• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ρύθμιση χρεών χωρίς όμως να χαρίζονται οι προσαυξήσεις ετοιμάζεται να εφαρμόσει ο Δήμος Καβάλας σχετικά με τους ιδιώτες αλλά και τις επιχείρησης που του οφείλουν χρήματα. Πρόκειται για διαδικασία που εφαρμόζεται σε διάφορους Δήμους της χώρας κι όπως φαίνεται δημιουργεί έσοδα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Βασικός στόχος του Δήμου Καβάλας παραμένει ο ίδιος. Ζητά να λάβει την σχετική άδεια από το κράτος και να υλοποιήσει ευνοϊκή ρύθμιση, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα χρέη στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Αναστατώθηκαν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της Θάσου όταν στο διαδίκτυο υπήρξαν υπερβολικές αναρτήσεις σύμφωνα με τις οποίες Τούρκικο πλοίο κάνει έρευνες στη νότια πλευρά του νησιού. Γρήγορα αποκαλύφθηκε το λάθος. Το πλοίο που δήθεν ήταν Τούρκικο κι έκανε έρευνες ήταν η θαλαμηγός Sea Ranger, η οποία νωρίτερα χθες το πρωί είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Καβάλας. Ανοιχτή συγκέντρωση στην οποία κλήθηκαν ακόμη κι οι βουλευτές του Νομού οργανώνει αύριο το απόγευμα το Επιμελητήριο. Στόχος είναι να ενημερωθούν επιχειρηματίες, επαγγελματίες, έμποροι για την πρωτοβουλία του ΟΑΕΕ να στείλει απειλητικές επιστολές σε όσους του οφείλουν χρήματα. Κλήθηκε επίσης ο προϊστάμενος του ταμείου στη Καβάλα.

 

34χρονος επιχειρηματίας από τη Χρυσούπολη συνελήφθη χθες για χρέη στο δημόσιο 70.000 ευρώ. Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε σοβαρά χθες το πρωί στη παραλιακή Εγνατία. Το δίκυκλο που οδηγούσε εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στη Κάρυανη 37χρονος αγρότης που για 22 μέρες νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ μετά από τσίμπημα μέλισσας. Οι γιατροί αποδίδουν το θάνατο του στις συνέπειες που δημιούργησε στον οργανισμό του αλλεργικό σοκ. Οι αντιπεριφερειάρχες Γρανάς και Γερομάρκος ήταν χθες στη Θάσο όπου συντόνισαν την άμεση έναρξη των πρώτων αντιπλημμυρικών έργων. Για τις περικοπές στη πυρασφάλεια εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Στις 7 το απόγευμα γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Καβάλας στο 6ο Λύκειο. Στις 2 το μεσημέρι συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Νέστου. Νέα καθυστέρηση παρατηρείται στις περιφερειακές υπηρεσίες της Κομοτηνής σχετικά με το σχέδιο Περιγιαλίου. Οφείλεται στις άδειες του αρμόδιου προσωπικού. Συνελήφθη χθες στην Καβάλα άνδρας 31 ετών για κατοχή ναρκωτικών. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο βουλεύματα του συμβουλίου Εφετών Θράκης για ληστεία και ναρκωτικά.

 

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού οργανώνει το πρωί εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη δημιουργία της ΧΙ Μεραρχίας, έδρα της οποίας ήταν η Καβάλα. Μετά από μακροχρόνια παραμονή στα εργαστήρια συντήρησης επανήλθε στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Ακροβουνίου κεντημένος επιτάφιος- ιδιαίτερο προσφυγικό κειμήλιο. Το απόγευμα του Σαββάτου θα μιλήσει για αυτόν ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας. Η ομιλία θα γίνει στην εκκλησία του Ακροβουνίου μετά το τέλος του πανηγυρικού εσπερινού. Ο Θόδωρος Κοκκινίδης ετοίμασε το κέρινο ομοίωμα του Θόδωρου Ζαγοράκη. Η εκδήλωση παρουσίασης θα γίνει το Φθινόπωρο.

 

Υπομονή ζητά από τους φιλάθλους του ΑΟΚ η διοίκηση της ομάδας. Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη» χωρίς να έχει προσληφθεί ακόμη γυμναστής. Στόχος του ΑΟΚ ο επιθετικός Γκόντοβος. Σήμερα η ΠΑΕ θα εξασφαλίσει δημοτική ενημερότητα από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Συμφωνήθηκε φιλικό και με το Νέστο Χρυσούπολης.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης