και οι δύο σχολίασαν αρνητικά την εξέλιξη που εμπλέκει στη δικαστική έρευνα τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

 

Παντού στη συνοικία της Κηπούπολης υπάρχουν ανακοινώσεις των κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις κεραίες της κινητής τηλεφωνίας. Ανακοινώσεις- πρόσκληση στο ραντεβού της περασμένης Κυριακής. Ανακοινώσεις κολλημένες σε κολώνες της ΔΕΗ, εισόδους πολυκατοικιών, κατοικιών, βιτρίνες καταστημάτων κτλ. Είναι φανερό ότι γίνεται μια μεγάλη κινητοποίηση για το θέμα κι έτσι σε κάθε ραντεβού οι κάτοικοι της Κηπούπολης που συμμετέχουν στην διαμαρτυρία είναι και περισσότεροι.

 

Ακούγοντας τον Δημήτρη Πογαρίδη χθες να παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους το φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής μετακόμισε από το Εκθεσιακό Κέντρο στο ΤΕΙ καταλάβαμε ότι κυρίως λόγω απόστασης το Εκθεσιακό Κέντρο εξουδετερώθηκε. Ουσιαστικά ο κ. Πογαρίδης υποστήριζε ότι είναι μακριά κι ακριβά να κάνεις εκεί εκδήλωση. Ακόμη κι αν έλεγε την αλήθεια δεν έπρεπε να επιμένει τόσο σε αυτό το ζήτημα. Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα του χώρου κι όχι να το «χαντακώσουμε».

 

Τελικά λειτουργεί ή δεν λειτουργεί με τη νέα της δομή η εφορία Καβάλας; Σε αυτό ουδείς μπορεί να απαντήσει. Το Υπουργείο λέει τα δικά του, επιμένει στην υποτιθέμενη νέα δομή χωρίς ως τώρα να έχει ανακοινώσει κάτι απαραίτητο. Τους νέους τμηματάρχες. Κι όσο αργεί αυτή η ανακοίνωση δεν υπάρχει λειτουργία υπό την νέα δομή της υπηρεσίας.

 

Η εφημερίδα των Αθηνών «Παραπολιτικά» πρόβαλε στην πιο πρόσφατη έκδοση της το περιστατικό με τον Καβαλιώτη βουλευτή που όταν ταξιδεύει στην Αθήνα παρκάρει στα χωράφια κι όχι στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της Χρυσούπολης «Μέγας Αλέξανδρος». Ούτε η αθηναϊκή εφημερίδα έγραφε ποιόν βουλευτή εννοεί. Ξέρετε τι καταλάβαμε από τον μικρό θόρυβο που δημιουργήθηκε; Ότι αυτή τη τακτική της δωρεάν στάθμευσης στα όμορα του αεροδρομίου χωράφια δεν ακολουθεί μόνο ένας. Σίγουρα δύο ίσως και περισσότεροι τοπικοί βουλευτές. Γιατί το κάνουν; Μα φυσικά για να γλιτώσουν χρήματα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ενεργειακή Αιγαίου μέχρι και 9 εργαζόμενοι της «Δήμητρας» είναι πιθανό να προσληφθούν είτε στη μητρική εταιρία, είτε στην Καβάλα Όιλ. Το ακριβές νούμερο θα το γνωρίζουμε προς το τέλος του μήνα. Όσο για τη «Δήμητρα», ακούγεται ότι τώρα που φεύγει από τα πετρέλαια θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τα χρέη προς αυτήν από την Καβάλα Όιλ. Αυτό αν γίνει θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο (του υφιστάμενου) θέμα.

 

Την Τρίτη 22 Οκτώβρη είναι προγραμματισμένη άφιξη στην Καβάλα του κρουαζιερόπλοιου Ocean Majesty. Μόνο που το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μάλλον δεν θα έρθει. Δεν… κυκλοφορεί πουθενά κι η κρουαζιέρα «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου» δεν υλοποιήθηκε. Είναι ίδια περίπτωση με τον Astoria που ενώ το περιμέναμε δεν ήρθε στις 17 Αυγούστου. Όσο για το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen, αυτό θα έρθει δύο φορές στην Καβάλα. Στις 20 και 27 Οκτώβρη. Η εταιρία στην οποία ανήκει του άλλαξε όνομα και το πλοίο πλέον ονομάζεται Louis Aura.

 

Ο Άρης Γιαννακίδης υπέγραψε το σχέδιο του Περιγιαλίου. Αυτό ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο Δήμος Καβάλας. Συγνώμη αλλά ο κ. Γιαννακίδης κι οι υπηρεσίες του άργησαν τόσο πολύ που πλέον δεν είναι είδηση το ότι μπήκαν οι τελικές υπογραφές. Μα τις είχε υποσχεθεί- για να μη ξεχνιόμαστε- εντός του Καλοκαιριού του 2012. Άργησε λοιπόν περισσότερο από έναν χρόνο.

 

Περιμένουν ακόμη οι συνδικαλιστές της ΒΦΛ το ραντεβού με τον Γιάννη Τσάρα. Κι αυτός άφαντος. Λέγεται ότι θα περιμένουν λίγες μέρες ακόμη και μετά (αν δεν συμφωνηθεί συνάντηση) θα πιέσουν περισσότερο. Κάποιοι άλλοι εκτιμούν ότι ο κ. Τσάρας τους αποφεύγει λόγω του ότι δεν έχει να τους πει τίποτα καινούργιο και κυρίως κανένα καλό νέο.

 

Αρχικά συμφώνησαν, στην συνέχεια διαφώνησαν όπως λέγεται στις λεπτομέρειες. Κάπως έτσι οι μηχανικοί του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν θα συνεργαστούν με την πρωτοβουλία Βασιλειάδη- Λαζαρίδη για τις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ. Το γεγονός δεν είναι καθόλου ασήμαντο. Υποτίθεται ότι ο Λάζαρος Βασιλειάδης ήταν φιλικά προσκείμενος στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός ο χώρος αν θυμόμαστε καλά τον είχε ενθαρρύνει το 2010 προκειμένου (πριν τον Άρη Βέρρο) να τον στηρίξει υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας! Ενώ τότε τον ήθελαν υποψήφιο δήμαρχο, τώρα δεν τον θέλουν πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ. Φο-βε-ρό.

 

 

Διαβάστε επίσης