ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Κλειστή ήταν χθες η αγορά της Καβάλας παρά το ότι όλα τα σούπερ μάρκετ λειτούργησαν από το πρωί ως το απόγευμα. Οι μικρομεσαίοι ακολούθησαν την οδηγία του Εμπορικού Συλλόγου και δεν άνοιξαν. Κατόπιν τούτου η κίνηση στο κέντρο ήταν χθες περιορισμένη. Αντίθετα τα σούπερ μάρκετ στην ανατολική και δυτική πλευρά της πόλης είχαν κίνηση. Σήμερα – όπως κάθε Τρίτη- η αγορά λειτουργεί πρωί και απόγευμα.

Θέμα ημερών είναι η μονοδρόμηση της οδού Βενιζέλου λόγω της έναρξης των έργων. Νωρίτερα πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη η σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρωτοβουλία ενημέρωσης για το θέμα ανέλαβε και υλοποιεί ο Μάκης Παπαδόπουλος. Άκαρπες είναι μέχρι τώρα οι έρευνες της Αστυνομίας για τη ληστεία την περασμένη Παρασκευή στα ΕΛΤΑ Μουσθένης. Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση των Λουτρών των Ελευθερών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον επενδυτή για αδράνεια, τον Θόδωρο Μαρκόπουλο για συνεχή υπεράσπιση του επενδυτή. Η Πρωτοβουλία ζητά να χαρακτηριστούν μνημεία τέσσερα κτίρια στην περιοχή, ιστορικός τόπος όλα τα Λουτρά των Ελευθερών. Μεγάλο κλαδί δέντρου έπεσε το Σάββατο στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, έξω από το κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας. Στην ημερίδα με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας μουσείων έγινε γνωστό ότι πρόθεση του Δήμου Καβάλας είναι να μεταφέρει το Μ. Καπνού στη Δ. Καπναποθήκη.

Πολύωρη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Νέστου παρουσία των 3 βουλευτών έγινε το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου στη Χρυσούπολη. Το απόγευμα σύσκεψη σωματείων οργανώνει το ΠΑΜΕ για την απεργία της ερχόμενης εβδομάδας. Η αναπτυξιακή σύμπραξη Πανεμπόριο οργανώνει την Δευτέρα 8 Ιουνίου στην Καβάλα ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στο σύγχρονο περιβάλλον. Την προσεχή Κυριακή η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των Καβαλιωτών Εβραίων. 34χρονος Σενεγαλέζος συνελήφθη στην Καβάλα για παρεμπόριο. Το Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο προειδοποιεί για επίσχεση εργασίας αν μέχρι τις 15 Ιουνίου δεν πληρωθεί υπερωρίες του 2012 και του 2014. Κηδεύτηκε την Κυριακή ο Θόδωρος Παυλίδης, γιος του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Πέθανε ξαφνικά το Σάββατο το βράδυ ενώ ήταν στο σπίτι του. Συλλυπητήριες ανακοινώσεις από όλες τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, κόμματα, παράγοντες της ΑΜΘ. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επεξεργάζεται νομοθετική μεταρρύθμιση που θα βοηθήσει τους ναυτεργάτες της Θάσου στις δίκες που έχουν σε Καβάλα και Θάσο λόγω συμμετοχής τους σε πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σε συνέντευξη τύπου το απόγευμα στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων παρουσιάζεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 58ου φεστιβάλ Φιλίππων. 200 μαθητές δημοτικών σχολείων του Νομού Καβάλας βραβεύτηκαν την Κυριακή από τη Μαθηματική Εταιρία για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό μαθηματικών. Γιόρτασαν χθες οι ηλεκτρολόγοι- μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Καβάλας- με θεία λειτουργία, αρτοκλασία και προσφορά καφέ.

Έγινε η πρώτη συνάντηση του Κώστα Παπακωνσταντίνου με τον Γιάννη Τζήμα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει δεύτερο ραντεβού ως τις 10 Ιουνίου. Αυτή την εβδομάδα ο ΑΟΚ περιμένει προτάσεις για την ανάληψη της διοίκησης της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στη Γ’ Εθνική επέστρεψε ο Νέστος. Προχθές νίκησε 5-0 το Διδυμότειχο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης