ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΗ 2013

Νέα δεδομένα προέκυψαν από την προηγούμενη εβδομάδα στο Υπουργείο Παιδείας, σχετικά με το ΤΕΙ Καβάλας. Συγκεκριμένα δημιουργείται το τμήμα Πληροφορικής, όπως προβλέπονταν στην πρόταση Αθηνά 1, κινδυνεύει όμως με υποβάθμιση το τμήμα της Μηχανολογίας. Από σήμερα θα καταβληθούν νέες προσπάθειες προκειμένου το τμήμα Μηχανολογίας να διατηρήσει τα κεκτημένα, κάτι που ισχύει από το 1976 όταν αυτό δημιουργήθηκε. Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα δύο υποκαταστήματα Κυπριακών τραπεζών στην πόλη της Καβάλας. Ενημερωτικές πινακίδες υπάρχουν από χθες το βράδυ στις εισόδους των δύο τραπεζικών καταστημάτων επί της οδού Βενιζέλου. Συνέντευξη τύπου δίνουν το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ οι εκπρόσωποι της Ενεργειακής Αιγαίου. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας θα εφαρμόσει αυξημένα μέτρα ασφαλείας μέσα κι έξω από το ξενοδοχείο. Αύριο συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Καβάλα Όιλ. Συνέντευξη τύπου θα δώσουν σήμερα οι εκπρόσωποι της Π.Ε. Καβάλας και του Βιοτεχνικού Πάρκου λόγω του ότι ανακοινώθηκε το αναμενόμενο πρόγραμμα ενίσχυσης της μετεγκατάστασης επιχειρήσεων σε βιοτεχνικά πάρκα.

 

Η Ενωτική Κίνηση Εμπόρων κέρδισε τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο. Εξασφαλίζει 10 έδρες έναντι 3 της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπορικού Συλλόγου. Στις εκλογές των οικοδόμων οι Οικοδόμοι Καβάλας εξασφάλισαν 4 έδρες και οι Ενωμένοι Οικοδόμοι 3. Συνεδριάζει το απόγευμα η Συντονιστική Επιτροπή τοπικών φορέων κατά της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Νομού Καβάλας είναι μέχρι το συνέδριο του κόμματος ο Γιώργος Ιωαννίδης. Με απόφαση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου καταργούνται αρχές Απριλίου και μεταφέρονται στην Καβάλα τα υποκαταστήματα σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη. Για την Πέμπτη μετατέθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το μεσημέρι συνεδριάζει στο Δημαρχείο η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Το απόγευμα η Οικονομική Επιτροπή. Το πρωί στο Τεχνικό Επιμελητήριο ημερίδα για το πρόγραμμα «Συνεπώς Περιφέρεια». Νωρίς χθες το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε μονοκατοικία στον Θεολόγο. Η φωτιά κατέστρεψε το σπίτι, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Δεν κινδύνευσαν οι δύο ηλικιωμένοι που διέμεναν σε αυτήν.

 

Ημερίδα για τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, που το κράτος προτείνει να συγκροτηθούν για να συνεχίσουν το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι έγινε το Σάββατο στην Καβάλα. Ενημερωτική εξόρμηση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή πραγματοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας. 100 πρώην αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος με τις οικογένειες τους πέρασαν την Κυριακή από την Καβάλα, καθοδόν για την Ξάνθη. Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι από το ΔΗΠΕΘΕ, για τις θεατρικές παραστάσεις που αρχίζουν την Πέμπτη. Πρόκειται για το έργο «Μια άγνωστη από το Σηκουάνα».

 

Στις 9 το πρωί είναι προγραμματισμένη προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΑΟΚ αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει. Πρόεδρος ερασιτεχνικής ομάδας του Ν. Καβάλας συζητά με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη το ενδεχόμενο να αναλάβει τον ΑΟΚ. Η Ένωση ηττήθηκε το Σάββατο από τον Ίκαρο 76-73 και τώρα πρέπει απαραίτητα να κερδίσει τον ΚΑΟΔ. Η αναμέτρηση της Ένωσης με την ομάδα της Δράμας θα γίνει στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Καλαμίτσας.

 

Διαβάστε επίσης