ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Καταδικάστηκαν χθες στο Μονομελές Θάσου οι 10 από τους 12 κατηγορούμενους ναυτεργάτες για την απεργιακή κινητοποίηση και περιφρούρηση της απεργίας τον Δεκέμβρη του 2009. Κλήθηκαν να πληρώσουν 100 ευρώ ο κάθε ένας ως έξοδα δίκης, χρήματα που τελικά θα βεβαιωθούν στην εφορία. Οξύτατη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ Καβάλας, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες βράδυ άσκησε κριτική τόσο στην απόφαση του δικαστηρίου όσο και στη δικαιοσύνη. Η Περιφέρεια ΑΜΘ θα κάνει προσπάθεια για να μην κλείσουν τα γραφεία του ΕΟΤ τόσο στη Κομοτηνή όσο και στη Καβάλα. Αυτό αποφασίστηκε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Δύο συλλήψεις έκανε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας σε ισάριθμες περιπτώσεις κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή των εργαζόμενων στην εφορία της Καβάλας στην σημερινή 24ωρη προειδοποιητική απεργία του κλάδου. Αθωώθηκαν χθες στο Μονομελές Καβάλας δύο ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης που ήταν κατηγορούμενοι για παρακώληση συγκοινωνιών στην μεγάλη απεργία του 2010. Αθωώθηκαν και για την κατηγορία πρόκλησης σοβαρών βλαβών σε συνάδελφο τους που εκείνη την ημέρα εργάζονταν κανονικά. Κρίσιμη γενική συνέλευση το μεσημέρι στο ΤΕΙ. Οι σπουδαστές θα αποφασίσουν για την κατάληψη, η οποία άρχισε τις πρώτες μέρες του Μάρτη.

 

Πραγματοποιείται το πρωί στον Μπάτη ημερίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας με θέμα την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η ημερίδα έχει περιφερειακό χαρακτήρα. Το πρωί συνεδριάζει στο Διοικητήριο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Συνεχίζονται σε καλό κλίμα και θετική κατεύθυνση οι διαπραγματεύσεις της Καβάλα Όιλ με την Ενεργειακή Αιγαίου. Ο Χρήστος Ζώης πρόεδρος του νέου κόμματος Νέα Μέρα ήταν χθες στην Καβάλα όπου έδωσε συνέντευξη τύπου. Εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών συνάντησαν χθες τον Αρχέλαο Γρανά προκειμένου να αρχίσουν πάλι οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης μοτοσυκλετών. Οι εξετάσεις θα γίνονται προσωρινά στους δρόμους του Βιοτεχνικού Πάρκου. Στην συνέχεια στο δημόσιο ΚΤΕΟ.

 

Στο πλαίσιο εκδήλωσης χθες βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία 16 δικηγόρων της Καβάλας που τον Γενάρη του 1972 δημοσίευσαν επιστολή με την οποία ζητούσαν αμνηστία και πολιτικές δικές των πολιτικών κρατουμένων. Το απόγευμα στον Απόλλωνα προβάλλεται ταινία με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Το απόγευμα εγκαινιάζεται το παράρτημα της Δ. Βιβλιοθήκης στις Κρηνίδες. Στις 8.30 το απόγευμα στο δημοτικό ωδείο ρεσιτάλ βυζαντινής μουσικής από την χορωδία Δομέστικοι της Δράμας. Το απόγευμα στην πλατεία Καπνεργάτη ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Καβάλας συγκεντρώνει παιχνίδια και ρούχα για αδύναμες οικονομικά οικογένειες. Στον ίδιο χώρο θα δοθεί συναυλία από μαθητές του Μουσικού Λυκείου.

 

Αλλαγή δεδομένων στις διοικητικές εξελίξεις του ΑΟΚ. Αποσύρονται οι Κύπριοι επενδυτές, επιμένει όμως ο επιχειρηματίας από το εξωτερικό. Στο μπάσκετ και την Ένωση όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του Κώστα Παπακωνσταντίνου. Δείχνει έτοιμος να συνεχίσει με την ομάδα παρά τον υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία.

 

 

Διαβάστε επίσης