ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν η χθεσινή 2,5 ωρών συζήτηση δημοτικών συμβούλων και τοπικών φορέων σχετικά με την χερσαία ζώνη του νέου λιμανιού. Υιοθετήθηκε ψήφισμα με το οποίο ζητείται να ανακληθούν δύο αποφάσεις της διοίκησης του ΟΛΚ, μία απόφαση του τότε Υπουργού Ανάπτυξης. «Κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να γίνει» σχολίασε αποχωρώντας από την διαδικασία ο πρόεδρος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης. Ο κ. Κοσμίδης προτείνει νέα διαπραγμάτευση με τον Δήμο Καβάλας χωρίς όμως να αλλάξει το σημερινό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο απαλλοτριώνονται μόνο 16 στρέμματα στο νέο λιμάνι. Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συνεχίστηκε μέχρι τις 10 το βράδυ όπου συζητήθηκαν μόνο τα επείγοντα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επιστολή με νέες διορθώσεις επί του πίνακα δικαιούχων απέστειλε χθες το ΑΣΕΠ στον σύλλογο της Νέας Καρβάλης και την ΠΝΟΗ. Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές επαφές ώστε οι αλλαγές που θα γίνουν να είναι όσο το δυνατό πιο λίγες. Συνεδριάζει το μεσημέρι η διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ. Δεν φεύγουμε από την πύλη του εργοστασίου, λένε οι ιδιοκτήτες των φορτηγών που μεταφέρουν το λίπασμα σε όλη την Ελλάδα.

 

Στις φυλακές της Κομοτηνής μεταφέρθηκαν χθες 4 από τους 13 κρατούμενους για την υπόθεση των ληστειών και των ανατινάξεων ΑΤΜ. Στο τέλος του μήνα θα υπογραφούν συμβάσεις με τους εργολάβους για να αρχίσουν μετά από μεγάλη γραφειοκρατική καθυστέρηση τα έργα αλλαγής ασφάλτου στον Άγιο Σίλα, κατασκευής αρδευτικής δεξαμενής και δικτύου άρδευσης στο Χαλκερό. Άγνωστος πέταξε στα σκουπίδια άρρωστο σκυλί προκειμένου να το ξεφορτωθεί. Το περιστατικό έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελευθερούπολη. Μετά από παρέμβαση του συλλόγου Αίσωπος το σκυλί οδηγήθηκε στον κτηνίατρο. Επιστολή προς τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη έστειλε ο Άρης Γιαννακίδης. Ζητά να πληρωθούν τα χρήματα της επιδότησης εργασίας όπως επίσης η επιδότηση εργασίας να είναι ίδια και στους 5 Νομούς της ΑΜΘ. Σήμερα τόσο ο κ. Γιαννακίδης όσο και ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης θα βρεθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για σειρά αγροτικών θεμάτων του Νομού Καβάλας. Συνεδριάζει στις 11 το πρωί το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Δύο διακομιδές ασθενών από την Θάσο στο Νοσοκομείο Καβάλας έγιναν με γιατρό του Κ.Υ. Πρίνου επειδή αρνήθηκαν να αναλάβουν τα περιστατικά γιατροί του Κ.Υ. Χρυσούπολης. Αυτό καταγγέλει ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ. 40 περίπου δικαιούχοι προνιακών επιδομάτων του Ν.Καβάλας δεν απογράφηκαν ακόμη. Η υπηρεσία τους αναζητά, στέλνοντας τους ατομικές ειδοποιήσεις. Κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα διαμαρτύρονται ότι κάδοι εξαφανίζονται από κεντρικά σημεία του χωριού. Σήμερα στον Αμυγδαλεώνα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

 

Από την Πέμπτη 12 Ιουλίου λειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Παγγαίου στην Νέα Πέραμο. Επιτυχία σημείωσε και η χθεσινή εκδήλωση για το φεστιβάλ Παπαϊωάννου που έγινε στην αίθουσα του Όσκαρ. Την Παρασκευή λειτουργεί και πάλι το κοινωνικό κατάστημα του Δήμου Καβάλας. Αύριο οι λαϊκές επιτροπές της Καβάλας θα κάνουν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο του ΙΚΑ.

 

Στην ΕΠΟ θα βρίσκεται σήμερα το πρωί ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΚ Γιώργος Τσοκτουρίδης. Παράλληλες επαφές και με παίκτες και με προπονητή. «Με τον ΑΟΚ όλα θα πάνε καλά» είπε χθες ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Γιώργος Σουφλέρης.

 

 

Διαβάστε επίσης