• 2 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΓΕΝΑΡΗ 2015

Εκπρόσωποι της Εγνατίας Οδού που χθες ήταν στην Καβάλα ανακοίνωσαν επίσημα ότι τον περασμένο Νοέμβρη εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη η ΜΠΕ του έργου συνέχισης της Περιμετρικής. Πρόκειται για μια πιο ορεινή χάραξη που περιλαμβάνει δύο «πράσινες» γέφυρες κι ένα μικρό τούνελ 500 μέτρων. Αυτή η χάραξη πρέπει τώρα να γίνει αποδεκτή από τη τοπική κοινωνία ώστε αμέσως μετά να χρηματοδοτηθούν οι οριστικές μελέτες του έργου. Ανακοινώθηκε επίσης η χρηματοδότηση του έργου κατασκευής κόμβου στη Τούζλα, η ολοκλήρωση των μελετών του νέου οδικού άξονα Καβάλα- Δράμα στο τέλος του 2015. Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίασε χθες στη Κομοτηνή η πρόταση της διοίκησης για προσλήψεις εποχιακών εργατών 2 μηνών σε κάθε περιφερειακή ενότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυξημένες ανάγκες των υπηρεσιών. Στις 6.30 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εκδήλωση του ΤΕΕ ΑΜ για το ασφαλιστικό των μηχανικών. Περικυκλωμένο από αστυνομικούς λειτουργεί από χθες σύμφωνα με το ωράριο της αγοράς το εκλογικό περίπτερο της Χ. Αυγής στον Δημοτικό Κήπο.

Στις 6 το απόγευμα η κεντρική πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Ωκεανίς με ομιλητή τον Γιώργο Φλωρίδη. Στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Γαλαξίας ομιλία του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Συνεχίζει τις περιοδείες του στο Νομό ο Βαγγέλης Παππάς. Άρθρο για το πρόβλημα της ανεργίας δημοσιοποίησε ο Γιάννης Εριφυλλίδης. Τη διεύθυνση υδάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ επισκέφθηκε ο Γιώργος Γκαϊντατζής.

Η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα έκοψε χθες το απόγευμα την πίτα των εργαζομένων του Δήμου. Σύντομη, με ομόφωνες αποφάσεις ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Συνελήφθη στη Θάσο 44χρονος επειδή χρωστά στο δημόσιο 1 εκ ευρώ. Η Αναπτυξιακή Καβάλας γνωστοποίησε χθες την 3η προκήρυξη του τοπικού προγράμματος Leader. Στην οδό Ομονοίας θα γίνει και η φετινή Αλφαβητοπαρέλαση, αποφάσισαν χθες οι συμμετέχοντες σε αυτήν. Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ φέρονται να δέχθηκαν πρόταση μεγάλης μείωσης των μισθών τους επί της οποίας είναι εντελώς αρνητικοί. Τέτοια πρόταση δεν έγινε ποτέ, απαντά η διοίκηση της ΒΦΛ. Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας αρχίζει τη Πέμπτη διαβούλευση με τοπικούς φορείς για την υλοποίηση προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε άπορους.

Την πίτα τους για τη νέα χρονιά έκοψαν ο Πολιτιστικός Αιμοδοτικός Σύλλογος Ακροβουνίου, η Θουκυδίδειος Ακαδημία, η ΔΑΚΕ δασκάλων. Τριπλή γενική συνέλευση έκαναν τα σκακιστικά σωματεία της πόλης την Κυριακή το πρωί.

Ο κόσμος της Καβάλας δίδαξε ήθος, υποστήριξε χθες ο Στέλιος Κατρακυλάκης. Η διοίκηση του ΑΟΚ δίνει τώρα προτεραιότητα σε μεταγραφικές κινήσεις που δεν αποκλείεται να είναι 3. Πάλι προπονητή αναζητά το Βυζάντιο. Μεγάλη αναμένεται να είναι το Σάββατο η προσέλευση του κόσμου στο εντός έδρας παιχνίδι της Ένωσης με το Λαύριο.

 

Διαβάστε επίσης