Περιμένει τη Β` Εθνική αλλά κινείται μεταγραφικά – Επαφές Τσοκτουρίδη σε όλα τα επίπεδα

 Περιμένει τη Β` Εθνική αλλά κινείται μεταγραφικά – Επαφές Τσοκτουρίδη σε όλα τα επίπεδα

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Γιώργος Τσοκτουρίδης βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Αθήνα, όπου θα έχει και πάλι επαφές με ανθρώπους της ΕΠΟ. Στο διήμερο που θα παραμείνει στην πρωτεύουσα δεν αποκλείουμε να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο.

Παράλληλα ο ΑΟΚ κινείται μεταγραφικά και ο μεγαλομέτοχος θα έχει επαφές με μάνατζερ παικτών που απασχολούν τον ΑΟΚ. Η ομάδα πρέπει να τρέξει σε όλα τα επίπεδα.

Υπάρχει καθυστέρηση ενώ το παραθυράκι για τη Σουπερ Λιγκ, δεν περνάει απαρατήρητο.

Είναι όμως ελάχιστες οι πιθανότητες να παίξει ο ΑΟΚ στη μεγάλη κατηγορία. Περισσότερο σίγουρη είναι η Β` Εθνική.

Μέχρι την Πέμπτη η το αργότερο την Παρασκευή θα γνωρίζουμε οριστικά την κατηγορία που θα παίξει ο ΑΟΚ.

Το σημερινό ταξίδι του Τσοκτουρίδη στην Αθήνα, έχει να κάνει και με το θέμα του προπονητή. Υπάρχουν φήμες για Έλληνα προπονητή αλλά όλα «παίζουν». Είναι κάτι που κριθεί πολύ σύντομα. Πάντως ο ΑΟΚ θέλει προπονητή που να γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και κυρίως τη Β` Εθνική.

*Η τελευταία χρονιά στη Β` Εθνική

Ο ΑΟΚ αγωνίστηκε για τελευταία χρονιά στη Β` Εθνική, την περίοδο 2008-2009. Ηταν η χρονιά ανόδου στη Σουπερ Λιγκ. Μετά από 10 περίπου χρόνια, ο ΑΟΚ έβαζε τέλος στα πέτρινα χρόνια. Η ιστορία λίγο πολύ είναι γνωστή.

Αρχικά στον πάγκο της ομάδας είχε καθίσει ο Γερμανός Ράινερ Μάουρερ που στην Ελλάδα είχε εργαστεί στον ΟΦΗ. Οι μεταγραφές το καλοκαίρι ήταν πολλές και σίγουρα είχαν ζητηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Τότε είχαν έρθει στην Καβάλα, λίγο πολύ… 22 ποδοσφαιριστές. Μια ολόκληρη ομάδα. Ο Ντρούλιτς από τον ΟΦΗ και ο Βραζιλιάνος Αλβες ήταν τα δυο μεγάλα ονόματα. Επίσης είχαν έρθει ο Μπάκοβιτς από τη Ριέκα, ο Νιάνγκ από τη Λουάν Σισό, ο Κουέρντα Φερνάντο από τη Βαγιαδολίδ, ο Φάνης Κατεργιαννάκης, ο Σαπάνης από τον Ιωνικό ο Κάλαϊτζιτς από ομάδα της Κορέας, ο Πετκάκης από τη Βέροια, ο Ενόκ από τη Κόστα Ρίκα, ο Σουλτανίδης από τον Αγροτικό Αστέρα, ο Καγκιούζης από την Κέρκυρα, ο Μπάρμπας από τον Αγροτικό Αστέρα, ο Λαζαρίδης από τον Εθνικό Κατερίνης, ο Μήτσης από τον Λεβαδειακό, ο Μαυρουδής από τον Εργοτέλη, ο Κοκόλης από την Άρτα, ο Αλεξάντροβιτς από την ΑΕ Γιάννενα, ο Γαλάνης από τη Θήβα και ο Χρήστος Στάμος από τη Θήβα.

Ο Μάουρερ είχε συνεργάτες τον Κώστα Τσαλίκη, τον Βαγγέλη Γούτη, τον Γιώργο Καμακά, και τον Δημήτρη Καρδαρά. Οι αλλαγές στο προπονητικό τιμ ήταν ουκ ολίγες στη διάρκεια της χρονιάς. Ο Νίκος Αναστόπουλος αντικατέστησε τον Μάουρερ πριν το τέλος του Α` γύρου αλλά το πέρασμα του ήταν σύντομο στον πάγκο της ομάδας. Μετά το 0-0 μέσα στην Κέρκυρα στην πρεμιέρα του β` γύρου, αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Παπακώστα.

Ο Παπακώστας παρέμεινε και μετά στη Σουπερ Λιγκ.

Ο ΑΟΚ το Δεκέμβριο είχε κάνει ορισμένες άλλες μεταγραφές. Είχαν έρθει στην Καβάλα ο Μαρτελότο, ο Πένια, ο Άλφι Κόντε, ο Στέφανος Σιόντης που όμως τραυματίστηκε πολύ γρήγορα. Επίσης ο Βουρεξάκης και ο Κατερίνης. Από την προηγούμενη χρονιά ο Ταραχούλσκι με 29 συμμετοχές και 8 γκολ, είχε πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Επίσης και ο Γιάννης Τάτσης που έπαιξε σε 22 ματς. Ο Νίκος Σουλτανίδης είχε ανακηρυχτεί πρώτος σκόρερ, σε 30 παιχνίδια είχε σημειώσει 18 γκολ. Ο Κατεργιαννάκης επίσης ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές με 30 συμμετοχές. Ο Θεοδωρέλης είχε 28 συμμετοχές, ο Μπάρμπας 22, ο Τσιμπλίδης 27, ο Σαπάνης 29 με 6 γκολ, ο Πετκάκης 29, ο Κάλαϊτζιτς 22, ο Κατερίνης μετά το Γενάρη είχε 15 παιχνίδια ενώ ο Αλβες σε 22 ματς είχε πετύχει 4 γκολ.

Ο Αλεξάντροβιτς είχε παίξει σε 15 ματς και ο Χατζηπαντελίδης σε 19. Η μεγάλη απογοήτευση ήταν ο Γκόραν Ντρούλιτς που έπαιξε σε 10 ματς και αποχώρησε το Γενάρη. Δεν ήταν ο Ντρούλιτς που ξέραμε στον ΟΦΗ. Επίσης το Δεκέμβριο είχε αποχωρήσει ο Νιάνγκ με 7 παιχνίδια.

Ο ΑΟΚ είχε ξεκινήσει με το 1-0 επί της Κέρκυρας με σκόρερ τον Αλβες και τελείωσε με το 2-2 μέσα στον Ιωνικό.

Ο Μάουρερ στον πάγκο είχε σε 12 αγώνες, 9 νίκες και 3 ήττες. Ο Αναστόπουλος σε 6 παιχνίδια από την 13η μέχρι την 18η, είχε 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες.

Ο Παπακώστας κάθισε στον πάγκο της ομάδας από την 19η αγωνιστική μέχρι την 34η. Απολογισμός 8 νίκες, 7 ισοπαλίες και 1 ήττα μέσα στην Καρδίτσα.

Η οικογένεια Ψωμιάδη είχε παίξει πρωταρχικό ρόλο, προκειμένου ο ΑΟΚ να ξεκολλήσει από τη Β` Εθνική και να παίξει πάλι στη μεγάλη κατηγορία.

 

 

Διαβάστε επίσης