• 20 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 2012

Κλειστές θα είναι και σήμερα – για τρίτη συνεχόμενη μέρα- οι περιφερειακές υπηρεσίες στο Διοικητήριο. Αυτό αποφάσισαν χθες βράδυ οι εργαζόμενοι, μετά την άκαρπη συνάντηση που έγινε το πρωί στην Αθήνα. Εκεί ο Άρης Γιαννακίδης, οι πρόεδροι των 5 συλλόγων της ΑΜΘ επιδίωξαν ανεπιτυχώς να συναντήσουν τον αρμόδιο Υπουργό. Αντί αυτού συνάντησαν εκπρόσωπο του, από τον οποίο δεν πήραν πειστικές απαντήσεις. Στα πλαίσια γενικής συνέλευσης που θα γίνει το πρωί οι εργαζόμενοι της Π.Ε. Καβάλας θα αποφασίσουν τις επόμενες τους κινήσεις. Στάση εργασίας κάνουν από τις 11 το πρωί οι υπάλληλοι του Δήμου. Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας επιμένει ότι με την εφαρμογή του νέου νόμου, δεν γίνονται απολύσεις αφού το διοικητικό προσωπικό αορίστου χρόνου δεν υπερβαίνει το όριο των 10 υπαλλήλων. Ίδια είναι η κατάσταση και στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου, οπότε ούτε εκεί υπάρχει θέμα απολύσεων. Για 3 ώρες παρουσιάζονταν τοπικά προϊόντα χθες, σε δύο εκπροσώπους του Ιαπωνικού κράτους που για αυτόν τον λόγο ήρθαν στην Καβάλα. Λιγόλογοι οι Ιάπωνες δήλωσαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το λάδι της περιοχής. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Επιστολή τον Κώστα Μουτζούρη (γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολοτικής) έστειλε ο πρόεδρος του ΟΛΚ Αδάμ Κοσμίδης. Τον ενημερώνει για την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα της απαλλοτρίωσης 74 στρεμμάτων στο νέο λιμάνι. Η συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΚ συνεχίζεται αύριο το απόγευμα.

 

Μέχρι τις 7 Δεκέμβρη συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι της Καβάλας. Αυτό αποφάσισε η χθεσινή τους συνέλευση, λόγω του φορολογικού νομοσχεδίου που ετοιμάζει η Κυβέρνηση. Λόγω βλάβης δεν εκτελεί δρομολόγια το πλοίο Ταξιάρχης. Θα αργήσει να αφιχθεί σήμερα στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο που εκτελεί για λογαριασμό του τα δρομολόγια. Την Παρασκευή συνεδριάζει στο δημαρχείο της Θάσου η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου. Θα συζητήσει τα θέματα των δρομολογίων των φέρι μποτ. Κανονικά λειτούργησε χθες το 4ο ΕΠΑΛ. Ο σύλλογος καθηγητών απέφυγε να ανακοινώσει στους μαθητές τις αποφάσεις του για το θέμα των απουσιών και της αναπλήρωσης των χαμένων διδακτικών ωρών. Σήμερα θα συναντηθούν Γρανάς-Μιχαλάκης για να συζητήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις στην πλατεία. Περίπτερο θα αναλάβουν να λειτουργήσουν οι βιβλιοπώλες. Νέα επιστολή κατά της δημιουργίας νέας λαϊκής αγοράς έστειλαν στον Άρη Γιαννακίδη οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜΘ.

 

Σήμερα το βράδυ στο δημοτικό ωδείο μουσική εκδήλωση με το Τρίο Τρίτονους. 500 μαθητές από 13 δημοτικά σχολεία του Νομού Καβάλας θα επισκεφθούν από την Πέμπτη την έκθεση της Helmepa, στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας. Η Θουκυδίδειος Ακαδημία οργανώνει δωράν μαθήματα αρχαίας ελληνικής γραμματείας. Ο Διαμαντής Σταγγίδης συμμετέχει σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Αθήνα. Η έκθεση συνεχίζεται ως το τέλος της εβδομάδας.

 

Την συντριβή γνώρισε χθες η Ένωση στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ηττήθηκε με σκορ 113-62. Σήμερα αναχωρεί ο ΑΟΚ για την Αθήνα εκεί όπου αύριο αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Στην διάθεση του προπονητή και ο Ντιέ, του οποίου η τιμωρία έληξε.

 

Διαβάστε επίσης