ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Η Συντονιστική Επιτροπή των τοπικών φορέων που διαμαρτύρεται έντονα για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης αποφάσισε χθες το πλαίσιο των νέων της πρωτοβουλιών με στόχο την δυναμική παρουσία των εργαζόμενων και των μικρομεσαίων στην παρέλαση της Κυριακής. Σύμφωνα με τις οριστικές χθεσινές αποφάσεις οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θα βρίσκονται απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και θα κρατούν μαύρες σημαίες. Αμέσως μετά την παρέλαση θα γίνει πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μαύρες σημαίες θα μοιραστούν στους καταστηματάρχες για να τις τοποθετήσουν πριν την Κυριακή στην είσοδο των επιχειρήσεων τους. Σχεδόν ομόφωνη ήταν χθες η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για την μετατροπή του ΔΗΠΕΘΕ σε δημοτική επιχείρηση. Ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανακοίνωσε ότι προώθησε και στην Εισαγγελία το πόρισμα για την οικονομική κατάσταση του ιδρύματος Αγία Μαρίνα. Νωρίτερα χθες το μεσημέρι στο Όσκαρ έγινε συζήτηση για την αλλαγή του κανονισμού χρήσης πεζοδρομίων στην Ομόνοια. Δεν πάρθηκε απόφαση αφού η διαβούλευση συνεχίζεται. Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστου Ηλιάδη για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα ο Δήμαρχος, χωρίς να συνεργάζεται με την διοίκηση του ίδιου συλλόγου. Πέθανε χθες μετά από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο ο ζωγράφος Γιάννης Ζαχαρόπουλος. Γεννήθηκε πριν 61 χρόνια στην Θεσσαλονίκη, εγκαταστάθηκε στην Καβάλα που τόσο αγάπησε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Η κηδεία του Γιάννη Ζαχαρόπουλου θα γίνει στις 2 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

 

Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η αναστάτωση στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας σήμερα και αύριο. Από τις 9 το πρωί έως τις 11 απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικαστικοί υπάλληλοι. Διαμαρτυρία έξω από το ΙΚΑ Καβάλας κάνουν το πρωί τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ζητούν σωστή λειτουργία των επιτροπών ΚΕΠΑ. Συνεχίζεται το πρωί στο ξενοδοχείο Λούσυ σεμινάριο του ΤΕΕ ΑΜ για τον νέο οικοδομικό κανονισμό. Η πρώην πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Θοδώρα Βαβαλέσκου απαλλάχθηκε των κατηγοριών για την πραγματοποίηση θεατρικών εκδηλώσεων στο Απεντομωτήριο το Καλοκαίρι του 2010. Αυτό έγινε σε εφαρμογή νόμου που αναφέρεται σε ήπια πλημμελήματα που έγιναν ως το τέλος του 2011. Εγκαινιάζεται στις 9.30 το πρωί το ειδικό γυμνάσιο Καβάλας. Το σχολείο λειτουργεί στην Νέα Καρβάλη από την προηγούμενη εβδομάδα. Κλειστή θα είναι και σήμερα η εφορία Καβάλας λόγω μετακόμισης και συγχώνευσης με την εφορία Χρυσούπολης. Λίγες οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα κι αυτές μόνο από ιδιοκτήτες μονοκατοικιών. Κατά μέσο όρο το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται στο Ν. Καβάλας 1 ευρώ και 35 λεπτά. Στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης αναμένεται εντός των ημερών ο εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας Διονύσης Μπεχράκης.

 

Ο βουλευτής Γιώργος Καλαντζής συνόδευσε χθες τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην επίσημη επίσκεψη του στην πόλη των Σερρών. Βιβλία στη Θάσο μοίρασε η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού.

 

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης άρχισε χθες προπονήσεις με την Ένωση. Θέμα ημερών η συνεργασία της ομάδας με τον Γκράντι. Φήμες ότι από την Ένωση θα αποχωρήσει και ο Ίλιεφ. Με πολλά νέα πρόσωπα ο ΑΟΚ παίζει αύριο για το κύπελλο Ελλάδας με τον Τηλυκράτη Λευκάδας. Το Σαββατοκύριακο ο ΑΟΚ έχει ευκαιρία ξεκούρασης αφού έχει ρεπό όσον αφορά το πρωτάθλημα της Φουτμπολ Λιγκ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης